keskiviikkona, tammikuuta 25, 2017

Sohvan uudet vaatteet

Olohuonettamme on kohtalaisen pitkään asuttanut harmaa sohva. Sohva on kestänyt kaikenlaista ja nähnyt niin opiskelijapariskunta-arkeamme sekä myöhemmin kolmihenkiseksi kasvaneen lapsiperheemme ensivuodet. Kaikkein lähtemättömimmän jäljen siihen ovat tehneet kuitenkin kissapetomme, kirjaimellisesti.

Vaikka meillä erilaisia raapimapuita onkin ollut tarjolla, sohvan kulmaan on teroitettu kynsiä niin harjoitteluvaiheessa kuin myöhemmin korvikkeena raapimapuun narujen alkaessa katkeilla. Sohva kesti tätä kaltoinkohtelua mukisematta aika pitkään, mutta nyt huomasin täytteiden alkavan kurkistella päällikankaan läpi. Niinpä huomasin pohtivani, millä saisin siistittyä sohvalle lisää elinvuosia ilman, että minun tarvitsisi edes harkita koskevani ompelukoneeseen. 

Pitsiliinojen uusiokäyttöä
Vastaus löytyi lopulta pitsiliinapinosta, jota olin hillonnut kaapissani jo tovin. Osa oli isoäitini etukäteisperinnöstä, enkä uskaltanut käyttää niitä mihinkään. Osa oli itse virkkaamiani, osa sieltä sun täältä saamiani. Podin hetken tunnontuskia ja viskasin lopulta koko pinon pesukoneeseen yhdessä pesukonevärinapin kanssa. Ulos tuli eri sävyisiä violetteja liinoja.

Tällainen siitä sitten tuli (vanhin tuhoaja luonnollisesti tahtoi kuvaan)

Seuraavana vuorossa olikin sommittelua ja suunnittelua. Pian liinat löysivät oikeat paikkansa, ja ompelin ne paikoilleen käsin. Osan paikat valikoituivat suoraan sen mukaan, missä pahimmat sohvan kärsimät vahingotkin olivat. Osan liinoista taas sommittelin sinne sun tänne vain silmäniloksi.

Tältä se alkuun siis näytti...
...ja tältä korjauksen jälkeen.

Tähtiliinoja olen itse virkannut joskus kaksikin
Takakulman paikkaus
Aavistuksen hippihenkiseksi muuttunut sohvamme on ilahduttanut meitä kovasti ja saanee jatkaa tehtävässään vielä monen monituista vuotta. Kissatkin ovat toistaiseksi jättäneet paikkakohdat rauhaan. Tätä varmistamaan haimme vielä uuden satsin sisalköyttä ja päällystimme uudelleen kattien raapimispuun.

1 kommentti:

Signe kirjoitti...

Kivalta näyttää, toivottavasti misut eivät heti revi ihania liinoja irti. :) Minulla on koirien nojatuoli samasta kankaasta, ja alkaa olla melko reikäinen. Siihen ei taitaisi enää tuon laji korjaus auttaa, mutta olen meinannut tehdä siihen irtopäällisiä - sitten joskus...