tiistaina, lokakuuta 21, 2014

Lämpöä lampolasta

Tässä taannoin värjäilin Röykkälän tilan rygja-lankoja itse asiakkaalle. Muutama liukuvärjätty vyyhti jäi asuttamaan minunkin komeroitani ja päätyivät pian puikoille. Täysvillaiset sukat yksinkertaisesti kuulostivat liian houkuttelevilta, että olisin voinut niitä vastustaa.

Lammassukat lampaan päällä
Sukkien neulominen täysvillaisesta ei paljoa eronnut normaalista sukkaneulomisesta. Isoimmat erot olivat lanoliininjämät, joita jäi neulontakerran jälkeen aina käsiin sekä langan joustamattomuus. Tai toki lanka jousti, mutta siitä puuttui yhtä notkea jousto kuin tekokuitusekoitteisista sukkalangoista. Aluksi olinkin vähän huolissani pitsineuleen asettumisesta. Ihan kelvollinen siitä tulikin, vaikka normaalisti olisin joutunut pingottamaan sukat kunnolla saadakseni pitsin näkymään. Nyt reiät ikään kuin jäivät ammottamaan avoimina paljon selkeämmin kuin muilla langoilla.

Lammaskissa on tyytyväinen
Malli: Wendy Knits: Toe-up socks in a box: Labyrinth
Lanka: Rygjavillalanka, valkoinen. Värjätty sinipuulla. 140 TEX x 2
Muuta: Lämpimät. Pehmeät. Mmminun.

Värien liukumista
Kävimme viikonloppuna Röykkälän tilan syysmarkkinoilla ja tuntuipa erikoiselta kerrankin nähdä ne eläimet, joista neulomani langat tulevat. Yleensähän sitä käyttää mitä erilaisempia lankoja neuleisiinsa ja osa kuiduista saatetaan kerätä ja käsitellä langaksi toisella puolella maailmaa.
Tuntui hurjan ihanalta nähdä ne eläimet ja vielä vain tunnin ajomatkan päässä kotoaan. Lähilankaa parhaimmillaan! 

3 kommenttia:

Signe kirjoitti...

Nätit ovat lammassukkasi! :) Joko olet ehtinyt pestä niitä, miten täysvillaiset käyttäytyvät pesussa? Tämmöinen laiska nyrkkipyykkääjä kun on aina huolissaan, jos jotain ei voikaan konepestä...;)

Hilmukka kirjoitti...

Täällähän oli monta postausta odottamassa. Kauniit nuo sukat, ihana väri ja malli.

Nuo Tiitin kommentit edellisessä postauksessa ovat kyllä huippuja. Jäbällä on nyt menossa kova kyselyvaihe. Päivittäin pitää kysyä, missä mummu, isi tai osa päiväkodin henkilökunnasta on. Eikä vastaukseksi riitä, etten tiedä. Hieman jännittyneenä odottelen sitä hetkeä, kun pitäisi vastata miksi-kysymyksiin. :)

Annis kirjoitti...

Signe, kyllä nuo on käytännössä käsin pestävä, muutoin huopuvat. En tiedä voisiko pesukoneessa käyttää villaohjelmaa pesuun, en ole koskaan uskaltanut mitään moisella meinaan pestä :D Mutta tuo lämpö on kyllä jotakin käsittämätöntä noissa, vaikka sukkalangoissakin paljon sitä villaa onkin. Ovat vain niin hurjan lämpimät <3

Hilmukka, kyllä se hiljakseen taas arki koittaa blogissakin nyt kun kone on vihdoinkin siirretty, mikään tauti ei ole päällä ja lapsikin on hoidossa :D Välillä tuntui, ettei tämä suma lopu kyllä ikinä!

Ja joo, hullua miten tuo puhe ja kysely kehittyy! Meilläkin kysellään paljon muiden sijainteja ja sellaisia "Onko isi töissä? Onko oravalla nälkä? Onko äiti kipeä?" -tyyppisiä kysymyksiä. Myös mielikuvitus on kehittynyt ja hoidosta tullessa pitää aina vähän arvuutella, että onko niissä jutuissa totta edes siteeksi :D "Rekku (=hoitopaikan koira) söi mun hameen. Se söi sen. Ja meni jäähylle. Rekku syö myös alushousuja". Jahas. Vai niin. Olisikohan kuitenkaan noin? :D

Ja se "miksi" on kyllä pelottava vaihe :D