keskiviikkona, elokuuta 08, 2012

Liivinsuojia kestosti


Läjä valmiita suojia
Tarkoituksena oli askarrella muutamat kestoliivinsuojat, moiset kun tulevat varmasti tarpeeseen, mutta kaupasta ostettuina ovat aika hinnakkaita. Niinpä kävin hakemassa keskustasta ruhtinaallisen 10 sentin pätkän kosteussulkukangasta norsuilla sekä mikrokuitukangasta vastaavan pätkän imuksi. Ihoa vasten päätin käyttää sitä iänikuista flanellinpalaani, josta olen tähän mennessä ommellut niin kestomeikinpoistolappuja kuin vaunupeittoon vuorenkin. Pala alkaa vedellä viimeisiään hissukseen, joten kovin moneen projektiin sitä ei enää riitä.

Hitusen liian tiukkaa, hups

Koen olevani aina todella kömpelö näissä ompelujutuissa, mutta onnekseni tämä osoittautui lopulta kyllin helpoksi yritys ja erehdys -metodin kautta. Aloitus menikin siksakin säätämiseen, sillä testipalan jälkeen useamman kangaskerroksen ompelu osoittautui kuitenkin niin erilaiseksi, etteivät säädöt toimineet. Liian lyhyt piston pituus aiheutti kankaan voimakkaan kupruilun. Pienellä hienosäädöllä tästä päästiin yli ja matka jatkui. Lisää hämäännystä teetti alalangan yllättävä loppuminen, joka kutisti siksakin mystiseksi sotkuksi ennen kuin tajusin, mistä oli kyse.

Lopputuloksena oli kuitenkin kaiken sen kiroilun ja vääntämisen päätteeksi pinollinen lappuja, jotka olivat kohtalaisen paljon ympyrää muistuttavia ja reunoiltaan siistejä. Kyllä nämä käytössä asiansa ajavat, jos imut vaan toimivat kyllin tehokkaasti.

Lappu toiselta puolelta
Materiaalikustannuksiltaan lappujen hinnaksi tuli 3 euroa 75 senttiä. Materiaaleja jäi kylliksi vielä toiseen satsiin, joten yhden parin hinnaksi tuli noin 37 senttiä. Flanellin hintaa tosin ei tähän lystiin laskettu mukaan, se kun on parilla eurolla toiseen projektiin alunperin ostettu jämäpala.

Muita huomioita: Vaikka ompelua yleisesti ottaen vihaankin, minä saattaisin ihan tosi kovasti haluta saumurin aina silloin, kun jotakin tällaista teen.

5 kommenttia:

Tuulikki kirjoitti...

Varmasti mukavempia suojuksia kuin kaupan kertakäyttöiset. Postauksen päiväyksestä päättelen, että odotus jatkuu vielä. Laskettuun aikaan sinulla taitaa olla vielä viikko. Virtuaalinen tukijoukko on hengessä mukana. Ei muuta kuin lepäile ja ulkoile vointisi mukaan.

Anneli kirjoitti...

Noille tuleekin pian käyttöä ja olet kyllä edullisesti niitä saanut tehtyä.
Ihan komeita pyöreitäkin ne on, älä nyt aliarvioi itseäsi :))

Minä täällä elän hengessä mukanasi ja jännään koska se aika oikein tulee .DD

Annis kirjoitti...

Tuulikki, vielä odotellaan täällä joo. Siihen malliin alkanut tulla särkyjä ja ennakoivia supistuksia, että toivon mukaan ei viikko tolkulla yli lasketun pitäisi joutua odottelemaan. Mutta ensi keskiviikkonahan sekin päiväys vasta ohi hurahtaa eli hyvää aikaa ommella :D Osastolle varasin paketin kertakäyttöisiä, mutta jospa kotona pääsisi siirtymään sitten mahdollisimman pian näihin.

Anneli, täytyy nolona tunnustaa, että ekaa kertaa keksin ja opin tämän projektin aikana kolmepistesiksakin olemassaolon ja merkityksen :P Sentään se lohtu, että ompelun puolella ihan takuuvarmasti jokainen projekti opettaa jotakin uutta, kun on niin lähtötekijöissään ompelijana. Tuo hinta tosiaan oli aika tärkeä tekijä käydä koneen äärelleä, valmiina maksavat kokemukseni mukaan 4,5-8 euroa parilta nuo suojat.

Ja kiitokset molemmille, on kiva tietää että tukijoukot ovat lähellä :)

sirimi kirjoitti...

Hyvin olet onnistunut liivinsuojien ompelussa.
Hanki ihmeessä saumuri, niin saat ommeltua tulevalle pienokaiselle edullisesti vaatteita. Älä turhaan pelkää ompelua, varmasti osaat ja tekemällä opit koko ajan lisää :)

Hilmukka kirjoitti...

Nuohan ovat ihan täydelliset. Suosittelen saumurin hankkimista, helpottaa huomattavasti eikä tarvitse leikkiä ompelukoneen kanssa. Kestovaipatkin surautin suurimmaksi osaksi saumurilla ja oli nopeaa ja kätevää. :)