maanantaina, elokuuta 11, 2014

"Taivasta vasten käy tuhannet pilvet"

Tänään tuntui siltä, että syksy on tullut. Lapset kiiruhtivat aamulenkkipolulla koulua kohti ja oma tyttöni oli hetkeä aiemmin mennyt hoitoon pitkän kesälomansa jälkeen. Kotona odottivat työpaperit ja kaikki heinäkuun aikana pinoutuneet hommat. Olo oli yhtä aikaa hitusen haikea ja toisaalta hyvinkin tyytyväinen.


Koetan jatkaa vanhojen töiden pinon purkamista. Hissukseen näyttäisi nimittäin siltä, että käsitöidenkin saralla olen siirtynyt kokonaan syystunnelmiin. Puikoilta ovat hypänneet viime kuukausina nimittäin useammatkin lapaset ja esimerkiksi tiitin syyssukat taas odottelevat edelleen silmukoiden luomista.

Sisko mainitsi joskus, että tahtoisi väljemmät huovutetut tumput talvikäyttöön sormikkaiden päälle vedettäviksi. Tajusin, että minullahan oli huopuvaa lankaa siskolle mieleisessä värissä vielä kaapissa jäljellä, joten ei muuta kuin toimeen. Päälle takuttelin huovuttamalla lumihiutaleet, sisko kun niistä pitää erityisesti.


Lanka: DROPS, Eskimo
Malli: Peruslapanen, silmukkamäärät laskettu huovutetun koetilkun perusteella
Muuta: En tajua miten se on mahdollista, mutta peukalo ei huopunut täysin samassa suhteessa kuin muu lapanen, joten se jäi hieman väljemmäksi. Onneksi vastaanottajaa ei tuntunut haittaavan tämä omassa päässäni suureksi ongelmaksi noussut yksityiskohta.

Suostuin myöntämään vasta vähän aikaa sitten, että noin kaksi vuotta sitten kadonneita kämmekkäitäni ei tulisi näkymään enää koskaan missään. Koska moisia olen kaipaillut kipeästikin, päätin neuloa moiset itselleni uudelleen.


Lanka: Röykkälän luomutilan ihanat 100 % lampaanvillat, sinipuulla itse värjättynä
Malli: Lazy Rib Fingerless Mitts
Muuta: Rr-rakastan lampaanvillan lanoliinia. Ihanat, lämpimät, vettä hylkivät.


Huhkimme myös Huhtalassa heinäkuun lopulla esittelemässä lankavärjäystä. Siitä voi lukea tarkemmin täältä. Yleisenä kommenttina todettakoon, että tapahtuma oli mukava ja sen osasena olikin erityisen hauska toimia.

Korpipaatsamaa, avokadoa ja krappia likoamassa


Viime viikonloppu taas solahti ohi Imatralla lääkeyrttikurssilla. Alunperin vain minun ja Lilyn piti lähteä paikalle, mutta mies ja tiitikin päättivät hyppäistä matkaan. Kurssi oli mielenkiintoinen ja opettaja sekä kurssiporukka hurjan hyvät. Miinuksena totesin kuitenkin ilmeisesti tietäväni enemmän kuin olin olin luullut aihepiiristä, sillä uusia tiedonmuruja sain harvakseltaan. Sain minäkin kyllä ihan uusiakin tietoja ja etenkin sysäyksen touhustella loppukesästä keittiössä.

Taisin tekaista muutaman purkillisen. Eh.Tälle päivälle olisi vielä viikonlopun innoittamana aie keitellä piparminttu-timjamisiirappia talvivarastoon sekä kiitokseksi naapureille kissojen vahtimisesta viikonlopun ajan. Rakastan tätä elokuun säilöntäaikaa, kun luonto ja puutarha tuntuvat tarjoilevan parastaan!

7 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

On todella syksyä ilmassa. Ihailin viljapeltojen värejä sunnuntaina.
Tänään vettä sataa kaatamalla - viimeinkin.

Aarnilintu kirjoitti...

Kyllä syksy jo vähitellen hiipii mieleen - vaikka samalla toivoo, että maassa pyörivät keltaiset lehdet johtuvat kuivuudesta, eivätkä syksystä. Lapas- ja sukkasuunnitelmat kutittelevat mieltä täälläkin ja lämpimän ja aurinkoisen kesän jälkeen sitä mielellään nauttii elokuun pimeistä illoista ja odottelee syksyn kirpeän raikkaita aamuja.

Anneli kirjoitti...

Kaunista ja herkullista ja tosiaan, syksyä on noista päätellen ilmassa.

Kuule ystäväni, minä sain nyt viimein pitkän odotuksen jälkeen myönteisen päätöksen.
Mutta ei tämä olo vaan ala helpottaa.
Mieheni täyttää huomenna torstaina 60 ja lähdetään... johonkin.
En ole missään käynyt vuoteen, toivottavasti onnistuu.

Mukavaa alkavaa syksyä :)

Hilmukka kirjoitti...

Pitääkin ottaa kämmekkäät puikoille, ne kun olisivat tähän vuodenaikaan tosi kätevät. Tuo malli on kaunis.

Ihanan syksyisiä asioita. Tänään aamulla oli ihana laittaa huppari päälle ja haistella vilpoista ilmaa. Rakastan syksyä, onneksi se on jo vähitellen alkanut. :)

Annis kirjoitti...

enkuli, minäkin ajelin tuossa heinäkuun lopulla Joensuuhun ja ihastelin juurikin viljapeltojen syviä sävyjä matkalla. Upeita kullan aavistuksia, syvää kypsän viljan keltaista ja vihneiden hopeista hohtoa sinistä taivasta vasten <3 Ihana, ihana syksy.

Aarnilintu, kyllähän sitä itsekin pisti juurikin merkille nuo lentelevät lehdet. Kohtahan tässä onkin jo syyskuu käsissä. En minäkään osaa tästä olla pahoillani, ihana vain päästä taas syksyn hämyisyyteen ja rauhallisuuteen.

Anneli, toivottavasti se olo siitä kohenisi kuitenkin! Toivottavasti teillä on antoisa reissu syntymäpäivien kunniaksi :)

Hilmukka, malli oli paitsi viehättävä, tosi simppeli ja nopsa neuloa. Syksy on minusta kesän hektisyyden jälkeen aina tervetullut tummine iltoineen ja kirpeän kuulaine aamuineen <3

Anneli kirjoitti...

Nyt otin kotoa kameranjalustan ja kokeilen saanko haluamiani kuvia sillä ja itselaukaisulla :D

sirimi kirjoitti...

Kauniit tumput ja kämmekkäät.
Kävelylenkillä näkyy jo syksyn tulo. Marjat kypsyvät ja sieniäkin alkaa jo puskea maasta runsaiden sateiden ansiosta. Muutaman herkkutatinkin bongasin tänään, mutta olivat niin autotien vieressä että eivät lähteneet mukaan.