maanantaina, marraskuuta 28, 2011

Kiiruhtaen ja hiljentäen

Viime viikot ovat menneet taas kiiruhtaen. Koulutuksessa on pingottu eteenpäin ja pohdittu paljon erilaisia juttuja ja tehty hartiavoimin töitä projektin eteen. Toiveissa olisi, että jos kaikki sujuu todella hyvin, tuo projekti toisi myös vuodeksi ihan oikeita palkkatöitä. Katsellaan nyt kuitenkin varovaisen toiveikkaana, miten asiat etenevät.

Kotona meillä on vallinnut hitaanlainen tunnelma, varmaankin eräänlaisena alitajuisena vastapainona muulle kiiruhtamiselle. En ole tästä lainkaan pahoillani, vaan olen hissukseen alkanut kuun vaihtumisen kunniaksi nostella joulutavaroita kaapeistaan. Muun ajan kuljen villasukat jalassa ja teemuki kädessä ja nautin kynttilöistä ja viilenevästä säästä.


Neuletakkini on edennyt ja takakappaleen lisäksi valmiina on vasen etukappalekin. Oikeasta etukappaleesta puuttuu puolestaan alle puolet. Eli hitaasti, mutta varmasti. Vanhin kissaneideistämme on mieltynyt erityisesti tuohon mukavan lampaantuoksuiseen lankaan ja Huisku viettääkin kaikki vapaahetkensä maaten mahallaan neulepalojen päällä. En ole hennonnut kissaa hätistellä, vaan olen nauttinut hurisevasta neuleseurasta sohvalla. Harvoin minulla on yhtä paljon neuleistani kiinnostuneita tovereita paikalla.


Eilen leivoskeltiin myös pipareita. Mies tahtoi viedä moisia työpaikalleen tänään, joten opetinkin hänelle sitten piparitaikinan tekemisen salat. Mies oli myös ystävällisesti ostanut minulle viime työmatkaltaan tuliaisiksi piparimuotin, joka pääsikin nyt ensimmäistä kertaa testaukseen. Komeita hirviä tuli (paitsi tuo yksi takarivin yksilö, joka koki muotopuolen kohtalon pellille siirrettäessä)!

Illalla myrskynneen Beritin vuoksi saimme myös meilläkin ensimmäistä kertaa tänä talvena ihan oikean lumipeitteen pihalle. Etupihan ikkunasta avautuikin suorastaan talvinen näkymä eilen illalla ja lumisade jatkuu vielä edelleenkin. Tunnelma onkin täällä sangen jouluinen, enkä ole siitä lainkaan pahoillani!

10 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Voi miten hauskoja ja herkullisen näköisiä pipareita :) Ja ihanan talvinen maisema! Tulisipa tännekin pian lunta! PS: kuvaaminen hieman haastavaa tähän aikaan vuodesta, niin lankoihinkin tulee ihan uusia sävyjä :D

MariJ kirjoitti...

Tutunnäköisiä hirviä. Paitsi sillä erotuksella, että tehtiin samanlaisella hirvimuotilla kerhossa lasten kanssa isänpäivälahjat. :) Työkaverilla oli tuollainen hirvimuotti, teimme vanhoista sanomalehdistä paperimassaa, jota tungettiin hirvimuotin sisään, sitten annettiin kuivua seuraavaan kerhokertaan, maalattiin ruskeaksi ja taas annettiin kuivua, sit liimattiin pahvinpala täyteen havunneulasia, ja koko komeuden päälle nostettiin paperimassahirvi pystyyn, kirjoitettiin: "Hirviästi onnea isä!" ja vielä sellofaani päälle. :) Mun ammatissa taitaa piparimuotit olla ihan muussa käytössä kuin siinä perinteisessä - mulla on itellä ihan hirveä määrä muotteja, mutten ole koskaan leiponut pipareita. ;)

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Herkullisia pipareita! :)
Viileästä/kylmästä säästä on ihanaa nauttia sisällä lämmössä kissan hurinan ja höyryävän mukin kera.

Anneli kirjoitti...

Sinullakin kissa tänään. Taitaa kyllä olla eläväisempi, kuin minun :D
Ja on kyllä komeita pipareita. Tuollaisia kelpaa viedäkin, minne vaan !

Oi miten luminen maisema. Meillä on vaan mustaa :((

Tuulikki kirjoitti...

Teillä on talvisemman näköistä kuin täällä. Täällä polut ja tiet ovat vain liukkaita. Kuuraa on maassa, mutta ei oikeasti lunta.

Annis kirjoitti...

Miia, minäkin olen tuosta talvimaisemasta nauttinut. Kestäisi nyt edes tovin, vaikka plussaa ovatkin jo lupailleet tännekin. Tuo on tuttua tuo luonnonvalon ongelma talvisin, minulla helpotti nyt hieman kun mies hankki järkkärikameran. Iso etu jo se, että kuvan saa heikommassa valossa ihan ok laatuisena.

MariJ, onpas hauska :D Tuo hirvimuotti kyllä varmasti sopii kaikenlaiseen käyttöön, on sen verran veikeän näköinen. Meilläkin pipareita leivotaan harvakseltaan, joten parilla muotilla on pärjätty tähän asti. Kiva kyllä kuulla noita muitakin käyttötapoja!

Sirpa, meillä nuorimmainen kissa nukkuu jalkopäässäni siivosti yöt. On ihana näillä kylmillä keleillä, kun palelen varpaista älyttömästi!

Anneli, sinun kissasi ei pudota hyllyiltä tavaraa ja jätä karvoja kaikkiin vaatteisiisi :D Puolensa kaikessa!

Tuulikki, onneksi täällä vihdoin päästiin hetkeksi joulutunnelmiin. Vähän pelkään tosin, että pian on mustaa täälläkin!

katri kirjoitti...

0mpas ihanan lumiset maisemat! Täällä länsirannikolla tulee vaan vettä ja tuulta päivästä toiseen :/

Ihana kissakaveri tsemppaamassa neulontaa :)

sirimi kirjoitti...

Kivan näköisiä pipareita. Hirvimuottiin en ole vielä törmännyt kauppareissuilla. Muita piparimuotteja onkin jo melkoinen määrä:)

Anneli kirjoitti...

Oikein sydämelliset nimpparionnittelut Sinulle !
Nauti päivästä :D

Annis kirjoitti...

katri, lumet ehtivät jo kerran kadota kokonaan, mutta tulivat onnekseni vielä takaisin! Saa nähdä, jaksavatko sinnitellä aattoon asti.

sirimi, hirvi kotiutui meille Helsingistä asti, omilla nurkilla en ole moiseen törmännyt. Itselläni oli entuudestaan ruhtinaallinen kahden muotin valikoima, joten tulihan tuo mukavaksi lisäksi!

Anneli, kiitokset ja sitä samaa itsellesi :)