maanantaina, syyskuuta 03, 2012

Kukkia ja puhdistautumista

Meidän arkemme on ollut pari viikkoa uuteen totuttelua. Hiljakseen on kokeilemisen ja ihmettelemisen tilalle tullut rutiineita, joiden kautta on helpompi kurvata takaisin ryhdikkäämpään arkeen. Sen sijaan, että kaikki on uutta ja kokeilemisasteella, voi todeta jonkin toimineen hyvin jo viime viikolla tai noudattaa vain vanhaa kaavaa päättäessään, mitä pakkaa hoitolaukkuun sännätessään kaupungille. Opettelun lisäksi viikkoihin on sisältynyt onnellisuutta, valvomista, pienten varpaiden ihastelua, huokailua, rehellistä väsymystä, oivalluksia sekä kukkia. Kaiken kaikkiaan elämänmakuista ja onnellista on ollut elo kolmestaankin. Miehen isyysloman ensimmäinen jakso loppui eilen, joten kokeilemme tämän viikon tiitin kanssa elämää kahdestaan.

Hempeitä perhosia ja kukkia tiitille
Jotakin olen ehtinyt tehdä tiitin nukkuessa sylissäni tai vieressäni. Ennätin päätellä jämälankaiset sukat, jotka olin aloittanut ennen synnytystä. Lisäksi virkkailin ensimmäisellä viikolla imetystä opetellessani ja leffoja katsellessani hieman. Lopputuloksena olikin ekopuuvillasta erilaisia pikkutöitä.

Olen monissa kosmetiikkatuotteissa siirtynyt kiinteisiin versioihin. Shampooni, hoitoaineeni ja suihkusaippuani ovat olleet jo pitkään palamuodossa, myöhemmin vaihdoin myös kasvoputsarini kiinteään. Suihkussa usein tulee manailtua sitä, miten helposti ne palaset sitten tippuvat lattialle tai pieniksi kuluessaan ovat vaikeita käyttää. Niinpä minulla on pari ohutta korujen pakkaukseen tarkoitettua sifonkipussia, joihin olen pakannut shampooni ja hoitoaineeni. Pussissa ne eivät karkaa yhtä helposti ja ne myös kuivuvat roikkuessaan helpommin. Pienentyessään etenkin shampoo hajosi usein pieniksi paloiksi, mutta pussi ratkaisee tämänkin ongelman. Käyttö on pussin kanssa aivan yhtä helppoa kuin ennenkin, erona on vain se, että vaahdotan nyt palan sijasta koko pussin hiuksiani vasten. Niinpä olikin helppo valinta virkkailla isommalle vartalosaippualleni oma pussinsa, jossa riippua kylppärissäni. Sen kaveriksi virkkailin vielä pesulapun.

Muutamassa pesussa ryytynyt pesulappu
Saippuapussukka (leikitään kaikki porukalla, että kuvassa olevat kissankarvat ovat näkymättömiä)
Mallit ovat kummassakin työssä omasta päästä kaiveltuja. Lankana oli joskus alennuksesta ostettu ekopuuvilla, en valitettavasti muista sen merkkiä ja vyötekin oli aikojen saatossa kadonnut. Onpahan taas yksi pieni nöttönen kaapissa vähemmän. Muissa töissä on työn alla yksi isompi neule ja etäinen haave tehdä uudet ja täydelliset säärystimet itselleni syksyä varten. Saas nähdä, miten aika (ja tiiti) suovat.

Tiiti nukkuu parhaillaan parvekkeella päiväunia ja minä alan valmistautua kauppareissulle. Olemmekin lapsrakkaan kanssa liikkuneet kohtalaisen paljon alusta lähtien. Minun psyykkeelleni tekee erinomaisen hyvää päästä pois neljän seinän sisältä, eikä tiitikään ole vielä pahakseen moista pistänyt, vaan suvereenisti yleensä kuorsannut läpi reissujen.


6 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Voi miten IHANAA kuulla sinusta ja pikkuisesta !
Elät nyt sellaista ihanaa, vaikkakin väsyttävää aikaa. Mutta aika kuluu niin nopsaan, että nauti joka hetkestä :)

Käsitöitäkin olet aikaiseksi saanut ja puhdasta noilla tuleekin :)

Oikein mukavaa alkanutta syyskuuta ja suukko minulta pikkuiselle !

sirimi kirjoitti...

Kiva kuulla, että sinulla menee hyvin pikkuisen kanssa. Menee jonkin aikaa ennenkuin vauvan kanssa löytyy oikea rytmi syömiseen ja nukkumiseen. Teillä kuulostaa rytmi jo löytyneen. Muista kuitenkin levätä itsekin silloin kun on mahdollista :)

Hilmukka kirjoitti...

En ole ikinä kuullutkaan palashamppoosta tai -hoitoaineesta! *hieman hävettää* Pitääpä ottaa selvää. :)

Annis kirjoitti...

Anneli, pikkuinen kiittää, vängyrtää parhaillaan sylissä raukka hikan kourissa :)

sirimi, kyllähän siinä tovi menee. Yöt ovat alkaneet etenkin nyt sujua hyvin ja rauhaisasti, vaikuttaa paljon yleiseen jaksamiseen moinen :)

Hilmukka, entisellä Vihreällä kosmetiikalla (Flow vissiin nykyisin) on muutamia aika päteviä kasvoputsareita palamuodossa, samaten shampoota ja vielä kotimaisena tuotantona. Lisäksi ikisuosikkini Lush tarjoilee aika herkkuja putsareita sekä palashampoota ja -hoitoainetta. Kannattaa tutustua, ovat olleet omassa käytössä todella käteviä ja tehokkaita. Välttyy myös ylimääräiselta pakkausjätteeltä ja kemikaaleilta, kiinteässä ja kuivassa aineessa kun bakteerit eivät lisäännyt, joten säilöntäaineita ei tarvita :)

Anneli kirjoitti...

Nyt sinä teet minulle SUUREN palveluksen !
Kun opetat pikkuisesi minun blogissa vierailemaan :)
KIITOS !

Annis kirjoitti...

Anneli, täytyyhän se varmistaa että pieni ymmärtää varmasti hyvän päälle :P