keskiviikkona, joulukuuta 18, 2013

ArkkukansaaOlen neuloskellut joululahjoja, tehnyt töitä ja kirjoitellut kiihtyvällä tahdilla larppihahmoja. Sain myös toivon mukaan viimeiset asiat tehtyä hahmon pukua varten, jotta saisin joululomalla koottua sen valmiiksi. Viikonloppuna meillä ovatkin edessä lomareissu Imatralle ja toivon mukaan pitkä, rauhallinen ja rentouttava loma.

Hirmuinen määrä käsitöitäkin on valmiina lahjalistan ulkopuolella, mutten ole saanut vain kiireiltäni aikaiseksi kuvata tai postata niitä. Nytkin lähinnä purin kameralle kertyneet vanhemmat otokset ulos ja järjestelin niitä. Toivottavasti saankin pian aikaa (ja toivon mukaan mallin) voidakseni kuvata loput työt. Onnekseni paikkatietoprojekti kolahti eilen kansiinsa valmistuen ja aikaa pitäisi olla pian hurjan paljon enemmän.

Joku saattaa muistaa vielä, että aloitin äijäryhmässä puutöiden opettelun. Olen minä jotakin saanut valmiiksi, siitäkin huolimatta että hiomakone oli rikki ja sain ihan käsipelillä hioa työstäni saumat siisteiksi. 

Halusin ehdottomasti tehdä puutöissä itse arkun. Olen aina rakastanut puisia arkkuja ja kaipasin ehdottomasti uudessa asunnossa meidän makuuhuoneeseemme moista säilytystilaksi ja yöpöydän virkaa toimittamaan. Nykyinen sänkymme on myös hieman ongelmainen tässä suhteessa, sillä nukumme nykyisin lattialle tatamien päälle asetetulla futonpatjalla. Kovin korkea yöpöytä olisikin epäkäytännöllinen. Tällainen loota sitten kuunvaihteessa kotiin tuli kannettua.

Kansi irrallaan ja pintakäsittelyä odottamassa
Pintakäsiteltynä paikallaan
Materiaalit: Mänty, pinnassa Osmo puuvaha sävyllä Antiikkitammi

Projektina tämä oli tosi kiva ja opetti paljon. Pääsin kokeilemaan niin ihan perustyökoneita kuin tappiliitoksia, saranoiden upottamista, jyrsintää ja muitakin tekniikoita. Kävi ilmi, että luonnontieteilijän mittaneuroosista oli hyötyä, sillä kaikki palat osuivat kohdakkain täydellisesti, eikä ihmeempiä säätöjä tarvinnut tehdä. Myös kannen sovittaminen kohdalleen sujui hyvin, vaikka opettaja sillä vähän etukäteen pelotteli.

Myös saippuaa on syntynyt, lähinnä lahjatarpeiksi. Järjestimme myös käsityörinkimme saippuantekijöiden kanssa oman saippuavaihtomme. Vaihdettavat saippuat ovat nyt valmiina ja olen niihin melkoisen tyytyväinen, joskin toinen ei onnistunut aivan odotusteni mukaisesti. Tehtävänannon kumpainenkin täytti vallan mainiosti. 

Jahka saamme palat vaihdettua, raportoin sitten omistani sekä muilta saamistani saippuoista tarkemmin kuvien kera. Tämä on ollut hurjan hauska ja mieltä piristävä projekti, vähän kuin ylimääräinen joulu! Onkin hauska nähdä mitä muut ovat saaneet aikaiseksi samoista lähtökohdista.

Suklaista saippuaa sitruunarouheella
Saippuahalko muotissaan odottamassa irrottelua
Katsotaan ennätänkö vielä ennen lomille karkailua kuvailla loput projektit. Muussa tapauksessa oikein ihanaa ja rentouttavaa joulua kaikille!

4 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Voi kun upea arkku. On se vaan mahtavaa kun saa käsillään erilaisia töitä valmiiksi.
Minä en ole tehnyt lahjan lahjaa, ja sovittiin ettei edes osteta tänä jouluna mitään. Nautitaan vaan rauhasta ja herkuista.
Oikein mukavaa Imatran matkaa, on teillä joulun tunnelmaa kun on se pikkuneitonen joka osaa jo nauttia lahjoista ja muustakin !

sirimi kirjoitti...

Kaunis arkku. Olet kyllä taitava puutöissäkin. Ihanan näköisiä saippuoita :)

Tuulikki kirjoitti...

Kaunis arkku. Uskaltainpa minäkin puutöille. Sirkkelillä uskallan pätkiä vain poikkipuita marjamaan tukitolppiin. Hyvää uutta vuotta.

Hilmukka kirjoitti...

Tuo arkku on uskomattoman upea. Puutyöt ovat niin kauniita ja ihania tehdä, harmi kun niitä ei voi tehdä kotona ilman verstasta. Ehkä vielä joskus. :)

Toivottavasti kiire on hellittänyt ja olette saaneet aloittaa uuden vuoden rennosti.