maanantaina, tammikuuta 28, 2013

Haastavuutta

Hilmukka laittoi eteenpäin haasteen, ohessa siis vastailuja niihin :) Palailen taas tarkemmin käsityöjuttujen merkeissä myöhemmin.

Säännöt
- kerro 11 asiaa itsestäsi
- vastaa haastajan 11 kysymykseen
- keksi 11 uutta kysymystä
- haasta 11 bloggaajaa
- kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät

Taisin sortua tekemään lisää saippuaa. Hups.11 asiaa itsestäni:

1. Huumori on yksi suurimmista voimavaroistani elämässä. Pääasiallisesti se on itseironista, sarkasmiin taipuvaa ja elämän hulluuksille nauramista. Tiukoissa paikoissa se on aika mustaakin.

2. Olin aina kotoa muuttamisen tienoille asti varma siitä, että ainakaan käsityöihmistä minusta ei koskaan saisi. Neulonnan puolella olin tehnyt yhden muotopuolen villasukan yläasteella. Paria en sille kyennyt suomaan, vaikka miten sitkeästi yritin. Virkkuukoukku oli ainut, joka kädessä pysyi auttavasti. Jotenkin silti olen päätynyt tähän asti.

3. Hiusteni väri oli syntyessäni kirkkaan vaalea. Myöhemmin värjäilin tummuvia juuri vaaleiksi. Sittemmin vaihdoin värin välillä punaiseen ja myöhemmin taas takaisin vaaleaan. Nyt koetan kasvattaa omaa väriäni takaisin, joten latvani värjättiin juurta vastaten ruskeiksi kasvatuksen ajaksi. Toivoisin, ettei minun jatkossa tarvitsisi hiusteni väriin kajota enää vahvojen kemikaalien voimin lainkaan.
Vaikka tukkani onkin nykyisin ruskea, olen silti aina henkinen blondi.

4. Arvostaisin tällä hetkellä erityisen paljon katkottomia yöunia. Olen välillä sen verran pöllyssä, etten tahdo edes muistaa mikä viikonpäivä on.

5. Tahtoisin opiskella kaikessa rauhassa yrttikasveihin liittyviä juttuja muutaman kuukauden. Tahtoisin lukea artikkeleita, kerätä tietoa ja jäsennellä sitä järkevästi. Aikaa ei vain tunnu olevan juuri nyt.

6. Olen seurallinen ihminen ja tulen helposti toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Vastapuolena on se, että poden helposti sosiaalisuusähkyä ja tahtoisin vain hautautua kotiin viikoksi ketään ylimääräistä näkemättä.

7. Edelliseen liittyen, ähkyjäni pahentaa se, että minussa on sukuni naisten tapaan jokin sellainen tekijä, joka pakottaa ihmiset puhumaan minulle. En tiedä onko se kiinni naamasta, olemuksesta  vai jostakin henkimaailman jutusta, mutta ihmiset liimaantuvat seuraani ja kertovat kaikki ongelmansa. Ja kun sanon ihmiset, tarkoitan sitä termin laajimmassa mahdollisessa merkityksessä. Ventovieraat sairaalan odotushuoneessa, siltojen miehet kauppakeskuksessa penkillä istuessani, vieruskaverit junassa ja tuntemattomat bussipysäkillä. Minulle on kerrottu elämästä, kuolemasta, surusta, sairauksista, suhteista, itsetuhoisuudesta ja niin rankoista henkisistä asioista, että se välillä hirvittää. Yleensä en ole tuntenut kertojaa entuudestaan mitenkään.

8. Nautin myös sopivina annoksina yksinolosta. Se antaa tilaa ajatella ja pohdiskella omiani.

9. Juna-asemalla, lentokentällä ja muissa vastaavissa paikoissa minut valtaa lähes pakahduttava levottomuus. Mennään, mennään, huutaa sisimpäni ja minä tahtoisin auliisti noudattaa sen tahtoa.

10. Jännitän välillä autolla ajamista kohtuuttoman paljon. Olen ihan ok kuski ja tiedän sen itsekin. Stressaan silti välillä täysin järjenvastaisesti esimerkiksi sitä, mihin saan auton parkkeerattua perillä tai osaanko varmasti kääntyä oikeasta risteyksestä. Silti olen tehnyt parina kesänä kartoitustöitä, joissa ajoin hädin tuskin ajokelpoisia metsäteitä ja runttailin autoa ympäri milloin missäkin pienellä maakaistaleella syvien ojien ympäröimänä. Nautin myös yleisesti ottaen ajamisesta ja siihen liittyvästä tunnelmasta.

11. Ystävystyn hitaasti. Usein se vie vuosia, sillä luottamus muodostuu hitaasti ja pienistä paloista. Tahdon yleensä myös kokea arkea niin parhaina kuin pahimpinakin hetkinä yhdessä ennen kuin alan pitää toista todella ystäväni. Olen kuitenkin ystävänä uskollinen ja valmis menemään todella pitkälle voidakseni auttaa, ilahduttaa tai olla tukena.

Kiinteitä kasvoputsareita jäähileisenä pakkasesta

Haastajan kysymykset:

1. Mitä kuuluu?
Surusävytteistä, mutta toiveikasta. 

2. Mikä käsityö sinulla on juuri nyt työnalla?
Neuletakki, iso ristipistotyö (tai tarkalleen ottaen kaksi jos keijuttareni lasketaan), pari saippuakokeilua sekä jämälangoista virkattu peitto.

3. Mistä asiasta tykkäät itsestäni eniten?
En ole varma, tarkoittaako tämä mistä tykkään eniten itsessäni vai Hilmukassa :P

Hilmukassa pidän siitä energiasta, mikä tuntuu säteilevän läpi kaikesta, mitä neitokainen tekee. Se on yhdistelmä valoisuutta ja intoa heittäytyä. Se tekee myös muille energisen olon.

Itsessäni pidän huumorintajustani ja mielikuvituksestani, yleensä sopivalla sekoitussuhteella.  

4. Jos elämästäsi tehtäisiin kirja, millä sanoilla se alkaisi?
"No siis se meni silleen, että..."
Jostakin syystä miltei kaikki omituiset sattumukset alkavat jälkikäteen kerrattuna tällä fraasilla. "No siis se meni silleen, että... mursin miltei nenäni pingispöydän jalalla... uin soutuvenettä raahaten sen koko halvatun saaren ympäri... nukuin yön siinä viltillä ruusupensaan vieressä ruotsalaisen huoltoaseman pihalla... sain kerran aivotärähdyksen omenasta..."

5. Mistä haaveilet?
Haaveilen aika vähän. Oman elämäni haaveet ovat yksinkertaisia. Illalla kuppi teetä miehen vierellä kaikessa rauhassa. Uuden reseptin testaaminen. Viikonlopun matka ystävien luo. Loma oman perheeni kanssa. Nauramista sydämeni kyllyydestä. Puusaunan löylyt. Terveyttä, onnea, rauhaa. Perhettä ja ystäviä.
Minulla ei ole koskaan ollut sellaisia suuria ja suunnattomia haaveita, kuten joillakin ihmisillä on. Ei ole olemassa jotakin erityistä ja suunnatonta projektia tai matkaa, jonka jälkeen elämäni olisi täydempi. En tiedä, ehkä olen vähän tylsä.

Kookosta, loputtomasti kookosta!

6. Mikä on unelmakäsityösi, minkä vielä joskus haluat toteuttaa?
Joku Eni Oken -tyylinen kieputtelu, kaikessa rauhassa ja ihanilla materiaaleilla.
Se keskiaikateltta, jota joskus puolitosissaan suunniteltiin porukalla larppikäyttöön ommeltavaksi.
Ja vaikken osaa ommella yhtään, tahtoisin tehdä joskus jonkin kokonaisen puvun itselleni täydellisesti mittojeni mukaan.

7. Minkä lumiveistoksen rakentaisit tänään?
Jonkinlaisen patsaan, joka olisi täynnä onkaloita, joihin voisi hämärän tullessa sujauttaa kynttilän. Tahtoisin, että koko veistos hohtaisi eri sävyistä valoa ja toistaisi lumen ja hämärän sävyjä loputtomana valon ja varjon leikkinä. Se olisi mielellään tuossa ikkunan alla, jotta voisin aina kurkistaa sitä ja hymyillä itsekseni valolle pimeyden keskellä. 


8. Lempiruokasi?
Vaihtelee loputtomasti. Innostun välillä jostakin ja syön sitä paljon. Sitten kyllästyn ja vaihdan ruokaa. En myöskään yleensä syö kahta päivää peräkkäin samaa ruokaa. Nyt olen opetellut siihen, että teemme kylliksi ruokaa, jotta saan siitä seuraavan päivän lounaan. Rakastan ruoanlaittoa ja uuden kokeilemista.
 

9. Tee, kahvi vai kaakao?
Tee hunajalla. Kahvi on mörön juomaa ja kaakao usein vähän liian äitelää omaan makuuni.

10. Millaisen kuvan otit viimeksi?
Suhrasin varmaankin saippuoiden kanssa tai vaihtoehtoisesti otin kuvaa Villiksen blogiin intialaistyyppisestä tofumarinadista, kun kokkailin vegesafkaa.

11. Onko sinustakin kysymysten miettiminen vaikeaa? 
Niiden kohdentaminen yksittäisille ihmisille olisi helppoa, kun on monia kysymyksiä, joita voisin ja tahtoisin kysyä heiltä. Mutta sellaisten yleispätevien ja kiinnostavien kysymysten keksiminen useammalle on jo paljon vaikeampaa!

Miehen mielestä nonparellit pilaavat hyvän saippua. Minusta ne ovat söpöjä!


11 blogia on ihan mahdotonta keksiä, etenkin kun teimme samaa Villikatajan puolella, mutta laitetaan tämä nyt edes muutamalle eteenpäin:

Luna/Rni, kumpaan blogiin nyt mieluummin pistätkään :)
PopPaLa
Tunamaa
Aarnilintu
Kukkapitsiä 
Sirpa ja Kollo

Lukijamäärien arvuutteleminen käy melkoisesta työstä, kun osalla on Googlen kautta lukijoita, osalla FB-tykkääjiä (osalla molempia yhtä aikaa) ja osalla ei lukijoiden määrää voi päätellä mistään. Älkää siis hämmentykö, jos olet sotkenut jotakin :D

Kysymykset voi käydä lukaisemassa Villiksen puolella, jossa vastailimme Lilyn kanssa molemmat samaan haasteeseen. Pohdiskelimme kollektiivisesti mielenkiintoisia kysymyksiä, joten siellä on siis tekstin lopussa kysymyslistausta :)

7 kommenttia:

Rni kirjoitti...

Haaste otetaan vastaan kyllä, tottakai!

En ole hetkeen kirjoittanut arkiblogia enää julkisena, joten menkööt koirablogiin muiden iloksi. Tosin on kyllä sellaisia kysymyksiä, että saattavat jotkut treenikuvauksia odottavat hieman hämmentyä, mutta menkööt.

Anneli kirjoitti...

Voi kun minua nauratti.... kahvi on mörön juomaa :)
Varmaan siksi nauroin kun juon teetä !!!

Nuo sinun saippuasi on kyllä niin herkullisen näköisiä ja varmaan tuoksuisiakin.

Onneksi teillä on tauti on ohi. Minä menin aamulla töihin, mutta naiset komensi minut HETI kotiin !
En kyllä suoraan sanoen olisi jaksanut koko päivää siellä olla !

Annis kirjoitti...

Rni, tälleen vähän ounastelinkin :) Onpahan treenikavereille vähän enemmän naista koirankarvojen takana? Mutta oikeasti, on ollut hurjan hauska seurata teidän treenimenestystä, kyllä teistä maailmanmestarikoirakko sukeutuu alta aikayksikön!

Anneli, tykkään kyllä kahvin tuoksusta, mutten ole koskaan pitänyt sen mausta. Ja olen silleen vähän hassu, että mielestäni jos ihmistä väsyttää koko ajan, silloin kannattaa nukkua enemmän ja tarkistaa ehkä elämäntapoja, ei juoda kahvia pannutolkulla :D
Ja onneksi komensivat työkaverit, jos et itse tajunnut jäädä peittojen alle! Nyt siis kiireen vilkkaa teekuppia kouraan, villasukat jalkaan ja lepoa!

Hilmukka kirjoitti...

Hih, tuo kolmas kysymys. Voi ei, mikä äitipää täällä taas hei. Pitää mennäkin heti korjaamaan tuo blogin puolelle, jotta muiden ei tarvitse ihmetellä mitä tarkoitan. Tarkoituksenani oli siis kysyä itsestäsi. :) Mutta hienosti olit osannut vastata.

Oli hauskaa lukea vastauksiasi. Ja mitä saippuoita taas. Tekisi mieli haukata niistä palanen!

Annis kirjoitti...

Jos Hilmukka yhtään lohduttaa, siinä toisessa saamassamme haasteessa oli kirjoitusvirheitä paljon enemmän :P Mutta minusta on ihan mukava huomata, että muillakin vähän heittää välillä. Huomaan itse tekeväni paljon enemmän kirjoitusvirheitä kuin normaalisti ja kaikki tekstit pitää tuplatarkastaa. Tosi rasittavaa siinä mielessä, että itse tosiaan joudun tekemään esittelytekstejä kesän kursseille ja muihin tarkoituksiin, eivätkä virheet siellä oikein vakuuta :D

Hilmukka kirjoitti...

Onneksi itselläni ei ole mitään tärkeämpää kirjoitusprosessia meneillään. Esimerkiksi syksyä odottava opinnäytetyö olisi erittäin mielenkiintoista kirjoittaa tällä hetkellä... Ajatus ei todellakaan pysyisi mukana! :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kiva lukea näitä vastauksia. Minäkin sain haasteen - en vain ole saanut vastatuksi