sunnuntaina, huhtikuuta 07, 2013

Lomatunnelmissa

Mietin, että vissiin ei ole kovin hedelmällistä ja jännää aloittaa jokaista tämän vuoden blogipostausta ihmettelemällä, minne noin edeltävät kaksi viikkoa ovat hujahtaneet. Me tehotäytimme Lilyan kanssa pääsiäislomaa edeltävät ajat erilaisilla Villikatajan projekteilla matkailumessuja myöten ja sitten lomalle lähdettiin ennakkoa aiemmin. Olin suunnitellut pakkaukset, siivoilut ja kaikki tarkan aikataulun mukaan seuraaville päiville, mutta sitten mies ilmaantui töistä kotiin.
"Hei, mitä jos me lähdettäisiinkin jo tänään?"
"No tuota... silloin pitäisi lähteä aika vauhdilla, ettei mene liian myöhään"
"Nii-in".
*tovin hiljaisuus*
"Minä pakkaan omat ja lapsen kamat vartissa, miten pitkään sinulla menee siivota?"
Tuntia myöhemmin köröteltiinkin jo kohti itärajaa, jossa elettiin huolettoman rentoja päiviä ilman internettiä.

Mutta hei, tein minä kaiken rentoilun lomassa myös hyötyhommia! Enemmän (tai rehellisesti sanottuna ehkä vähän vähemmän) ylpeänä esittelenkin kevään 2013 päähinemuotia jääkiekkokaukaloissa! Sekä toki miksei niiden ulkopuolellakin, mikäli vaan oma itsehäpäisykerroin kestää.


Vanhempani ostivat joskus jostakin läpällä ihan syntisen rumat päähineet samaa mallia ja yksi niistä päätyi veljeni haltuun, joka tietysti kaiken järjen vastaisesti ihastui siihen täysin. Langat olivat sen näköiset, että hattuun oli kerätty kaikki jämälangat, jotka vain olivat samaa paksuutta, väristä nyt niin väliä. Lopputoteutuskin oli vähän sinnepäin.
Veljeni siis pyysi minua tekemään tällaiset, koska edeltäjä oli lähes puhkikulunut ja Suomi-peleihin tarvitsee todellinen sinivalkoinen lonkeronystävä ehdottomasti moisen. Näin minulle ainakin naama peruslukemilla väitettiin. Mitäpä sitä ei veljensä vuoksi tekisi. Päätin, että jos jotakin näin noloa sitä ihminen synnyttää maailmaan, se on syytä tehdä edes vähän siistimmin. Hattua varten saikin pohtia muutaman tovin ja purkaa aina välillä vähemmän siistejä toteutuksia. Kyseessä on ehkä omalaatuisin juttu, jota olen tähän asti virkkuukoukulla vääntänyt.

Päässä malli pääse oikeuksiinsa. Tai sitten ei.
Ei tästä varmaan liene mitään muuta sanottavaa. Lomalta siis lompsis takaisin.

6 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Waude mikä hattu :O
Hassua muuten Petra näytti äsken kuvia heidän Teneriffan lomaltaan ja siellä oli putiikissa myynnissä lippiksiä, tällä samalla mallilla :)
Ja nyt kun sivusi avasin, mitä näinkään :D

Voi ei kai pikkuiseen ole flunssa iskemässä ???

Kiitos kauniista sanoistasi ja kehumisesi sai minun poskeni kuumottamaan ja punoittamaan ♥

Mukavaa huhtikuun jatkoa ja terveenä, Te kaikki !

Annis kirjoitti...

Anneli, joo, tämä on selkeästi joku suomalaisille suunnattu juttu. Itse en voisi kuvitellakaan tätä päähäni vetävän ja astuvani asunnosta ulos mihinkään julkiseen tilaan, mutta kaiketi jääkiekkopeleissä nämä vaan menevät yleisen huuman mukana ollen jopa siistejä. Ehkä. Yhtä kaikki, oli ihan mukavan luova virkkaushomma, joskin aika tylsähkökin loppupeleissä, kun oli pelkkää kiinteää- ja ketjusilmukkaa koko työ. Onpahan nyt tehty. Tosin kaveri kuulema tahtoisi toisen mustana (ja mustilla tölkeillä, tietty). Onneksi on aikaa ennen toukokuuta, voi tehdä välissä jotakin muuta :D

Minä olen ainut, johon flunssa on kynsiään koetellut. Niinpä täällä onkin juotu runsaasti kuumaa (kuusenkerkkäjuomaa flunssaan, mesiangervoa päänsärkyyn ja hunajaa uusien tutkimusten innoittamana tavallistakin enemmän teehen hengitysinfektion oireita taittamaan) ja lepäilty. Onneksi näyttäisi menevän ohi ihan vain kurkkukipuna ja väsymyksenä, eikä rehehtanut kunnon taudiksi.

sirimi kirjoitti...

Kyllä tuollainen hattu päässä kelpaa mennä katsomoon kannustamaan. Antaa varmasti huimasti kisafiilistä :)

Annis kirjoitti...

sirimi, nauratti vaan meidän erilaisuus, kun minä en tiedä kehtaisinko mennä edes ovesta ulos tuollainen päässäni ja toinen on ihan onnessaan, että paras hattu ikinä :D

Hilmukka kirjoitti...

Täällä oli tällainenkin postaus! Hauska hattu. Tuota en saa kyllä näyttää miehelleni, tahtoisi kuitenkin samanlaisen Karhutölkeistä. Melkoinen homma tehdä tuollainen. :D

Annis kirjoitti...

Hilmukka, hommassa menee joo pari päivää ja lisäksi pitkässä juoksussa projekti on tappavan tylsä :D Tai että juuri mitään jännää ei tehdä ja pitää nypertää samaa asiaa pitkään. Vielä kun ynnää mukaan sen, ettei lopputulos saa omaa pulssia kohoamaan, jotenkin on kaikkiaan vähän puiseva projekti :D Veli pyysi kaverille vielä mustana, saa nähdä jaksanko ennen pelejä värkätä.