keskiviikkona, kesäkuuta 25, 2014

Kesälaitumilla, kirjaimellisesti

En ole kuollut tai kadonnut kesälaitumille pysyvästi. Kesäkuu vain tunnetusti on vuoden kiireisintä aikaa opetusten suhteen. Nyt kun opetukset rauhoittuivat, olen ollut tekemässä maastotöitä.

Idyllistä maalaismaisemaa hevosineen
Päivät ovat olleet mielenkiintoisia, täynnä kauniita maisemia ja jännittäviä paikkoja. Olen ollut inventoimassa kasveja ruudulta väistellen hevosen potkuja, häätänyt uteliaita vasikoita kauemmas (ja vähän rapsutellut niitä) ja ihastellut pörröisiä lampaita.

"Heeei! Mitä te teette? Onko teillä syötävää? Saanko haistaa?"
Välillä olen häärinyt tienpientareella huomioliiveissä rekkoja väistellen ja kivunnut kirkonmäelle kasveja ihmettelemään. Maastotyöt ovat olleet hauskoja ja opettaneet miltei joka päivä jotakin uutta.

Kaikenlaisia ötököitäkin on bongailtu. Välillä myös vaatteiden sisältä.
Itselleni uusina kasveina olen nähnyt maastossa aholeinikin, pikkulaukun, ketonoidanlukon ja pussikämmekän. Moni tutumpikin laji on myös aiheuttanut ruuduilla päänvaivaa, kun olemme koettaneet pohtia etenkin nuorten yksilöiden kohdalla lajia. Hauskaa on kuitenkin ollut, ja päivät ovat suorastaan kiitäneet ohi.

Eilisen autiotuvan pihapiiriä
Laske tästä nyt miten paljon ruudulta on syöty tai tallattu. Prosentit kun muuttuvat koko ajan
Ihan ohimennen livautan tähän myös kuvan viime viikon mökkireissulla vihdoin valmistuneista pitsisukista. Tein käsityöarkussani marinoituneesta Nallesta sukat äidilleni, joka laskujeni mukaan on jäänyt viime aikoina pahiten paitsi sukkalahjoituksistani. Tätä menoa jopa joulun tienoilla alkaa pohja pilkottaa lanka-arkussani.


Hiljaiseloa jatkunee vielä ainakin viikon. Heinäkuussakin päivittelen harvakseltaan, tiitin hoitaja kun on kuukauden lomalla ja tyttö on tuon ajan kotona minun kanssani. Myös lomareissuja ja muuta jännittävää mahtuu tuolle välille.

Ihanaa kesää siis kaikille sillä välin, palaillaan!

Ei kommentteja: