maanantaina, toukokuuta 16, 2011

Langanpätkiä

Nyt koneessani on vaihteen vuoksi Wintoosan Vista, josta en ole kuullut yhtään hyvää sanaa keltään. Vuorokauden tuttavuuden jälkeen alan ymmärtää itsekin miksen. Lisäksi vanhan pyttyni kanssa on turha käyttää käyttistä, jonka pyörittäminen itsessään vie kaikki tehot. Nettiselaimeni on pelkästään kaatunut tänään kuusi kertaa, kun tehot eivät riitä pyörittämään sitä kunnolla. Tykkään ihan kamalasti ja kuten minut tuntevat tietävät, suhtaudun asiaan kaikkea muuta kuin zenmäisellä tyyneydellä.

Opiskelujen ja kokoustamisen lomassa olen pyöritellyt useampaakin käsityöprojektia. Yhdet itselle valmistuneet pitsisukat odottavat aurinkoisempia kelejä, jotta tohtisin ne kuvata. Lisäksi tyttöjen kanssa suunnitelluissa käsityöilloissa oli tullut aiemmin puhetta marttojen, Tekstiiliopettajaliiton ja Novitan tilkkukampanjasta.

Koska toteutuksesta ja yhteistyöstä keskusteleminen on jäänyt vähän vaisummalle käsityöiltojen ongelmallisten ajankohtien takia, ajattelin käydä etukäteen omat Seitsemän veljestä -jämälankani läpi. Mukana oli muutama kerä jotakin muuta lankaa, joka vain sattui olemaan saman paksuista. Joukossa oli värejä laidasta laitaan ja olipa mukana muuta Kool Aid kuin luonnonvärjättykin nöttönen. Päätin katsoa, josko jaksaisin muutaman tilkun muiden töiden lomassa virkkailla. Jaksoinhan minä.


Laskujeni mukaan tilkkujen määrä on tällä hetkellä kuvasta poiketen 24. Mokomat kaipaisivat hieman höyryttelyä ennen kuin noita alkaa kursia kokoon, ovat osa hieman muotopuolia käsissä rypistelystä johtuen. Kyllä näistä varmaan peittoa syntyy. Lisäksi niitä jämälankoja on edelleen säkillinen eli monen monta tilkkua on vielä edessä, mikäli en taas pitkästy saman pyörittelemiseen ja hautaa projektia jäähylle välillä.

7 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Ihania paloja, kiva kun on erivärisiä.
Neuvoisin vaan, että älä näytä noille silitysrautaa, vaan kastele mieluummin ihan märiksi, levitä pyyhkeen päälle ja oio suoriksi. Anna kuivaa ja yllätyt. yllätys, ne on oikein hyvän näköisiä.
Höyrytys "litistää" :(
Minä kastelen noin lähes kaikki työni :)
Mukavaa viikkoa !

Annis kirjoitti...

Anneli, kiitokset vinkistä, pitääkin kokeilla. Minä olen niin tottunut pitsisukat ja muut vastaavat höyryttämään, kun ei ole sukille sitä pingoituspohjaa, että voisi kastelemalla ja pingottamalla saada kuviot esiin. Puikoilta tulleina eivät kuitenkaan mitkään kuviot oikein erotu, joten pakko tehdä niille jotakin. Mutta pitääkin kokeilla vaikka näiden palojen kanssa, kun käyn yhdistelemään.

Anneli kirjoitti...

Voi kiitos sulle taas puolustuspuheesta.
Tulin just kotiin ja itku tuli :(otert

Annis kirjoitti...

Älä Anneli ota itseesi noita, kyllä noita piisaa aina silloin tällöin, valitettavasti. Tiedät kuitenkin itsekin, että olet taitava ja lahjakas, suotta annat moisten pilata päivääsi.

En henkilökohtaisesti voi käsittää, että jos joku vihaa sydämensä kyllyydestä vaikkapa pajutöitä, silti käy säännöllisesti aihetta käsittelevää blogia lukemassa ja vielä muistaa kertoa siellä, että vihaa pajua ja miten kyllästyttää aiheen jatkuva käsittely. Menee jo vähän absurdin puolelle moinen :D Tiedän, ettei ole helppoa, mutta koeta suhtautua huumorilla ja säälien näihin tyyppeihin. Niillä itsellään täytyy olla vähän ahdas ajatuksenjuoksu tai muutoin paha mieli, että viitsivät moista keskenkasvustelua harjoittaa.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa ihania palasia

Anneli kirjoitti...

Kiitos vielä !
Minä täällä valvon, kurkku on niin kipeä, ettei meinaa voida nielaista.
Pakko mennä aamulla lääkäriin.
Olen taas niin ihmeissäni, siitä SUURESTA kannustaja joukosta joka mulla on, Sinä etunenässä :)
Mutta voit kuvitella, kun tulin eilen kotiin ja aloin lukea kommentteja s-postistani viimeisestä alkaen, ja näin kummallisia puolustuspuheita. Ja alkoi sydäntä kylmätä, että mitä nyt taas on tapahtunut :(
Ja loput tiedätkin !
Koeta Sinä pysyä terveenä.. tää on ihan kauheeta !!!

Annis kirjoitti...

enkulinkäsityöt, kiitokset. Vielä olisi vähän työtä noissa ennen kuin peitoksi asti päätyvät.

Anneli, pikaista paranemista sinne, toivottavasti ei ole angiina tai muuta. Reilusti vaan lepoa!