maanantaina, heinäkuuta 01, 2013

Kesä, oi kesä

Voi mikä kuukausi. Muistan miten kuukausi alkoi ja yllättäen se onkin jo ohitse. Tuntuu, että välissä oli vain yksi hengenveto.

Mies jäi jo toukokuussa isäkuukaudelle, joten vietimme paljon aika yhdessä koko perheen kesken. Vietin myös alkukuusta synttäreitä ja kävin Lilyan kanssa kaupungilla juhlistamassa tätä. Kävin myös aiemmin samana päivän suorittamassa kokkauskurssejamme ja muita silmälläpitäen hygieniapassin. Hieman jännitti, mutta onneksi kevyeksi jäänyt materiaalien selailu ei kostautunut tenttitilanteessa.

Olen ollut tosi paljon töissä. Opetuksia on ollut pitkin Keski-Suomea, pääpaino yrttikasveissa ja niiden erilaisessa käytössä. Säät suosivat koko kuun ajan, aina kun piti mennä maastoon niin oli lähes hellettä. Vaikka välillä oli raskastakin, kuukausi oli hurjan antoisa ja sain paljon ihanaa palautetta, joka vahvisti uskoani omaan opetustyyliini sekä osaamiseeni. 


Taulun kartanon maisemia
Taulun maalaiskylpylä, oikealla näkyy viinitynnyriin rakennettu aromisauna
Yrttikurssi KVAT:in kanssa
Jämsän työväenopiston yrttikurssin kokkailuja (makuvettä ja koivuvanukasta)

Töiden lomassa ehti myös hieman lomailla. Menimme ensin Töysään mökkeilemään vanhempieni, sisarusteni ja näiden puoliskojen kanssa. Väkeä riitti, kun mökissä asusteli kymmenkunta aikuista, yksi vauva ja vauhdikas kessuneiti. Aikaa vietettiin etenkin saunoen, mutta myös läheisellä laavulla makkaraa paistellen ja Tuurin kyläkauppa-kompleksissa pyörähtäen.


Mökin läheltä löytyi myös vanha hylätty lossi
Ihanan hennot vanamot kukkivat paksuina mattoina
Tiiti ja Luna pärjäsivät hyvin samalla rannalla puuhastelemassa
Kaikissa kunnon laivoissa on keulakuva, joten meilläkin oli sitten
Säät suosivat koko lomailun ajan
Töysästä suuntasimme suoraan Imatralle. Välillä vähän harmittaa, kun niitä keikkoja tuntuu aina leimaavan niin kova kiire, kun pitäisi monessa paikassa ennättää käydä ja nähdä ihmisiä. Tälläkin kertaa minulta jäi väliin miehen isän luona vierailu, koska olin tapaamassa rakkaita ystäviäni. Onneksi ennätin nukkua myös muutamat päiväunet, ettei mennyt silkaksi juoksemiseksi koko vierailu. 

Tiiti on hellittänyt vierastamisvaihdettaan ja jäikin vanhempieni hoteisiin sen isommitta mutinoitta, kun kävin itsekseni hieman kaupungilla pyörimässä. Tyttö on alkanut nyt myös kävellä ilman tukea ja askelmäärät ovat kasvaneet päivä päivältä. Reissussa olikin kiva, kun lämpimien säiden ansiosta saimme kävellä pihalla paljasjaloin ja nauttia kesästä maistellen ensimmäisiä mansikoitakin.

Imatralta suuntasimme takaisin Jyväskylään ja kurvasin sitten taas viimeiseksi viikoksi töihin. Viime lauantaina lähdin sisareni mukana Pieksämäelle tokon SM-kisoihin henkiseksi tueksi ja kisaturistiksi. Olikin mielenkiintoista päästä kerrankin seuraamassa kisoja paikan päällä, kun olin aiemmin lukenut niistä vain kuvauksia Rnin Lunalle omistetusta blogista. Jotta viikonloppuun olisi mahtunut vielä hieman enemmän äksöniä, kävimme vielä eilen ystäväni kanssa Taulun kartanolla puutarhajoogailemassa. Kyllä tuon kaiken kiiruhtamisen jälkeen teki oikein hyvää istahtaa joogamatolle ja keskittyä puolentoista tunnin ajan vain itseensä ja omaan kehoonsa.

Kesäkuussa saimme myös nauttia luonnonantimista, tässä koivusiirappia
Myös "superkuu" ilahdutti meitä tarjoten upeita täysikuita

Sellaisissa merkeissä siis hujahti ohi pikakelauksella minun kesäkuuni. Mies lähti tänään tihkusateiseen aamuun aloittaen taas pitkän tauon jälkeen työt. Minä jäin puolestani huolehtimaan tiitistä, joka parhaillaankin kuorsaa päiväunillaan. Heinäkuun pitäisi olla kesäkuuhun verrattuna huomattavasti seesteisempi ja rauhoitettu lähinnä paikallaan oloon.

Teen toisen kootun kuvapostauksen tässä lähipäivinä sitten niistä käsitöistä, kun saisin kaikki tuotokset vain kuvattua ensiksi.

Osa kuvista omia, osan otti Tuukki.


3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Ei ihme että kuukausi meni nopsaan... oli sulla menoa ja meininkiä.
Kiva kun pääsit omanalasi töihin ja oli mukavaa !

Voi miten Tiiti on kasvanut. Nyt jo aloittaa kävelyn. Teillä ei sitten ole enää vauvaa !

Oikein mukavaa kesänjatkoa, oli muutes jo ikävä Sinua ♥

Hilmukka kirjoitti...

Tiitin ja Lunan kuva on todella hellyyttävä. Jäbäkin on jo hoksannut, miten hän pääsee itse istumaan, mutta ryömien hän edelleen menee "pidempiä" matkoja. Konttausasento on hallussa, mutta jalat ja kädet eivät tottele samaan aikaan. Lisäksi yhtenä iltana huomasin Jäbän nousevan pystyyn omassa sängyssään. Perässä siis tullaan. ;)

On teillä ollut vauhdikas kuukausi. Kivaa lukea pitkästä aikaa kuulumisia. Käsityöpostausta odotellessa.

Annis kirjoitti...

Anneli, kyllähän tuota ohjelmaa näköjään siunaantui, vaikka ensin vaikutti niin hiljaiselta tuo kesäkuu! Tästä eteenpäin sitten taas ahkerammin täällä netissäkin, kun saa olla taas rauhassa kotosalla :)

Tiiti on joo nykyisin jo niin tormakka ja liikkuvainen, että jotenkin sitä ei saa enää vauvaksi sanoakaan.

Hilmukka, ihailtavasti Luna kesti myös tiitin silittely-yrityksiä ja muita lähestymisiä :P Se on jännä, miten näillä menee tämä kehitys välillä niin hyppäyksittäin, välillä tuntuu että mitään ei tapahdu ja sitten viikossa parissa mennään huimasti eteenpäin, kun lapsi keksii jonkin asian tai kypsyy juuri oikeaan tilaan ottaakseen uusia askeleita. Mutta nuo ovat kyllä ihania hetkiä aina kun tajuaa, että nyt muuten jotakin jännää tapahtuu taas ja lapsi kasvaa hitusen isommaksi :) Ja se, miten paljon lasten tahti eroaa eri asioissa toisistaan. Tuntuu, että ei ole kahta samanlaista viipeltäjää olemassakaan ja se on toisaalta hyvä juuri niin :)

Meilläkin ilman tukea on seisottu nyt jo useamman kuukauden ajan, askeleita sen sijaan sai odottaa ja sen jälkeenkin ne olivat harvoja yksittäistapauksia. Nyt on viimeisen kahden viikon aikana alettu varsinaisesti kävelemään :)