maanantaina, tammikuuta 26, 2015

Arjen ihana harmaus

Reissu Bremeniin on nyt takana, ja arki alkaa asettua taas hellävaraisesti takaisin uomiinsa. Vaikka nautin piristävistä reissuista ja tapahtumista, arki on kuitenkin se johon rakastun uudelleen ja uudelleen. Rutiinit, pienet seikkailut, hyvä ruoka, käpertyminen villaviltin alle perheen kanssa. Entistä paremmat yöunet, kun tyttö on taas sairasteluputkien ja painajaisjaksojen jälkeen nukkunut tomerana omassa pedissään. Pyykinpesu, nurkkien pyyhkiminen, kodin kaunistaminen. Se yksinkertaisuus ja toinen toistaan tyynten aaltojen lailla seuraavat tapahtumat virkistävät ja rauhoittavat. Tämä on minun elämäni ja siihen on mukava palata.

Huivi? Olatin? Mikälie?
Viimeisen kuukauden kipakat pakkaset muistuttivat, miksi villa on paras ystävämme. Sainkin ulkoiluttaa pitkästä aikaa välikerroksena Röykkälän tilan villoista neulottua paksua villatakkiani. Yleensä se on saanut toimia pelkkänä syysneuleena ulkoillessa lämpimyytensä takia. 

Kaivoin myös kaapeista käyttööni jo kesällä neulomani harmaan huivin. Ostin kesälomareissultamme  muutaman vyyhdin paksumpaa Pirtin kehräämön villasilkkilankaa. Jo silloin päätin, että teen tällaisen roikotinhuivin.
(Näillä on varmaan joku ihan oikea ja ylevämpikin nimi?)Huivi onkin ollut hurjan kätevä kotona koneella töitä tehdessäni. Se lämmittää vilukissan hartioita, muttei ole liian kuuma. Lisäksi se on oivallinen lisäkerros takin alla pakkasilla. Kotoisan harmaanruskea on juuri sopiva arkiväri.  


You can never go wrong with penguins!

Malli: Omasta päästä ensin utsittuani miten yleensä näitä on tehty, puikkoja suurennellen loppua kohti. Suurentelukin meni vähän miten sattuu, kun välillä puuttui joku koko välistä ja välillä mentiin niin nätisti sarjassa. Kyllä tämä silti minulle kelpaa.

Lanka: Pirtin kehräämön villasilkki. Todella lämmin, himmeän kiiltävä ja unelmanpehmeä.

4 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tosi kaunis. Harmaa on kaunis väri.

Hilmukka kirjoitti...

Täälläkin on yksi arjen rakastaja! Tuo lämmitin vaikuttaa ihan täydelliseltä. Olen itse huomannut haikailevani jo kaksi talvea villahousuista, ne tuntuisivat täydellisiltä lämmittimiltä myös. Vaikkei pihalla ole montaa pakkasastetta niin silti tuo viima tuntuu iskevän luihin ja ytimiin. Onneksi voi aina kietoutua villaan. :)

Annis kirjoitti...

enkuli, kiitos. Mietin ensin villavyyhtejä hypistellessä jotakin kirkasta ja liukuvärjättyäkin, mutta tämä sieltä hakeutui aina kuitenkin käteeni uudelleen ja uudelleen. Harmaa on välillä kyllä ihan aliarvostettu väri :)

Hilmukka, villahousut olisivat ihanat! Olen tsekkaillut välillä, kun ihmiset ovat tehneet myös shortsimallisia versioita talveksi, sellaiset voisivat olla alkuhätään kätevät myös :) Etenkin hameiden kanssa olisi ihanaa, kun olisi nätit ohuet, mutta kuitenkin suloisen lämpimät villikset!

Hilmukka kirjoitti...

Joo, villashortsit olisivat huiput kanssa! Hillittyjen kaveriksi voisi tehdä oikein riemunkirjavat jämäshortsipöksyt. Ne päällä olisi varmasti iloinen fiilis koko päivän eikä kukaan hoksaisi, että se johtuu hameen alla olevista pöksyistä. :D