perjantaina, maaliskuuta 09, 2012

Keskeneräisyyttä ja kasveja

Täpläkkö? Täpläkäs? Täplikkö? Ei kun hei, se oli täplikki! 
 Viimeiseen viikkoon on ehtinyt mahtua niin illanistujaisia, leivontailtaa, käsityöillan emännöintiä, pilkkireissua kuin Viherlandian tutkimusretkeä (josta siis kuvan täplikki kotiutui, nyt vaan toivon etten saa raukkaa hengiltä ihan heti). Puhumattakaan sitten niistä normaalin elämän lieveilmiöistä, kuten tenttiinlukemisesta ja muusta sellaisesta. Viikonlopuksi veljeni puoliskoineen tulee myös käymään, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisaa varmasti myös tulevina päivinä. Koetan keskittää tänään voimani asunnon siivoamiseen ja vieraiden vastaanottamiseen. Tarkoitus olisi hieman käydä kaupungilla ja mahdollisesti käydä kokeilemassa lumikenkäilyä viikonlopun mittaan. Toivotaan siis hyviä kelejä ja upeita kenkäilymaastoja!

Enää neljä kirjaa läpikäymättä, helei!
Tenttipuolella olen pakertanut lopputenttiä varten omaa osuuttani kirjallisuudesta läpi. Tenttiin kuuluu siis 21 kirjaa, jotka jaoimme kahden opiskelutoverini kanssa kolmeen osaan urakkaa helpottamaan. Omat kirjani ovat olleet hirvittävän mielenkiintoisia ja tarjoilleet paljon uutta tietoa sekä uusian näkökulmia vanhoihin juttuihin. Tein siis myös lopputyöni kotimaisista luonnonkasveista ja niihin liittyvästä tieteellisesti tutkitusta ja todennetusta tiedosta, joten jotenkin minulle lankesivat kuin luonnostaan muutkin yrttikirjat kirjallisuusluettelosta. Nämä poikivat myös muutaman ajatuksen ja varmasti useammankin artikkelin tässä kevään mittaan Villikatajaan.

Viherlandian reissusta tarttui täplikin lisäksi mukaani maija sekä pussillinen siemeniä. Kulutinkin eilen hartaan tovin pistämällä multiin etenkin yrttien siemeniä. Viime kesänä basilika innostui rehottamaan parvekkeellani niin reilusti, että ehkäpä sitä saisi tänäkin vuonna komean puskan ja pakastimeen asti. Koska myös muiden mausteyrttien käyttö on sitkeän opiskeluni seurauksena noussut huomattavasti, kainona toiveena olisi saada niitäkin omaan pieneen hyötypuutarhaan parvekkeelle. Kesän kuvioista johtuen minusta ei varmaan tänä kesänä ole viljelypalstalleni Viitaniemeen, mutta Lilya tarjoutui oitis auliiksi palstan alivuokralaiseksi vihannespalkalla. Koetammekin siis saada yhteisyrityksen kukoistamaan.


Pahoinpidellyt Kai-Mei raukat.
Sain puikoilla pitkään viivytelleet Kai-Meit valmiiksi. Nämä reppanat pitäisi ehdottomasti kostuttaa, pingottaa ja kuvata jonkun neljä numeroa pienemmän kengänkoon omistajan jalassa. Koska kiire, en ole tehnyt mitään edellisistä. Tämä paha? Jahka saan jonkun kyllin pienijalkaisen houkuteltua asuntoon, voin ottaa ne Oikeat Kuvat, joissa sukat ja malli esiintyisivät edukseen. Harmittaakin taas vaihteeksi olla näin isojalkainen. Itse pidin mallista hurjan paljon ja se on todella kaunis (vaikka kuvan perusteella voisikin päätellä jotakin muuta).

Mysteerihuivi rutussa, kiitos pyöröpuikkojen kiemurtelun (Onko kaikkien käsitöideni karu kohtalo näyttää rujoilta kuvissa?)

Lisäksi aloitin ihanasta TeeTeen Elegantista eli silkin ja villan sekoituksesta kolmiohuivin. Lanka on ihanaisen pehmeää ja pääsin pitkästyttävän sileän aloituksen jälkeen tekemään ensimmäisiä kuvioita eilen illalla. Kyllä tästä vielä ihan oikea huivi tulee!

Oikein hyvää viikonloppua kaikille! Minä lähden niihin siivouspuuhiin intoa puhkuen.

7 kommenttia:

Aarnilintu kirjoitti...

Tsemppiä tentinluku-urakkaan! Itse en ole piiitkään aikaan lukenut tentteihin eik töissäkään oikein ole aikaa lukea. Niinpä tässä taannoin kun harvinaisen rauhallisena päivänä oli aikaa perehtyä näyttelyviestinnä kirjaan, oikein nautin sen lukemisesta. Kun sai lukea jotain sellaista, josta selkeästi on ammatillisesti hyötyä, joka on mielenkiintoinen ja jota ei lueta vaan tenttiä varten tai jonkun muun pakon vuoksi, oli lukukokemus todella antisa. Koko kirjaa en ehtinyt lukea, joten toivottavasti ehdin pian lopun kirjan pariin.

Tuulikki kirjoitti...

Lukemista helpottaa, jos tenttikirjat tosiaankin ovat mielenkiintoisia. Tsemppiä! Mukavaa lumikenkäilyä.

Anneli kirjoitti...

Teillä on nyt varmaan tosi siistiä, kun kerran intoa puhkuen siivosit !
Nätit sukat olet neulonut.
Minua alkoi ihan hengästyttää, kun luin miten monta kirjaa joudut lukemaan ja vielä muistamaan lukemasi.

Toivottavasti sulla on hyvät lumikenkäilysäät. Meille on ennustettu lumisadetta :((
Ota nyt kuitenkin rauhallisesti, niiden lumikenkien kanssa.

Mukavaa viikonloppua !

Annis kirjoitti...

Aarnilintu, kiitoksia. Se on todellakin älyttömän mukavaa ylellisyyttä, kun saa lukea jotakin ammattikirjallisuutta ilman stressiä siitä, että kaikki pitäisi osata tai muistaa viikon päästä tentissä :D

Tuulikki, kyllähän tämä ihan erilaista on ollut kuin joihinkin muihin tentteihin lukeminen. Niissä kun välillä tuntuu niin pienten kivien pakkosyömiseltä se koko lukuprosessi, ei tahdo millään riittää virtaa moiseen.

Anneli, siistiyttä kesti valitettavasti vain hetken, sitten kissat ja vieraat valtasivat asunnon :P Kyllähän noissa työtä on, mutta onneksi porukalla lukiessa hieman helpottaa. Ja jänniä aiheita todellakin!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tältäkin tsemppaillaan.
Kivat sukat olet tehnyt.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tältäkin tsemppaillaan.
Kivat sukat olet tehnyt.

Annis kirjoitti...

Kiitos, enkuli! Jostakin syystä useampaan kertaan Blogger estänyt kommentointini, mikähän tässä on ollut?