maanantaina, joulukuuta 03, 2012

Lumimyrskyn tuomaa

Viimeisin viikko on ollut levoton, kiireinen, hidas, antoisa, raskas ja kaikkea mahdollista siltä väliltä. Mies lähti tiistaina Saksaan työmatkalle. Minä ajattelin karata oitis äidin helmoihin Imatralle tiitin kanssa, mutta tuo kosmopoliitti olikin menossa itse Egyptiin pakoon kinoksia ja pakkasta. Niinpä lopulta lähdimme sisareni Rnin luo Tampereelle. Tarkoituksena oli viivähtää siellä kahden yön yli torstaille, mutta kun ilmatieteenlaitos alkoi povailla kamalaa lumimyrskyä, ei ajo yksin pikkuisen kanssa Jyväskylään houkuttanut. Onneksi siskotuinen ja tämän mies suhtautuivat ihailtavan vieraanvaraisesti meihin ja saimmekin olla evakossa Tampereella aina lauantaille asti. Tuolloin mies palasi Saksasta ja junamatkalla jättäytyi Tampereelle. Ajoimme sitten porukalla takaisin kotiin.

Auton ratissa täytyy joskus ninjailla

Onneksi lumimyrsky oli laantunut ja saimme ajella kohtalaisen hyvässä säässä aina Jykylään asti. Oli ihana laskea laukut eteisen lattialle ja purkaa tavarat takaisin oikeille paikoilleen. Olla kotona. Loppuillan rentoilimmekin sohvalla ja nautimme siitä, ettei ollut pakko tehdä mitään.

Sunnuntaina kävimme kiertämässä Jyväskylän perinteiset joulumarkkinat. Olin hieman pettynyt, sillä yksikään niistä myyjistä, joita olin odottanut, ei ollutkaan paikalla. Onneksi sain lopulta kuitenkin ostokset tehtyä. Mukaani tarttui heijastimia, kylmäpuristettua tyrnimehua, mausteita sekä uudet pohjalliset talvikenkiini lampaanvillasta. Kotiin päästyämme koetimme hieman siivoilla ja teimme jouluvalmisteluita sekä -lahjoja.

Pienten varpaiden aikaansaannoksia

Painoimme äidilleni ja isoäidilleni keittiöpyyhkeet, kiitos tiitin suosiollisen avustuksen. Jäljet osuivat vähän minne sattuivat, väriä löytyi lopulta äidin otsasta ja isää nauratti pienten mustien varpaiden kipristely niin, että mokoma meinasi unohtaa mikä hänen osuutensa hommassa oli. Kaikilla osapuolilla oli kuitenkin hauskaa ja pyyhkeet valmistuivat, joten voiton puolelle päädyttiin loppujen lopuksi.

Ruusunnuppuja marmeladista

Teimme markkinoilta haetusta tyrnimehusta marmeladimakeisia. Näitä täytynee tehdä vielä toinen satsillinen myöhemmin, muutamia tuli napsittua itse heti valmistumisen jälkeen parempiin suihin. Nyt kun moiset ovat hyytyneet, ne voidaan sokeroida ja osa kastaa suklaaseen.

Joulupuu-lankaa sukkautumassa

Jatkan joulupuuhasteluja, tänään ajattelin koettaa saada jouluvalot ripustetuiksi. Myös muutamia neuletöitä on työn alla, yhdet sukat ovat edelleen vailla päättelyä, afrikkalaisia kukkasia pitäisi yhdistellä, se salaperäinen iso ompelutyöni on edelleen keskeneräinen ja monta muutakin pientä puuhaa odottaa tekijäänsä. Ehkäpä tästä siis hiljakseen viikko lähtee käyntiin, oikein ihanaa ja lumista joulukuuta!

Edit (11:19): Vuodatuksen puolella kirjoittelevat, onko Vuodatuksella taas jokin häiriö menossa? Koetin pariakin blogia kommentoida, mutta ilmoitti virheestä ja kommentit katosivat kuin tuhka tuuleen :/ Toivottavasti on ohimenevää sorttia!

7 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Voi kun ihanat jalanjäljet. Ei tuolaisia raaski käyttää vaan pitää suurina aarteina.
Voi kuvitellla että teillä oli hauskaa noita tehdä :)

Hyvää joulukuuta !

Annis kirjoitti...

Meillä meni jo harjoituskappale ihan surutta keittiökäyttöön :P Olen kuullut huhuja, että toisinaan tuo painamisprosessi on tarkoittanut sitä, että sekä lapsi että vanhemmat ovat joutuneet kaikki kylpyyn ja vaatepyykille. Meillä sentään vahingot rajoittuivat minun otsaani ja tiitin varpaisiin :D

Tuulikki kirjoitti...

Vuodatukselta tuli postia, että omistaja on vaihtunut ja tekniikkaa kehitellään. No, liekö tämä sitä tekniikan kehitystä, että roskapostia tulee pilvin pimein ja, kun laittaa kirjainvarmistuksen, näyttää myös kommenttien jättäminen takkuavan. Kommenttisi tuli nyt kuitenkin perille. Kiitos kärsivällisyydestä. Isoäidit ilahtuvat varmasti uniikeista elämän jäljistä. Huomaat kohta, että mummot ovat pistäneet ne kehyksiin. Iloisia jouluvalmisteluja eteenkin päin!

Aarnilintu kirjoitti...

Tosi kivat pyyhkeet! Joulumarkkinoilla on mukava kierrellä, varsinkin nyt kun mökit ja kojut eivät seiso mustalla asfaltilla vaan lunta on riittämiin. Touhukasta joulunodotusta!

Hilmukka kirjoitti...

Hih, voin vain kuvitella, millaista on ollut painaa noita pyyhkeitä! Onnistuneet ovat kuitenkin. Mitä väriä käytitte?

Tuosta langasta tulee varmasti mahtavat sukat, tuo pintakin on tosi mielenkiintoinen. Itsellä täällä oli äsken paketoinnit täydessä vauhdissa ja Jäbäkin jaksoi vähän aikaa olla mukana joulupukin pajassa. :) Nämä päikkärit voisi tosin käyttää hyödyksi ja hieman tehdä joulusiivoa.

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Ihanat jalanjäljet! :)

Annis kirjoitti...

Tuulikki, ollaanpas siellä nyt jännän äärellä :/ Toivottavasti lähtisi toimimaan moinen ja hyvä jos kommentit ovat alkaneet taas kulkemaan. Ja toivottavasti raaskivat käyttää, sellaisiksi arjen piristäjiksi nämä on kuitenkin tarkoitettu :)

Aarnilintu, kiitokset, sinne myös :) Itse olen joulumarkkinoiden suuri fani, se tunnelma on vain jotakin ihanaa.

Hilmukka, käytettiin ihan perusmallista vesiohenteista kangasväriä, merkkiä en muista. Paketissa suositeltiin lasten kanssa touhuiluun eli mahdollisimman myrkytön versio. Onneksi tiiti otti aika lunkisti tuon painelun, en tiedä mitä moisesta olisi tullut jos olisi intoutunut sätkimään enemmän. Päiväunet ovat tosiaan tehoaikaa tehdä miltei mitä tahansa :D

Sirpa ja Kollotuinen, kiitokset :)