sunnuntaina, huhtikuuta 21, 2013

Violetin sävyjäMinä omistan kenkiä aika tarkkaan kymmenisen paria, mukaan lukien työkäytössä olevat kumpparit ja goretex-kengät, korkkarit sekä kävelykengät kesään ja talveen. Eräällä ystävättärelläni on sen sijaan noin satakunta paria kenkiä. Tämä nainen myös reissailee aktiivisesti, joten kun hänelle soveliasta lahjaa piti pohdiskella, pitkään ei tarvinnut ihmetellä. Työssä meni muutama päivä eli minun mittapuullani valmista tuli aika sutjakasti. Nyt pitäisi vielä varoen silittää viimeisessä taittelussa/säilytyksessä syntyneet rypyt pois ja pakata lahja valmiiksi.


Nauhat mummoltani saaduista aarrearkuista

Vuori ja piilopistojen opettelua

Pussi korkkareineen
Tämä on myös osa tavoitettani saada vanhat käsityökirjat käyttöön. Tämä ohje on hyllyyni alennusmyynnin kautta eksyneestä kirjontakirjasta. 

Malli: Kirjasta Penny Black: Kirjonta (2009), kenkäpussi
Materiaalit: Puuvillaa kangasvarastoista
Muuta: Ompelu ei ollut niin hirveää kuin olin odottanut.

Lisäksi tein myös viikko, pari sitten uuden satsin saippuaa. Näin unta pencil line -koristelusta, joten minun oli pakko kokeilla sitä. Koetin pohtia mitä värejä saippuaan tahtoisin ja lopulta kun päädyin käyttämään saippuassa karpalorouhetta, värimaailma vahvistui sitä kautta. Saippuan alaosassa sekä pinnalla karpaloa, välissä line vadelmajauheella. Vadelma kääntyi yllätyksekseni vihreäksi, muttei onneksi näytä aivan hirvittävältä. 

Pinnalla karpaloa ja laineita, illan keinovalossa kuvattuna

Päivänvalossa värit hieman viileämpiä
Minua on kutkutellut vahva käsityöinspiraatio, mutten ole päässyt askartelemaan mitään suunnittelemistani projekteista. Ehkä ensi viikolla!

6 kommenttia:

Annis kirjoitti...

Saippuasta tuli hieman sekaöljyinen, koska minulla oli kaikesta jäljellä pullonjämiä, muttei paljon oikein mitään. Sekä se mahdoton inspiraatio, joka pakotti tekemään saippuaa nythetijustiinsa.

100 g oliiviöljy
15 g risiiniöljy (pullon loput)
150 g kookosrasva
120 g kaakaovoi
150 g rypsiöljy
193 g vesi
75 g lipeä

Anneli kirjoitti...

Kaunis pussi kengille.
Ei minullakaan ole kuin reilut kymmenen paria jalkineita.

Voi että, katsoin ja kuolasin sinun kermakakkuasi, pähkinärouhein. Mutta se olikin saippuaa :)

Mukavaa alkavaa viikkoa ja terkkuja pikkuiselle ♥

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minäkin ihailin ihanaa kakkua ja vesi jo herahteli suupielestä. Uskomatonta - saippuaa, josta jo kuola valuu.

Ihana tuo pussukka ja kaunis pistely siinä. Oletpa ollut ahkera. Mukavaa alkavaa viikkoa.

Kirppu kirjoitti...

Minäkin katsoin että olit tehnyt itse Viennetta-jäätelökakkua :D Todella upea saippua! Noista luonnontuotteista ei ikinä tiedä miten ne reagoivat. Mustikka vaihtaa väriä myrkynvihreän ja tumman oranssin välillä. Just tänään luin että kun uuttaa raparperinjuurta öljyssä niin saa kauniin vaaleanpunaista saippuaa.

MariJ kirjoitti...

Hieno pussukka! :)

Minullakaan ei taida olla kuin hädin tuskin se 10 paria kenkiä. Yhteen aikaan oli vain "kesälenkkarit" ja "talvilenkkarit", mutta viimeisen vuoden aikana olen opetellut käyttämään vähän muunkinlaisia kenkiä, kun olen innostunut pitämään taas hameita. Mutta ei niitä kenkiä silti niin montaa ole, vastikään nakkasin kirpparillekin aika monta paria.

Luulin ensin, että sinulla on tuossa kuvassa Viennetta-jäätelökakkua, kunnes luin että siinä onkin saippuaa. :D

Annis kirjoitti...

Anneli, minua vaan nauratti kun mies moitti joku päivä, miten minulla on NIIN ÄLYTTÖMÄN paljon kenkiä. Koetin sanoa, että jos vertaat muutamaan muuhun tuttuuni, niin käsi sydämelle, onko niitä nyt niin paljon? :D

enkuli, kiitos! Olen itsekin aika tyytyväinen tuohon saippuaan tuota vihreäksi kääntynyttä viivaa lukuun ottamatta. Mutta onneksi sekään ei ihan niin paha ole.

Kirppu, jostakin syystä minulla blogi oli siirtänyt kommenttisi roskapostiin. Onneksi tuli sähköpostiin ilmoitus kuitenkin saapuneesta, niin tajusin etsiskellä sen.
Luonnontuotteet näköjään tuovat omat haasteensa. Jotenkin sitä tyhmänä ajatteli, että se jauhe säilyttäisi värinsä sellaisenaan. Aina oppii uutta! Ja tällä menolla joudun vielä uuttamaan raparperia, kuulostaa herkullisen väriseltä! Olisi taas yksi aihealue, johon olisi ihana uppoutua.

MariJ, minullakin on vähän sellainen käytäntö, että minulla on tietyt kengät hankittuna tiettyyn tarkoitukseen. Sitten kun lahoavat kylliksi, ostan tilalle uudet. Täten ei tuo kenkäkokoelma ole kovasti päässyt karttumaan.

Näköjään tuo saippua sai sitten ristikseen olla Viennetta-kopio, useampikin näköjään yhdistänyt sen siihen :P Mieskin totesi heti nähtyään sen vielä muotissa, että teit sitten jäätelökakkua.