sunnuntaina, lokakuuta 16, 2011

Ensilunta odotellessa

Tulevan viikon minulla on hyvin ansaittua syyslomaa eli käytämme alkusyksystä kertyneitä ylimääräisiä tunteja pois. Jos hommia siunaantuu, ne tehdään pääosin paria palaveria lukuun ottamatta etänä. Ohjelmassa onkin pitkiä yöunia, kävelylenkkejä ja käsitöitä. Kaiken kiirehtimisen ja säntäilyn jälkeen pieni vaihtelu tällä saralla on hyvin tervetullut. Olen myös onnellinen siitä ihanasta joutilaisuudesta, joka tarkoittaa, että voin tarttua juuri siihen tehtävään, minkä koen juuri sillä hetkellä mukavimmaksi tehdä. Tai mikä vielä tärkeämpää, voin olla myös tarttumatta.

Avokki karkuutti viikonlopuksi äijäristeilylle. Isäni keksi tässä taannoin, että moinen voisi olla hyvä ajatus, joten veljeni sekä minun ja sisareni avokit ja näiden isät suuntasivatkin miesporukalla Tallinnaan. Minä ja sisareni puolestaan päätimme suunnata lapsuudenkotiimme Imatralle, jossa vietimme rentouttavaa viikonloppua äitimme kanssa tyttöjen kesken. Ohjelmaan on kuulunut elokuvia, herkullista ruokaa, lenkkeilyä, puusaunan lämmitystä ja ahkeraa lauteilla istumista, juoruilua, kikattelua ja yleistä hyvästä seurasta nautiskelua. Viikonloppu alkaa kallistua hiljakseen loppua päin ja heitimme jo sisareni juna-asemalle paluumatkaa varten. Minä lähden takaisin keskiseen Suomeen vasta huomenna, mutta tavaroiden pakkailu alkaa hiljakseen olla ajankohtaista minullakin.

Sää oli aurinkoinen, mutta kylmä.

Jyväskylässä syksy on jo pidemmällä, mutta Imatralla syysväriset lehdet vielä ilahduttivat meitä.

Lenkkiseurueen karvaisin osakas valmistautui omalta osaltaan lähtöön.

Äitiä odotellessamme kiertelimme pihalla.

Ja sitten lähdettiin!

Tormakka kaksikko mäessä.

Kävimme kaksosten haudalla ja kiersimme koko syksyisen hautasmaan.

Välillä Rni treenasi tokoa Lunan kanssa.


Aurinko alkoi laskea loppuvaiheessa, joten suuntasimme takaisin kotiin (ja saunaan).

2 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana lenkki ja lenkkiseurasi on suloisista suloisin

Annis kirjoitti...

enkuli, lenkkeily kuului oleellisena osana jokaiseen päivään -Lunan kanssa useamman kerran päivässä. Ihana oli nauttia Jyväskylän sateiden jälkeen muutamasta kuulaasta syyspäivästä.