torstaina, helmikuuta 23, 2012

Palikoita

Minulla on peräti kolmet keskeneräiset sukat yhtä aikaa puikoilla. Yhdet aloitin jo jokin aika sitten, toiset aloitin reissutyönä ja kolmannet piti tehdä lahjuksiksi. Tästä syystä työtahti yksittäisten kohdalla on ollut lievästi sanottuna hitaanlainen.

Sain kuitenkin alkuviikosta vihdoin reissutyöni valmiiksi ja eilen peräti jaksoin päätellä langat. Sukissa ei ole juuri mitään erityistä, jollei lasketa mukaan juulilta saatua vinkkiä ohuiden sukkalankojen reippaampaan jämäkäyttöön. Niinpä sukat onkin tehty eri töistä ylijääneistä punasävyisistä langoista. Suurin riemu näitä tehdessä olikin katsella, että jaahas, tuossa menevät siskon sukan langat, tuossa kaverin, tuossa taas äidin, tuossa tädin...Minulta puuttuvat edelleen kaikki värisommittelun taidot, joten lankoja on otettu säkistä lähinnä siinä järjestyksessä, kun ne ovat käteen sattuneet. Oman jännityksensä aiheutti myös se, että miten paljon pienen pienestä kerästä oikeastaan edes lankaa riittäisi ja tästä syystä myös neuloin sukat yhtä aikaa. Pohjalla kulki väriään hiljakseen marjapuuronvärisestä aina tummemman punaiseen vaihtuva lanka. Muut langat olivat tosiaan jämäversioita aiemmista sukista. Ovat sopivan jämäkät toimittamaan saapassukkien virkaa ja sopivat siihen tehtävään muutoinkin esteettisten ansioidensa (tai ehkäpä niiden puutteiden) vuoksi.

Vielä jos jaksaisi ne kaksi muuta paria väkertää valmiiksi asti, toisista puuttuisi enää kärjestä muutama hassu sentti neulomista. Lisäksi hämmästytin toissapäivänä jopa itseäni osoittaessani yllättäviä ompelullisia kykyjä, mutta palaan niihin tuonnempana, jahka aihe on ajankohtaisempi.

Viikonloppua hiljakseen odotellessa, mies lähtee treenileirille ja minä meinasin vihdoinkin kokeilla kotona olemista tämän Imatra-Tukholma-viikonloppu Tampereella -sekoituksen päätteeksi. Tulee tarpeeseen, etenkin kun nokka on hieman vuotanut ja ääni viime päivinä käheytynyt. Jospa sitä osaisi ottaa rennosti, käydä vähän kävelemässä ja lukea hyviä kirjoja!

1 kommentti:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Vietä ihana kotiviikonloppu. Upea nuo pikkusukat.