torstaina, heinäkuuta 14, 2011

Lumikki ja seitsemän horsmankukkaa

Minä tykkään sukista, joissa on jokin yksinkertainen jippo tai kuvio. Tavallisia perussukkia en ole tainnut neuloa koskaan yhtäkään, vähintään jotakin pientä raitailua tai muuta täytyy sukissa olla. Yksinkertaiset neulepinnat taas tuovat perussukkaan elävyyttä, mutta ne on helppo muistaa ulkoa ja tehdä vaikka reissussa. Myös monet kirjavat langat ovat minun mieleeni, mutta monimutkaiset ja kauniit kuviot yleensä hukkuvat niihin liiankin tehokkaasti. Tällöin pelastuksena ovat taas ne erilaiset yksinkertaiset, mutta tehokkaat pinnat.

Satuin saamaan tässä taannoin kerän luonnonvalkeaa lankaa. Harkitsin sen värjäämistä, kun väripadat ovat viime aikoina porisseet ahkeraan. Aloe vera -käsittely teki kuitenkin ratkaisun asiaan, tuntui tuhlaukselta käydä keittelemään sellaista lankaa. Niinpä päätin lopulta tehdä jotkin yksinkertaiset, mutta somat sukat. Niinpä sitten päädyin lopulta tekemään Lumikit. Sukat ovat menossa lahjaksi, noin kokoa 36-37.


Yksinkertaista palmikkoa, joka vaihtaa keskellä suuntaa.

Malli: Lumikki-sukat
Lanka: Novitan Nalle aloe vera -käsittelyllä.
Muuta: Sukat on neulottu kärjestä ylöspäin, pidän tästä tekniikasta nykyisin ehkä hivenen liikaakin.

Lisäksi olen koettanut saada hieman aikaiseksi keittiöön kertyneiden kasvien jatkokäsittelyä. Eilen keittelin horsmankukkajuomaa, joka osoittautui mielenkiintoiseksi tuttavuudeksi.Tänään Joensuuhun iltapäivästä, siellä vietän loppuviikon isoäidin luona. Sunnuntaina karkaan sitten takaisin kotiseudulle itärajan pintaan ja lähden mökkitalkoisiin. Odotan mielenkiinnolla ja toivon hyviä säitä. Palailen takaisin kotiin siis vasta noin reilun viikon päästä eli ensi viikon perjantain tienoilla.

Oikein aurinkoista ja ihanaa heinäkuuta kaikille!

2 kommenttia:

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Hienot sukat! :)

Annis kirjoitti...

Sirpa, kiitokset :) Onneksi vastaanottaja piti niistä myös ja kokokin ilmeisesti oli oikea :D