sunnuntaina, elokuuta 18, 2013

Ruskamekko

Sateet veivät ajatukset syksyyn ja tuloaan hiljakseen taustalla tekevään talveen. Myös lankavarastojen tuhoamisprojekti kolkutteli mielessä. Mies oli huomaavaisesti kerinyt värjäyksiäni sekä muutaman vyyhden vironvillaa kerille. Päätinkin, että teen tytölle jonkinlaisen kirjoneuleen syksyä ajatellen. En päässyt kuitenkaan vielä sopuun kuvioista ja väreistä, joten tikuttelin sen sijaan yhden vironvillan mekoksi. Harmittelin koko projektin ajan, ettei minulla ollut sopivaa pyöröpuikkoa. Meneehän tuo toki näinkin, mutta pyörönä olisi ollut kivempi, kun väri olisi kiertänyt kummallakin puolella! Onhan tämä nyt ihan kiva tilkkuhenkisempi mekko nytkin.

Edestä ei saatu yhtään tarkkaa kuvaa, kun meno oli niin vauhdikasta
Lelulaatikolle maltettiin sentään pysähtyä hetkeksi
Mallia ei sen virallisempaa ollut, kunhan tein kavennuksia ylöspäin neulottaessa ja tein summittaisen kaula-aukon ja hihat. Liitin etu- ja takakappaleen ja poimin pääntieltä ja hihansuista silmukoita resoreita varten. Ei siis mitään korkeampaa tiedettä. 

Kissa toimi hämäyksenä, jotta sain mekon kuvattua takaa
Iso voitto muuten lähiaikoina on tulossa oleva muuttomme. Silloin pääsemme vihdoinkin eroon näistä hurmaavista lattioista. Vuokrakämpässä kun ei saanut lattioita edes omakustanteisena pistää uusiksi, joten meiltä löytyy tyylikästä muovimattoa esim. sinisenkukertavana, eri ruskeansävyissä ja keittiössä modernimpana valkopilkukkaana. Ainoastaan kahdessa huoneessa on samaa mattoa ja ne erottaa toisistaan huomaavaisesti sinilattiainen eteinen <3>

Ensi viikon perjantaina alkaa reissu kohti Riikaa, saa nähdä ennätänkö välissä enää postailla mitään ihmeempiä! Siltä varalta että kiire vie mennessään, ihanaa elokuuta kaikille!

8 kommenttia:

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Ihana mekko! :)

Mukavaa reissua! :)

Anneli kirjoitti...

Nätti mekko neitoselle. Ja viileämmällä tuota voi pitää paidan kanssa liivihameena. Jos tyttö ei hurjan nopeaan kasva.
Jaksamista muuttoon kiva kun saatte lisää tilaa.
Ja oikein mukavaa matkaa myös ♥

Hilmukka kirjoitti...

Ihanan syksyinen mekko. On varmasti lämmin, muttei liian tukala hihattomuutensa ansiosta.

Aivan pakko kommentoida tuota muuttoasiaa... Mekin ollaan muuttamassa! 48 neliön kaksiosta 70 neliön kolmioon. Aikaisemmin, kun olet muuttoasioista kirjoitellut, olen vain hymyillyt itsekseni ja ihmetellyt, miten me voidaan muuttaakin samaan aikaan. Asia varmistui vasta hetki sitten ja nyt uskallan sen täälläkin kertoa. Olen aivan fiiliksissä pakannut jo laatikoita vaikka isompien tavaroiden muuttoon on kolmisen viikkoa aikaa. Onneksi muuttomatka ei ole pitkä, vaivaiset parisataa metriä. :)

Annis kirjoitti...

Sirpa, kiitokset :) Eiköhän siitä ihan mukava reissu tule!

Anneli, viileämmille syys/talvikeleille juurikin tuota kaavailin, nyt on vielä liian lämpöinen. Villa on kyllä ihana materiaali, kun se on niin lämmin ja tuossa lampaanrasva vielä hylkii vettäkin <3

Hilmukka :D Me ollaan selkeästi jotenkin telepaattisesti hoidettu tämä elämän synkronointi aina synnytyksestä muuttoihin asti!

Lisätila tulee varmaan teilläkin tarpeeseen! Meillä on juurikin about tuon kokoinen kolmio nyt ja uusikin asunto on miltei samoissa mitoissa, mutta on paremmalla paikalla ja paremmassa kunnossa (+ sitä saa sitten itse laitella eli tapetoida ja maalata esim. halutessaan <3). Todettiin, että emme me tämän enempää kolmestaan neliöitä tarvitse :)

Onnea teillekin siis muuttoon, onneksi on teillä noin lähellä tosiaan uusi koti! Siinä on se oma hässäkkänsä, mutta on ihana laittaa kaikki tavarat uusille paikoilleen asunnossa.

Kaisa kirjoitti...

Ihanat värit mekossa! Ton tyyppisen kun jaksaisi tehdä joskus itsellekkin :)

Aarnilintu kirjoitti...

"Kietoudu syksyn lämpöön.." - tuollaisia otsikoitahan naistenlehdet ovat pullollaan näinä aikoina vuodesta. Ja tuo mekko näyttää juuri sellaisen herkullisen lämpimältä, että siihen tekee mieli kietoutua:)

Hilmukka kirjoitti...

Hah, niinpä! Tuon kokoinen kolmio on kyllä aikas täydellinen, ei sitä enempää tilaa ainakaan tällä hetkellä tarvitse. Uudessa kodissa on parveke ja erillinen keittiö, mitä nykyisessä ei ole. Niin ja tietty paljon enemmän tilaa.

Nyt alkaa touhotusvaihe, eilen saatiin avaimet ja lauantaina muutetaan suurimmat tavarat uuteen osoitteeseen. On tää vaan ihanaa aikaa. ;)

Annis kirjoitti...

Kaisa, lapselle neulomisessa on se hyvä puoli, että projektit ovat sopivan lyhyitä, eivätkä vaadi välttämättä erikseen käyntiä lankakaupassa, kun varaston nöttösetkin voivat riittää :P

Aarnilintu, kyllähän se syksy alkaa jo kolkutella ja tuo mieleen, että yhtä jos toistakin lämmintä voisi omakin kaappi kaivata :)

Hilmukka, tsemppiä vaan kovasti muuttoon! Onneksi se raskain vaihe on nopeasti ohi ja pääsee laittamaan uutta kotia kuntoon!