torstaina, elokuuta 08, 2013

Tilkkupaloja

Koska olen alkanut oudosti tuntea aina satunnaisesti jotakin vetoa ompelua kohtaan ja mummoni etukäteisperintöön kuului vino pino tilkkutyökankaita, päätin tehdä tyynynpäällisen. En tiedä kotiutuuko se uuden kotimme suojiin vai meneekö lahjaksi, mutta ihan kiva siitä tuli yhtä kaikki.

Neliörivejä yhdistellessä miltei annoin periksi, kun jostakin syystä kohdistus heitti älyttömästi ja tuloksena oli vain rivi rumasti soirottavia neliöitä. Keräsin kuitenkin sisuni ihan siinä pelossa, ettei työ tule koskaan valmiiksi jollen tee sitä nyt samalta istumalta ja tungen palat vain jonnekin kaapin perukoille. Onneksi keräsin, sillä homma sujui loppuun asti ihan ongelmitta.

Elävöitin pintoja hieman tekemällä pieniä koristuksia eri ruutuihin. Yhteen kirjoin metallilangalla tähtiä ja kiinnitin koristenauhaa, toiseen ompelin nappeja, kolmanteen rusetin, neljänteen pitsin...


Oikeastihan minun pitäisi siis olla pakkaamassa tavaroita ja putsaamassa mustikoita pakkaseen. Eli sinne siis!

(Minua käy ihan oikeasti sääliksi se ihmisryhmä, joka tulee blogiini säännöllisesti hakusanoilla "ompelua aloittelijoille" tms. ja päätyy tänne. Hyötysuhde vierailulla on varmasti ihan mieletön!)

2 kommenttia:

Hilmukka kirjoitti...

Söpö tyyny. Tässä Jäbän synttärikoristeluja tehdessäni otin ompelukoneen pitkästä aikaa esiin. Tilkkutyöt olisi tosi kätevä tapa tuhota kangasvarastoja, mutta nyt se operaatio saa odottaa aikaa parempaa. Toivottavasti tämän vuoden puolella blogissanikin saadaan lukea tilkkutöistä. :)

Annis kirjoitti...

Ooh, pitääkin käydä lueskelemassa. Ja niin se aika vaan kuluu, vuosi on teilläkin jo kolahtanut täyteen :)

Tilkkutöitä jään kyllä odottamaan mielenkiinnolla, ne eivät itselläni ole kyllä tosiaan se sydäntä lähinnä oleva käsityö. Tai lähinnä se pienten palojen kohdistaminen ja pikkutarkkuus eivät ole vahvuuksiani, muiden tekeminä niitä seuraa mielellään :)