sunnuntaina, heinäkuuta 28, 2013

Yritys ja toinenkin mokoma

Sitkeä yrittäminen vissiin palkitaan sittenkin. Tein puolukkasaippuaa, joka sujui alkuun ihan hyvin. Tein kiisselin, se paksuuntui välittömästi ja vaikutti todella hyvältä. Heitin sekaan kokonaiset puolukat ja valmistauduin sekoittamaan lisää. Siinä vaiheessa alkoi tapahtua.

Koko massa veti myrkynvihreäksi. Tämä ei ole kielikuva, vaan koko kattila oli täynnä shokkilimanvihreää edustavaa kiisseliä. Komeasti paksuuntunut kiisseli myös muuttui lähes nestemäiseksi. Silkan epätoivon vimmalla surruuttelin massaa lisää. Se ei paksuuntunut enää lainkaan, mutta väri muuttui hissukseen hyvin vaaleaksi kellanruskeaksi. Ei muuta kuin massa halkoon ja halko hetkeksi pakkaseen kiivaan toiveajattelun saattelemana.

Seuraavana aamuna irrotin muotista laidat ja ihastelin oranssihkonkeltaista väriä kauhulla. Tunnin päästä pinta oli tummunut about sen väriseksi, mitä olin muiden kuvien perusteella uskaltanut odottaa saippuasta. Noh, se ilo loppui siihen kun leikkasin saippuan. Sisältä se oli epämääräisen vihreänkukertava.

No mutta hei, tuo reunus on jo miltei oikean värinen!
Lähes epätoivoista optimismia tarjoten jätin saippuat tiskipöydälle oman onnensa nojaan. Illalla palat olivat kuin olivatkin tummuneet siihen punertavaan tummaan sävyyn, jota olin projektiin käydessäni ujosti toivonut. Voitto!

Joku varoitus pitäisi näihin lisätä, että olivat syntisen rumia moneen kertaan valmistuessaan


2 kommenttia:

Kirppu kirjoitti...

:D ihanasti olet kirjoittanut :D
Mutta joo, lipeä värjää aika monen varsinkin happaman aineksen vihreäksi. Olen myös nähnnyt lähes mustaa tai kirkkaan oranssia. Lopputulos on kuitenkin kaunis.

Annis kirjoitti...

Kirppu, olin varautunut henkisesti yhteen värinvaihtoon muiden kokemuksiani luettuani, se noin 3-4 alkoi olla jo herkälle mielenterveydelle liikaa :D Laittelen reseptit ja toisenkin saippuan myöhemmin, kun ennätän kuvailla paremmalla ajalla, nyt olivat vain nämä pelottavat vaihekuvat kamerassa :P