sunnuntaina, lokakuuta 02, 2011

Sukkia, satoa ja arvontaa


Ensinnä voisin julkistaa, miten taannoisessa arvonnassa kävi. Koska olen perilaiska luonne, enkä jaksanut lappuja väännellä, käytin Random.org:n satunnaisotantaa. Jokainen osallistuja sai numeron ilmoittautumisjärjestyksessä ja vanha kunnon Random arpoi yhden numeroista. Numero oli 8 eli voittajaksi selviytyi Ponnin Puuhapaja! Onneksi olkoon! Laitatko yhteystietosi tulemaan, niin voin tässä syventyä palkinnon valitsemiseen :)

Sukkasato on vihdoinkin osaltani avattu, sillä sain jo kohta kolmisen viikkoa puikoilla roikkuneen joululahjaparin vihdoin ja viimein valmiiksi asti. Hidastelua on aiheuttanut hieman niin kaksi yhtä aikaa käymääni koulutusta kuin vimmainen syksyn satokausi, joka on usuttanut keräämään talteen kaiken tärkeän, jotta myös talvipakkasilla riittäisi herkkuja pakastimen ja ruokakaapin täydeltä.

Eilen kävimmekin miehen kanssa vaeltelemassa niin metsässä kuin rämeelläkin. Jälkimmäiseltä keräsimme myös kymmenen litraa karpaloita parempaan talteen. Parhaillaankin mehukeitin yskähtelee keittiössä, kun tiputamme hiljakseen karpalomehua pulloihin. Jahka saamme viimeisenkin pisaran tiristettyä pulloihin, kuivatamme marjankuoret ja siemenet, jotka keittimen yläosaan jäävät. Tästä kuivakakusta voi sitten jauhaa karpalorouhetta, jota voi käyttää jogurteissa ja muuallakin pitkin talvea. Tarkoitus olisi vielä karpalosuolle ehtiä, mutta saa nähdä miten käy!
Malli: Wendy Knits, Serpentine socks
Lanka: Veriseitikillä värjätty sukkalanka
Muuta: Meillä on uusi kamera, joka toimii noin miljoonasti paremmin kuin vanha. Olen lievästi innoissani siitä, miten helpoksi kuvailu muuttui, etenkin näin talven tullessa ja valaistusolosuhteiden heikentyessä.

10 kommenttia:

santra kirjoitti...

Voihan karpalo, talvella sitten passaa nautiskella ja maiskutella omien kätten töitä. :) Hienon väriset sukat ja kiva malli. Itse olen vasta mietiskellyt noita värjäyspuuhia. Heinäladosta tänne kurkkimaan tulin. :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onnea voittajalle. Onpa herkullisen väriset sukat.

Annis kirjoitti...

santra, sanopa muuta! Kun tahtovat vaan tunnit loppua päivissä ja viikoissa, että kaiken haluamansa ehtisi tehdä ja kokeilla! Värjäystä kannattaa ehdottomasti kokeilla, on todella mukavaa puuhaa kun vauhtiin pääsee.

enkuli, kiitokset, itsekin pidän tuosta veriseitikin kirkkaasta punaisesta.

Anneli kirjoitti...

Paljon onnea Pirjolle voitosta, oikeaan osoitteeseen meni :)
Mahdottoman kauniit sukat olet tehnyt. Ihania palmikoita ja väri niin herkullinen :)
Mukavaa viikkoa ja oli taas niin kiva kulla sinustakin !!

sirimi kirjoitti...

Kauniit pitsisukat! Tykkään väristäkin :)

Annis kirjoitti...

sirimi, kiitokset! Malli oli helppo ja nopea oppia, mutta lopputulos on kivan koukeroinen. Pitää varmaan joskus toisetkin sukat tällä tehdä, pidin.

Tuulikki kirjoitti...

Tupsahdin tänne Sirmin blogista. Onnittelut keruutuoteneuvojalle ja onnea tarkastajatutkintoon.
Karpaloita onkin tänä vuonna runsaasti. Itse yritin myös kuivattaa kokonaisia karpaloita leivinuunin jälkilämmössä. Osa kuivi, osa ei. Laitoin osakuivat karpalot lopulta suklaakakkuun ja hyvää oli. Luonnontuotteiden jatkojalostus näytti mielenkiintoiselta.

Annis kirjoitti...

Tuulikki, kiitoksia. Enää mikroskopia, loppukoe ja opinnäytetyö uupuvat, joten paremmalla puolella ollaan jo selkeästi.

Karpaloiden kuivatus sujui hitaanlaisesti täälläkin, vaikka meillä mehuksi höyrytettäessä olivatkin jo menettäneet isoimman osan kosteuttaan. Alkukuivatus tehtiin isona levynä uuninpellillä uunissa ja sitten vähän kuivuttuaan kuivuriin. Silti sai kuivuri kyllä pyöriä tovin ennen kuin oivat valmiita pussitettaviksi.

Anneli kirjoitti...

Moikka Taas !
Jos haluat sen sydänliinan, voin sen sinulle lähettää. Saisin pienen, pienen kolon kaappiini.

Laitatko osoitteesi s-postiini, se ei ole mulla enään tallella :)
Mukavaa sunnuntaipäivää !!

Annis kirjoitti...

Anneli, :O Ai että huolinko? Totta kai haluan ja maahan asti kumartelen kiitokseksi! Se oli niin älyttömän kaunis! Kiitokset! Laitan sähköpostia tulemaan. Oikein mukavaa sunnuntaita itsellesikin, sait minut hymyilemään täällä leveästi :)