sunnuntaina, elokuuta 28, 2011

Sipaisulla siisti

Olen parhaillaankin Lappeenrannassa viettämässä kesänlopettajaisia isoveljeni ja tämän puoliskon sekä Lilyan ja deggiksen kera. Ohjelmassa on etukäteen tiedossa piknikkiä, linnoituksella kävelyä ja säräpirtillä vierailua. Sieltä suuntaan sunnuntaina suorinta tietä Mikkeliin ja vietänkin jälleen Otavassa opiskellen seuraavat kaksi viikkoa. Palaan takaisin kotiin viikoksi ja lähden sitten vielä yhdeksi jaksoksi takaisin Otavaan. Melkoista ramppaamista siis!

Syyskuuni kuluukin pääasiallisesti opintoja paiskiessa. Koetan silti aina välillä ennättää raportoida kuulumisia ja töiden edistymistä tännekin. Lisäksi olen tehnyt muutaman ajastetun merkinnän syyskuulle, onhan minulla hieman projekteja varastossa ja lisäksi yksi hieman jännittäväkin juttu tulossa täällä blogin puolella. Poissaoloni ei siis tarkoita, että blogini hiljenisi täysin tällä välillä. Pahoittelen kuitenkin jo etukäteen etenkin kommentoinnin hiljaiseloa!


Viikonlopun rientoihin lähtiessä piti avaimet käydä heittämässä ystävättärelle, joka käy auttavaisesti huolehtimassa kissapedoista reissumme ajan. Jo aiemmin meillä on ollut puhetta noista tiskiräteistä, joten ajattelin ylimääräiseksi vaivanpalkaksi jättää hänelle pari yksilöä testikäyttöön. Tietenkin niiden päättely jäi viime tippaan, mutta ennätin kuin ennätinkin saada ne valmiiksi ennen kuin auto starttasi.

Lanka: Novita Bambu
Malli: Omat sävellykset
Muuta: Minuun iski taas pieni tiskirättikuume, näitä olisi kiva virkkailla pieninä välitöinä enemmänkin. Sääli, ettei Bambua ole varastoissani loputtomiin!


Lisäksi Enkuli oli muistanut minua kukkasilla, suurkiitokset hänelle!

1, Suosikkiväri: Erilaiset murretut ja maanläheiset värit

2. Suosikkieläin: Biologina koen tähän vastaamisen jotenkin mahdottomaksi. Itselläni on lemmikkinä kissoja ja akvaariokaloja. Olen harrastanut ratsastusta vuosia nuorempana ja lähipiirissä on aina ollut koiria. Tämä ei tee kuitenkaan mistään edellä mainituista eläimistä ehdotonta suosikkiani. Tiedän monia hämmästyttävän ihmeellisiä, erikoislaatuisia ja hykerryttävän hauskoja eläinlajeja, joiden väliltä suosikkini valitseminen olisi täysin mahdotonta. Jokainen laji on omalla tavallaan ainutlaatuinen.

Liitän esimerkiksi yhden hyönteismäärityskurssini suosikkiporukan eli verkkoluteiden (Tingidae) kuvan. Miten voikin olla jokin yksinkertainen ja Suomessakin helposti löytyvä otus niin kaunis!

Kuva: Dartmouth Electron Microscope Facility, Dartmouth College

3.Suosikkinumero: 13, syntymäpäiväni mukaisesti

4.Suosikki alkoholiton juoma: Miltei mikä tahansa, kunhan siinä on hiilihappoa. Vissy arkena, muut sitten

5.Facebook vai Twitter: FB:n puolelle eksyin kaverini houkuttelemana silloin, kun sitä ei kukaan oikea ihminen käyttänyt. Kaivoin vanhan tilini naftaliinista sitten, kun naamakirjan puolelle tapahtui rynnistys. En edelleenkään pidä FB:n sovellusvalikoimasta, raskaudesta ja tekijänoikeusongelmista. Tällä hetkellä teen hiljaista siirtymää Google+:n puolelle.

6.Intohimoni: Sanat. Tarinat, ihmiskohtalot, riimit, rytmit. Kuvailu, runot, lyriikat.

7:Saada vai antaa lahja: Rakastan lahjojen antamista ja suunnittelemista. Erityistä riemua saan pienistä yksityiskohdista ja sen pohtimisesta, mistä lahjan saaja pitäisi kaikkein eniten.

Itse lahjojen vastaanottamisessa ei koskaan oleellisinta ole minulle ollut lahjan sisältö, vaan yllätys. Viivytän joululahjojenkin avaamista viimeiseen hetkeen asti, irrottaen jokaisen teipin ennen paperin auki käärimistä, vain voidakseni viivyttää yllätyksen paljastumista vielä hetken. Rakastan yllätyksiä henkeen ja vereen.

8.Suosikkikuvio: Kuten olen ehkä aiemminkin todennut, puiden ja lehtien siluetit ovat minusta äärettömän kauniita.

9:Suosikkiviikonpäivä: Perjantai. Kaikki rentous ja vapaus on juuri alkamassa työteliään viikon jälkeen. Perjantaissa on jotakin sellaista ansaittua lusmuilua ja nautiskelua, josta pidän erityisesti.

10:Suosikkikukka: Tämä on vähän kuin tuo kohta suosikkieläimesi. Olen nähnyt aivan liian paljon, jotta voisin valita yhden ainoan suosikin. Jos taas yksinkertaistetaan kysymystä suuresti, olen vanhanaikainen ja minut saa helpoiten hymyilemään leikkokukista tummanpunaisilla ruusuilla.

Tunnustuksen henkeen kuuluisi jakaa se kymmenelle eteenpäin, mutta koska näitä on viime aikoina pyörinyt siellä sun täällä, jaan tämän kaikille niille, jotka eivät ole moista vielä saaneet, mutta sen tahtoisivat silti tehdä. Jokainen lukemani blogi nimittäin tämän ansaitsisi, joten voin hyvällä omallatunnolla jakaa tämän näin.

2 kommenttia:

LankaLuolan Marika kirjoitti...

Ihania tiskirättejä (ei noita totuuden nimeen hirviäis rätteinä puhutella!)

Annis kirjoitti...

Marika, kiva kun kävit täällä ja kiitoksia kovasti, minulle teetti tuskaa hieman tuon punaisen rätin kanssa taiteilu, kun loppureuna piti pariin otteeseen purkaa ennen kuin se asettui mieleisekseni :D