torstaina, kesäkuuta 21, 2012

Lapsettaa

Kuten joskus muinoin sanoin, minulla on ollut vielä näitä pikkuisten vaatteita työn alla ja sainkin ne valmiiksi asti lapasten päättelyä lukuun ottamatta jo aikoja sitten. Viime viikolla pitkällisen huokailun ja itseruoskinnan seurauksena sain huimaavat neljä langanpäätä pääteltyä ja tadaa, urakka olikin valmis (Tunsin tässä vaiheessa taas sitä lievää noloutta, jota tavataan tuntea, kun ensin jotakin työtä on hiki hatussa vältelty viikkokaudet ja sitten sitä ikään kuin tajuaa, ettei se ollut lainkaan niin iso ja kamala homma kuin oli itselleen uskotellut).


Malli: Novita kevät 2009, Arja viitala (linkki)
Lanka: Coats Schachenmayr Baby Wool
Muuta: Pipo jäi ilman tupsua ja tumpuista sensuroin suoraan pois tarpeettomana peukalot. Eli mallia noudatettu etäisesti ja lähinnä silmukoiden määrien suhteen.

Tarkoituksena oli tehdä vielä sukat samaan settiin, mutta jostakin merkillisestä syystä saamani lanka osoittautui kakkoskerän osalta lievästi sanottuna haasteelliseksi. Aivan kuin kerän pintaa olisi jossakin vaiheessa viilletty terävällä veitsellä, sillä lanka oli kulunut tietystä kohtaa kerää joko täysin poikki tai ohentunut huomattavasti. Vika ulottui noin puolen sentin syvyyteen kerän toisessa päässä. Epäilen, että lankaa on jossakin vaiheessa purettu jostakin pakkauksesta viiltämällä pakkaus auki ja epähuomiossa terä olisi vaurioittanut kerää. Muutakaan selitystä en keksinyt ja esimerkiksi toinen samalla kertaa kotiin kantamani kerä oli moitteettomassa kunnossa. Koska langat olivat marinoituneet kaapissani muutaman kuukauden oston jälkeen, en tohtinut alkaa valittamaan ostoliikkeeseen langan laadusta tai sen käsittelyn virheistä, etenkään kun kyseessä oli kohtalaisen edukas peruslanka. Jonkun arvokkaamman yksilön kohdalla olisi ketutus voinut olla korkeammalla.

Hiljakseen juhannuksen odotukseen aletaan lipua näillä nurkilla, oikein hyvää keskikesän juhlaa siis kaikille!

2 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Voi kun siistit asusteet pikkuiselle. Eikä vauveli peukaloa lapasissa tarvitse.
Aina kannattaa valitta tuollaisista virheistä. Minäkin sain Novitalta muutaman kerän korvaukseksi, kun valitin ja lähetin näytteen viallisesta langasta !

Oikein aurinkoista ja mukavaa juhannusta sinne teille :)

Annis kirjoitti...

Anneli, näin minäkin ajattelin, että kamala homma olisi edes ajatella yrittävänsä saada sitä peukaloa kohdalleen osumaan, puhumattakaan siitä miten pitkään se lapsella siellä kestäisi.

Aika jännä, pitääkin katsoa josko sitä kehtaisi mennä tilittämään :) Harmittihan se vähän, kun toinen kerä oli käytännössä hyödytön.