torstaina, lokakuuta 04, 2012

Villiä villaa


Tämän verran Zauberballin syksyisestä kerästä jäi jäljelle säärystimien jälkeen. Ei näytä kovin isolta, mutta naisten sukkapari tästä saadaan kyllä vielä helposti aikaiseksi. Lanka oli uskomattoman riittoisaa, yhdestä kerästä riitti reiluun puoleentoista säärystimeen. Olin tästä riittoisuudesta etukäteen huolissani ja mietin, riittääkö kaksikaan kerää, etenkin kun omat säärystimet täytyy neuloa aina reilun mittaisiksi pituuteni vuoksi.Lanka oli kaikkiaan ihanaa. Se oli lämpimän ja villaisen tuntuista, mutta kuitenkin suloisen pehmeää neuloa. Värit olivat todella syvät ja kauniit, vaihtelu toi minulle mieleen elävästi syksyisen kuusikon. Tummia vihreitä havuiksi ja metsänpohjaa peittäväksi sammaleksi, ruskeaa kaarnaan ja maahan pudonneisiin lehtiin, oransseja ja murrettuja välivärejä varpuihin ja oksiin. Kerät ovat jokainen uniikkeja, joten raitoja oli edes turha ajatella kohdistavansa. Se sopi minulle oikein hyvin, pidän pienestä kaaoksen tunnusta raitaneuleissa. Tämä tosin tuotti pieni ongelmia, kun koetin vaihtaa kerältä toiseen, sillä raidat kulkevat miten sattuu ja tietyn värin tuloa kerältä saa odottaa joskus pitkäänkin. Onneksi kaupasta löytyi kerä, jonka aloitusväreissä oli lopettamaani väriä ja sainkin piilotettua vaihdon aika nätisti.

Palmikkoja, palmikkoja
Tämä lanka teki minut kovin onnelliseksi ja hyrisen jo innosta, kun tiedän että voin tehdä keränlopusta vielä sukat tai kämmekkäät. Lisäksi minulla on vielä heräteostoksena hankittu violettisävyinen kerä, josta teen jotkut täydelliset sukat. Nams. Värimaailma oli kaunis ja sävyt elävät ihanasti valaistuksen mukaan, kuten jo näitä kuvia vertailemalla huomaa. Osa on otettu illalla keinovalossa, osa päivällä sisällä ja osa parvekkeella luonnonvalossa.

Bongaa kuvasta myös toukka

Lanka: Zauberball Crazy, sävy 1660
Malli: Kristel Nybergin Nietos -säärystimet
Muuta: Tykkäsin muuten mallissa kovasti siitä, miten nilkan puolen resoria levennettiin reilusti. Se asettuu liki täydellisesti jalkapöydän yläosan päälle minun jalassani eli toimii erinomaisesti ja siististi osittain kengän päälle vedettynä.

Tulkoon syys ja tulkoon tuiskut, minä meinasin laittaa huomenna hameen ja nautiskella villaisista säärystimistäni!

7 kommenttia:

sirimi kirjoitti...

Kauniit säärystimet olet neulonut. Ihanat syksyiset värisävyt :)

Annis kirjoitti...

sirimi, kiitos. Minä rakastuin tuohon lankaan ja sen väreihin täysin <3

Anneli kirjoitti...

Todella upeat säärystimet. Minun värit.... :))
Oikein mukavaa lokakuun jatkoa, ja terkkuja Tiitille.
Vai onko hän enää Tiiti ?

Hilmukka kirjoitti...

Täydelliset syksysäärystimet. Tuo lanka, todellinen ihanuus! :)

Aarnilintu kirjoitti...

Ihanat, kerrassaan. Sekä malli että väri. Minäkin olen hameihmisiä ja siksi onkin kerrassaan kummallista, että neulovan hameihmisen kaapista ei löydy muita säärystimiä kuin Vapaavalinnan perusmustat, joita just ja just lenkillä kehtaa käyttää.. Tämä malli vaikuttaa tosi kivalta, joten voisinpa napata mukaani ja katsoa, josko tulevana talvena hameen kaverina nähtäisiin tämmöiset.

Annis kirjoitti...

Anneli, tyttö sai nimensä viime lauantaina ja häntä kutsutaan nykyisin nimellä Halla :) Lempinimestä on kuitenkin vaikea päästä eroon eli tiitinä tuo varmaan kulkee meillä loppuikänsä :P

Hilmukka, minä ehkä saatoin ihastua noihin Crazy-sävyihin, violetti olisi nyt puikoilla sukiksi muuttumassa ja se värien vaihtelu on vaan niin söpöä <3

Aarnilintu, ihmettelin ihan samaa muutama vuosi takaperin. Sukkia on, sormikkaita on, lapasia on, pipoja ja huiveja on. Missä ovat säärystimet? :D Itse pidin mallin yksinkertaisuudesta, joka antoi tilaa tuolle langan värinvaihtelulle mukavasti :)

Aarnilintu kirjoitti...

Suunnitelma toteutettu kerrankin ilman ihan mahdotonta aikaviivettä, Nietokset löytyvät nyt minunkin kaapistani ja sääristäni:) Kuten vähän toisessa muodossa myös pihalta.