keskiviikkona, tammikuuta 08, 2014

Kiirettä ja listoja

Larppi on aivan ovella ja proppien askartelun, hahmon puvustuksen kanssa säätämisen ja muiden yksityiskohtien kanssa on pitänyt huimaa kiirettä. Jahka saan ensi viikonlopun jälkeen aivoni taas takaisin tältä projektilta, palaan vähän vahvemmalla otteella käsitöiden pariin. Nyt minulla on kuitenkin huima kiire ja into paneutua suljetun kaupunkimme arkeen, joten pyöräytän lähinnä kevyen kuvakoosteen joululahjapinoista.

Me tosiaan sovimme tänä vuonna minun perheeni kanssa, ettemme osta lahjoja toisillemme. Jotakin pientä, vaatimatonta ja itsetehtyä saattaisi olla luvassa, joten täysin ilman paketteja emme olleetkaan. Lahjoista tuli hyvä mieli, eikä kotiin tarvinnut kantaa kukkurapinoittain tavaraa.

Ennen joulua askartelin meille hieman joulukoristeita ihan kotikäyttöön. Näitä sydämiä syntyi kolme kappaletta ja ne roikkuivat ympäri asuntoa tuomassa joulutunnelmaa.


Virkkailin ennen aattoa jämälankoja patalapuiksi. Tarkoituksena oli korvata meillä jo melkoisen huonoon kuntoon päässeitä yksilöitä, mutta mies kaappasikin laput jaeltavaksi oman perheensä kesken. Täytyneekin tehdä muutama uusi yksilö meille, jämälangoista tämä projekti ei ainakaan jää kiinni.Siskotuiselle neuloin joulusukat kirjoneulevarrella. Pitkään piti etsiskellä sopivia kuvioita ja lopulta niitä joutui hieman itsekin tuunaamaan, että sain määrän täsmäämään sukkiin. Muutenkin nämä olivat ihan murheenkryynit, eka kuvio ei toiminut mitenkään yrityksestä huolimatta ja toisen sukan jouduin purkamaan kantapäästä lähtien kun huomasin pienen silmukkavirheen. Noh, valmista tuli lopulta kuitenkin ja ilmeisesti saaja piti lahjastaan, joten voitoksi tämä kaiketi kääntyi lopulta. Opin myös hieman paremmin tekemään kirjoneuletta, kun kokeilin noita vaihtoehtoisia tapoja pidellä lankoja.Tein myös muutamia pieniä korttimaisia projekteja, joita oli helppo jakaa ihmisille ennen aattoa ja sujauttaa pakettien sijasta vastaanottajille. Osassa oli virkattuja korvakoruja, jotka tein yksinkertaisella kukkavirkkauksella omasta päästäni, kiinnitin koukut ja siinäpä se.Lisäksi jatkoin heijastinten askartelulla. Näitä oli kiva leikelle telkkaria katsellessa iltasella ja kiinnittää kaksipuolisella teipillä taustoihinsa. Toivon mukaan nämä valaisevat nyt näillä synkillä keleillä monen rakkaan lenkkivarusteita tai -kasseja.


Muissa projekteissani menin ostamaan orkidean siinä häikäisevässä toivossa, ettei tämä kaunokainen käsittelyssäni vallan kuolisi. Toivotaan parasta, ainakin toistaiseksi se on tuonut minulle vain iloa.


Nyt takaisin kiiruhtamaan, ensi maanantaina onkin jo kaikki kiirus ohi :)

5 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Kirjoneule on tosiaan huomattavasit siedettävämpää, kun etsii sopivan tekniikan. :) Kauniit sukat siis. Ja hyvää uutta vuotta.

Annis kirjoitti...

hillanen, kyllä se ehkä tästä vielä menee oppi minunkin kallooni. Tuntuu vaan, että aika harvassa paikassa on kovin syvälle pureutuvia opastuksia aiheeseen, yleensä kirjoneule kuitataan ohjeissakin vain "vaihda kakkosväriin" -tyylisellä ilmoituksella. Pääosin itseoppineena neulojana onkin ollut hämmentävää, kun ei oikein ole löytynyt netistä mistään sellaista kaiken kattavaa -opasta aiheeseen, vaan on pitänyt pienissä paloissa urkkia, että mitenkähän tämä nyt sitten menekään. Ehkä pitäisi lainata kirjastosta joku opus aiheesta, kai niissä on edes tekniikkaosiot alussa?

Anneli kirjoitti...

Voi kun kauniita lahjoja. Ei nuo nyt niin pientä ole.
Minä vaan noita vaatteita pakerran, vaikken niitä ehdi pitää.
Kun keksisi jotain järkevää vaikka suurenkin työn, kun nyt saikulla on aikaa.
Tämä loma kuulemma jatkuu, loppukuusta on aika lääkärille, mutta ei ole kummempaa paranemista tapahtunut.
Hyvää talven jatkoa sinulle ja perheellesi ♥

Annis kirjoitti...

Anneli, kyllähän noissa oli sentään se, että kun sai viikkojen varrella touhuta rauhassa pala kerrallaan ilman isompia stressejä tai paineita, helpottihan se oman pään sisällä lahjarumbaa :) Heti tuntui, että ei ole sen isompia murheita maailmassa ja joulukin tuli paljon leppoisammin, kun ei tarvinnut kaupoissa ryysätä.

Ja voi miten kurjalta kuulostaa, toivottavasti nyt joku tolkku tulisi ennemmin tai myöhemmin tuohon tilanteeseesi ja paraneminenkin alkaisi ottaa askeleita :) Toivotaan siis hurjasti sitä!

Aarnilintu kirjoitti...

Aivan ihanat sukat! Ja näillä pakkasilla noille tosiaan on käyttöä.