keskiviikkona, helmikuuta 26, 2014

Saippuahaastetta

Taisin joskus ennen joulua mainita, että meillä oli saippuahaaste tyttöjen kesken? Saippuat piti vaihtaa jo ennen joulua, mutta osalla porukasta oli työkiireitä ja muuttuipa osallistujaluettelokin vielä pitkin matkaa. Lopulta kuitenkin kaikki asianomaiset olivat saaneet saippuansa tehtyä ja nyt ne ilmeisimmin ovat kaikki myös uusilla omistajillaan. Niinpä voin esitellä lopputulokset. Mukana olivat saippuoita taituroimassa Lilylandian Lilya ja Veriseitikkiä ja villalankaa-blogin Kaisa.

Kaikki haasteen saippuat

Haasteeseen valittiin kaksi teemaa. Niistä ensimmäinen oli nimeltään luonnoaineet saippuassa. Toiveena oli, että saippua olisi värejä ja tuoksuja myöten kokonaan luonnonaineista tehty. Toisena haasteena oli leopardipilkut, joka ainakin itselläni osoittautui suurimmaksi murheenkryyniksi haasteen osalta.

Juuri muotista otettuna
Leopardisaippuani ensimmäinen osa meni täydellisesti pieleen, kun pilkkujen pursottelun aikana yläosan massa ehti jähmettyä hieman liikaa. Levittäessä sitä ei huomannut, mutta leikatessa saippua halkesi kahtia, kun yläosan massa ei ollutkaan ottanut tarttumapintaa kylliksi alempaan kerrokseen. Ei muuta kuin uusi massa tulille. Lopputulos onnistui paremmin, joskin värien välinen kontrasti ei syntynyt niin tummaksi kuin olin aikonut. Täplät sentään tunnisti täpliksi, joten menkööt. Tuoksuna oli porkkanakakku-niminen tuoksuöljy.

Banaanisaippua tuoreeltaan
Luonnonainesten puolella minulla oli huomattavan paljon hauskempaa. Käytin kaapistani oliiviöljyjä, joihin oli uutettu mesiangervoa ja piparminttua. Massan mukaan meni myös banaania soseena sekä jogurttia. Toinen puoli massasta sai pysyä itsensä värisenä, toisen värjäsin raakakaakaolla. Tuoksuksi pirskotin hieman ylang ylangia, bentsoeta ja patsulia. Mukavan makea tuoksu, joka ei ollut liian voimakas. Värit tasoittuivat kypsymisen aikana kontrastien hiipuessa hieman, mutta kyllä nuo kieputukset ihan kivasti säilyivät vaikka taustamassan keltaisuus hieman tuosta taittuikin.

Saippuoiden yksityiskohtia

Oli hurjan kiva ja inspiroiva haaste, kiitos kaikille!

8 kommenttia:

Kirppu kirjoitti...

Kyllä te kaikki olette niin taitavia! Aivan mahtavia saippuoita. Tuo porkkanakakku-tuoksuöljy on aiheuttanut minulle harmaita hiuksia kun se paksuuntuu hetkessä vaikka valmistajan sivulla ei ole mitään mainintaa siitä.

Annis kirjoitti...

Kiitos, Kirppu! Oli tosi kiva odottaa muiden saippuoita ja ne kyllä ylittivät odotukset moninkertaisesti!

Tuo porkkanakakku varmaan muuten sitten selittääkin monta asiaa, minä käytin sitä molemmissa kokeiluerissäni ja toinenkin meinasi kyllä jäsähtää. En tosiaan yhdistänyt sitä tuoksuöljyyn, ajattelin vain käyttäneeni liian pitkään siihen täplien muokkailuun. Onpas hyvä tietää jatkoa ajatellen.

hillanen kirjoitti...

Iiih mitä saippuaa! Ihan hirveä saippuantekohimo iskee! Banaanisaippua on erityisen ihanannnäköinen :)

Hilmukka kirjoitti...

Mielettömiä saippuoita. Tuo saippua, missä käytit banaania, kuulosti todella mielenkiintoiselta ja näyttää herkulliselta. :D Miten banaani ja jogurtti toimivat käytössä? Itselleni tulee mieleen, että ne vain pilaantuisivat, mutta ilmeisesti niin ei tapahdu...

Ja nuo edellisen postauksen kassit. Minulla on ollut tuo sama ohje kirjanmerkeissä jo pidemmän aikaa, mutten ole saanut vieläkään kokeiltua. Näyttävät tosi näppäriltä ja ovat hienoja.

Anneli kirjoitti...

Ai näitä nami, nami juttuja jälleen :)
Ei ihme jos ei hiha etene, kun sinulla on muitakin rautoja tulessa.

On se vaan kiva kun alkaa tuntua keväältä ja aurinkokin joskus pilkistää.
Mielikin hiukkasen piristyy ♥
Mukavaa kevään odotusta sinne keskisuomeen !

Annis kirjoitti...

hillanen, minä näin ennen saippuahaastetta unta banaanisaippuasta, joten pakkohan se oli kokeilla moista :) On kivan hoitava ja hellävarainen käytössä, banaani myös tekee hieman kuorivaa vaikutusta saippuaan. Vaahtoaakin todella nätisti, joten tyytyväinen olen kovasti.

Hilmukka, kiitos! Banaanihan on sellainen hedelmänä, että sitä esimerkiksi tuorenaamioihin ja muihin suositellaan. On siis herkkää ihoa rauhoittava ja kosteuttava, joten saippuaan se sopi myös hyvin :) En tiennyt etukäteen miten tummaksi se vetää massan, mutta jäi tuo onneksi kaakaoraitoja selkeästi vaaleammaksi. Mutta kyllähän ne siellä kaiketi pilaantuisivat, jos niitä massaan laittaisi kovin suuria määriä. Pienempinä määrinä voi käyttää vallan mainiosti ja usein tekevät saippuasta paremman tuntuisen ja kosteuttavamman. Tuo banaani myös massan kuivuessa jättää sinne sellaisia hippusia, jotka toimivat myös kuorivina elementteinä. Itse suunnittelen juuri avokadosaippuaa tässä toisella kädellä laskurin kanssa, soseena siis sekin mukaan :)

Jostakin syystä nuo kassit ovat nyt sellaiset, että selkeästi vaativat aikaa, minullakin nimittäin olivat kuukausitolkulla mielessä ennen toteutusta :)

Anneli, epäilen myös olevani hieman hitaampi neuloja kuin sinä :P Eilen juuri laskeskelin, että jos samaa tahtia jatkan, varmaan saan ekan hihan valmiiksi tänään tai huomenna. Sitten on vielä se toinenkin, nappilistoista ja muista nyt puhumattakaan... Valmista ei kannatanekaan odottaa ihan heti :P Ja auringon voima on kyllä käsittämätön!

Tuulikki kirjoitti...

Saippuasi näyttävät herkullisilta leivoksilta. Ihmettelen kuinka monenlaisia aineksi voi saippuaan laittaa. Banaani ja porkkana kuulostaisi äkkiseltään kakkutaikinaan sopivalta.

Annis kirjoitti...

Tuulikki, tuo raaka-aineiden kirjo on kyllä yllättävän laaja ja toisaalta oikein kutsuu kokeilemaan kaikkea erikoisempaakin :)