perjantaina, heinäkuuta 19, 2013

Uutteita ja naulakkoa


Arki rullailee edelleen, mies palasi töihin ja minä pääosin kotihommiin. Keikkoja tulee tosin tehtyä iltaisin edelleen. Kaikenlaista muutakin on tiedossa, johon pitää hieman valmistautua. Olen menossa nyt viikonloppuna Helsinkiin rakkaan ystävän luokse vierailemaan. Elokuun alussa mies on Sotahuudossa, seuraavana viikonloppuna minulla on työkeikka Tampereella. Elokuun lopussa olemme myös menossa koko perhe viikoksi Riikaan. Syyskuun puolelle sijoittuu taas pitkästä aikaa larppia ja myös muutto. Olenkin alkanut muiden puuhien taustalla käymään tavaroita läpi ja hankkiutumaan eroon niistä, joita emme enää tarvitse. Minulla on kaiken kaikkiaan odottavainen ja hyvä mieli loppukesän ja syksyn menojen suhteen.

Olen hieman askarrellut ja säilönyt kesää talvea varten. Tein kuivatuista ja hiostetuista yrteistä haudukesekoituksia, uutin piharatamoa öljyyn ja siivilöin pari viikkoa alkoholissa muhineet siankärsämön kukat.

Jos luette tätä ja Villikatajaa rinnan, toivottavasti ette tylsisty vaikka samat kuvat tuntuvat nyt pyörivän molemmissa lyhyen ajan sisään. Tuntuu välillä itsestäkin omituiselta, kun samoja juttuja vähän eri vinkkelistä kirjoittelee kahteen paikkaan, mutta kun kuuluvat kiinteästi niin vapaa-aikaan kuin töihinkin nämä.

Syysneito -yrttihauduketta
Siankärsämötinktuuraa
Mies suhtautui yltiöskeptisesti, kun sanoin tekeväni kellariin kertyneistä vanhoista ajopuulaudoista naulakoita ja muita askarteluja. Kun lopulta näki ekan valmistuneen, olikin sitä mieltä että näitä pitää askarrella lisää. Onko minulla ollut menneisyydessä niin rumia projekteja, että uusiinkin on syytä suhtautua suurella varovaisuudella? :D

Avainnaulakkoa eteiseenSellaisia puuhasteluja nyt loppuviikosta, vielä pitäisi ennättää saada tavarat kasaan ja lähteä sitten kohti pääkaupunkia iltapäivästä. Ihanaa viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Kyllä minäkin tykkään tuosta naulakostasi. Kiva idea, lisää vaan noita. Kun on silmää tuollaiselle saa nättiä aikaiseksi !

Kaisa kirjoitti...

Naulakko on kyllä hieno! Vanhan ajan henkeä :)

Aarnilintu kirjoitti...

Minä tykkään myös tuosta naulakosta! Harmaantuneiden puiden keräily on täällä myös aktiivista, lenkkipolkujen varsilta on tarttunut mukaan mm. muutama pitkä ja suora, pitkään ilman kuorta sateen ja tuulen armoilla ollut karahka. Niistä tulee puolat heinäseivästikkaisiin, kunhan mies vähän auttaa puolien loveamisessa.. :)

Annis kirjoitti...

Anneli, pakkohan noista on tehdä jotakin hiljakseen, kun lautoja on kellarissa säkillinen ja kohta pitäisi muuttoa varten alkaa taas karsia omaisuutta :P

Kaisa, kiitos :) Minä tykkään itse tuosta sään kuluttamasta puusta hirveästi, onneksi mieskin hyväksyi.

Aarnilintu, kuulostaa hyvältä projektilta! Kuvia sitten ehdottomasti! Mutta kyllä tuossa harmaantuneessa pinnassa on jotakin lumoavaa, se on vaan jotenkin niin kaunis :)