sunnuntaina, toukokuuta 26, 2013

Askeleita


Tuntuu hullulta, että kun selaa omia kuvakansioita etsiessään postauksen kuvia, 2,5 kuukauden takaisissa otoksissa oltiin vielä pilkillä. Nyt ulkona on yli 20 astetta lämmintä ja minä herkkänahkaisena onnistuin jo itseni polttamaan ollessani launtaina töissä. Muutoin olisin kyllä varustautunut ohuella pitkähihaisella ja aurinkorasvalla, mutten ollut kotona yli vuorokauteen, joten en voinut noutaa noita.
Perjantaina siis lähdin aamuvarhaisella pitämään tykypäivää ja sieltä päästyäni menin ystävättäreni luokse yöksi rilluttelemaan. Olin ensimmäistä kertaa sitten tiitin syntymän poissa yötä kotoa ja kylläpä oli ihanaa sekä viettää upeaa iltaa ihanan ystävän luona sekä sitten lopulta lauantaina palata takaisin kotiin. Oma äitini pitää kotonaan jääkaappinsa ovessa magneettia "Miten voisin ikävöidä sinua, kun olet aina siinä?" ja tämän olen valmis allekirjoittamaan milloin tahansa. Vain lähtemällä vähän kauemmas voi kokea sen ihanan tunteen, kun tulee taas kotiin ja saa rutistusetäisyydelle rakkaimpansa.

Nokkosshampoota ja keittiösaippuaa

Keittiösaippua vihreään teehen tehtynä

Meillä on nautiskeltu miehen isäkuukaudesta, mutta nyt opetuskauden alkaessa olen ollut enemmän tekemässä työjuttuja ja mies on taas ollut kotona tytön kanssa. Ihanaa on ollut se, että joutohetkinä olemme ehtineet käymään istuksimassa rannalla ja ihmettelemässä kaikkea suurta ja pientä. Tiiti seisoo nyt tukevasti ilman tukea, muttei ole vielä tajunnut kävelemisen ideaa. Eilen tyttö otti pari itsenäistä sivuttaisaskelta, mutta tuntui tekevän sen enemmänkin vahingossa kuin valaistuksen kokeneena. Yhtä kaikki, tuettuna käveltäisiin vaikka maailman ääriin -tai ainakin kotikerrostalomme ympäri.

Auttamassa katiskaa kanoottiin

Viimeisen viikon sekavuuksien takia käsityöt eivät ole kamalasti edenneet. Onneksi kaikki on kääntynyt parhain päin ja läheisillä on kaikki taas hyvin. Ompelin tuosta samaisesta kärpässienikankaasta tiitille kesämekon tänään valmiiksi, mutten ennättänyt vielä kuvata sitä. Puikoilla olisi myös lankavaraston tuhoamisprojektini kunniaksi itsevärjättyjä lampaanvilloja, joihin en ole raaskinut aiemmin koskea. Ehkäpä lähipäivinä saisi jotakin valmiiksi asti.

5 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Voi miten suloinen kalastaja teillä.
Vaikka meille tulikin Kuhaa, niin ei kyllä meidän kalastaja ollut noin söpö :)
On hyvä kun saat joskus olla ihan itsekseen ja uskon että oli ikävä Tiitiä.
Tuntuu niin uskomattomalta... juurihan hän syntyi ja nyt jo alkaa kävelemään :O

Minä odotan niin kovasti ensi perjantaita ja sitä että alkaa loma ja koko kesä on edessä.
Tätä olen koko vuoden odottanut.

Mukavaa toukokuun loppua ♥

Kirppu kirjoitti...

Voi kun toi nokkosshampoo on kaunis!

Annis kirjoitti...

Anneli, on ollut kalastamisen lisäksi innokas yrttienkerääjä. Tai ehkä syöjä tarkemmin, hyvin ovat kelvanneet koivunlehdet sekä kuusenkerkät :)

Oi se lomaonni on kyllä ihanaa ja ansaittua, toivottavasti kesäloma kestää ikuisuuden :)

Kirppu, nauratti kun kävin pikaisesti päivä tai pari sitten blogissasi ja olit tehnyt juurikin nokkosshampoota :D Tosin sinä olit uuttanut nokkosen öljyyn, minä keitin sen vähässä vedessä ja käytin pohjanesteenä + lisäsin silpun massaan loppuvaiheessa. Meinasin ensin värjätä, mutta nokkosmehu antoi todella kauniin luonnonvihreän, joten annoinkin olla :)

juuli kirjoitti...

Vapaapäivät on tankkausta, sitten on kiva olla taas arjessa.
Naureskelin noita vanhoja käsityökuvia tuolla alempana. On ne aika kamalia, mutta mitähän silloin on ajateltu? Onko ne uponneet täydestä, vai onko ne vaan ohitettu ajattelematta sen kummempia? Kannattaa varmaan tallentaa joitain tämän päivän lehtiä ja nauraa sitten parinkymmenen vuoden kuluttua.

Annis kirjoitti...

juuli, tuollainen yksi lehti vuodessa tallennusarkisto antaisi kyllä varmasti pitkän ajan kuluessa aika hauskan katsauksen siihen, miten muoti ja käsityövirtaukset ovat kulkeneet :)
Ei sieltä vanhoista mapeista tosiaan kovin montaa ohjetta matkaan tarttunut, vaikka jotenkin oletin että tietyt perusklassiset neuleet olisivat aina muotia.