torstaina, syyskuuta 15, 2011

Kakkukahvit


Minä vietän syyskuun tiukasti Otavassa istuen ja käyn koneella vain harvakseltaan. Olenkin tämän hiljaiseloni aikana valmistunut sienineuvojaksi ja ehtinyt käväistä tutustumassa kakkoskoulutukseeni Jyväskylänkin puolella. Sillä välin kun itse painelen pitkin metsiä kaatosateessa ja bongailen mystisiä limasieniä, toivottavasti te muut olette ehtineet nauttia käsitöistä ja rentoutuneet iltaisin kynttilöitä poltellen. Minusta tuntuu, että koko kuu vain vilahtaa tänä vuonna kamalaa vauhtia ohitse, enkä ennätä lainkaan pysähtyä sen äärelle. Syyskuu on minulle tänä vuonna erityisen mielenkiintoinen koulun lisäksi myös täällä blogin puolella, kuten jo aiemmin vihjailinkin. Tämä blogini sai nimittäin alkunsa syyskuussa viisi vuotta sitten.

Välillä ajattelin pitää blogin kokonaan käsityöblogina, mutta toisaalta varsinaisesta arjestani kertova toinen blogini taas oli niin vahvasti leimautunut omassa mielessäni kuvattomaksi, etten tohtinut sinne kuvia työntää. Toisaalta taas monilta reissuilta ja muista tilanteista tuli otettua niin ikimuistoisia kuvia, että ne olisi ollut todella mukava koota jonnekin yhdessä tekstin kanssa. Niinpä päätin lopulta, että kokoan tänne kuvia vaihtelevasti sekä arjesta että värkkäyksistäni. Mitään paineita en koskaan ole osannut blogin päivittämisen suhteen ottaa, päivittelen silloin kun jotakin asiaa on ja silloin kun se tuntuu mukavalta.


Blogin pitäminen onkin ollut aina ensisijaisesti tapa koota ajatuksia, kuvia ja muistoja yhteen itseäni varten. Palaan aina välillä ajassa taaksepäin, muistelen tehtyjä asioita ja hämmennyn, kun huomaan miten paljon minulta pääsisi unohtumaan ilman blogia. Se on myös yhteydenpitokanava niihin ihmisiin elämässäni, joita en näe kyllin usein, mutta joita tiedän arkeni soljumisen kiinnostavan. Toisaalta myös muiden blogien selailu, kommentointi ja muu on muodostunut tavaksi tavata muita samanhenkisiä ihmisiä ja verkostoitua. Muutamat blogituttavat ovat vuosien mittaan muodostuneet hyvinkin läheisiksi ja sitä aina välillä tulee ajateltua, miten jännittävää olisi tavata nämä joskus oikeasti.


Yhtä kaikki, viisivuotisen taipaleen kunniaksi ajattelin järjestää blogini historian ensimmäisen arvonnan. Osallistua voi jättämällä kommentin tähän postaukseen 30.9.2011 mennessä. Toivoisin, että voisitte samalla kertoa jotakin pientä itsestänne. Minusta kun on aina kiehtovaa katsella blogin kävijätietoja ja katsella, miten moni onkaan paikalla käynyt eri puolilta Suomea tai maailmaakin ja pohtia, keitä kaikki ne ovat, jotka eivät kommenttia jätä. Kerro siis jotakin pientä itsestäsi ja siitä, miten paikalle satuit eksymään. Palailen arvonnan merkeissä lokakuun alussa.

Sitä odotellessa, oikein mahtavaa syyskuuta teille kaikille!

8 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Vai sienineuvojaksi !
Hienoa nyt tiedän kenen puoleen käännyn jos jokin sieni askarruttaa :))
Niin ja onnea vaan !

Ja onnea myös 5-vuotiaalle blogillesi.

Meillä tulee 30.9 33 vuotta siitä kun astuimme avioliiton satamaan. Siksikin on pakko osallistua !!

Jaana kirjoitti...

Onnea 5-vuotiaalle!
Tänä aamuna oli radiossa ohjelmaa juuri noista limasienistä, voisi kuulemma ottaa kotiin lemmikiksi.
Itse olen ylä-savosta ja eläkkeellä. aika kuluu neuloessa ja nettiä tutkaillessa. tänä syksynä en ole käynyt sienessä, liikunta on himppu rajoitettua.

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Onnea 5-vuotiaalle blogille! :)

Olen neljääkymppiä lähestyvä, ajoittain projektitutkija (museo).
Pidän kutomisesta (uusi harrastus), sukututkimuksesta ja pyöräilystä.

katri kirjoitti...

Onnea 5-vuotiaalle blogillesi!

Olen 33-vuotias neljän lapsen äiti, puutarhuri ja nyt yrittäjä :)
Neulominen on minulle rakas harrastus, pakkomielle, elämäntapa jota ilman en voi olla :)

Smirgeline kirjoitti...

Onnittelut 5-vuotiaalle blogillesi!

Olen kolmen pojan äiti ja kolmen lapsenlapsen (maaliskuussa neljän) isoäiti.
Harrastan neule-elukoiden tekemistä ja aina välillä syntyy muitakin neule-tekeleitä.

Asun itä-uudellamaalla.

hillanen kirjoitti...

Onnea :)

Mie oon 20-jotain, mie hengitän lankaa ja kehun ompelukonetta, jotta se pysyisi hyväntuulisena.

Siun kommentit miun blogissa ilahduttavat aina ja joka kerta. Kiitos niistä.

Hamajo Hokkaido kirjoitti...

Hello.
vajaa 20-v opiskelija olen ja vissiin vuoden päivät blogiasi lukenut. ^^

pirjopon kirjoitti...

Kiitos Annis kommenteistasi!Ja Onnea 5-vuotiaalle! Minäkin osallistun arvontaan! Itsestäni en näin osaa juuri mitään kertoa, mutta blogini kyllä paljastaa aikalaillaminun luonnettani.