maanantaina, toukokuuta 23, 2011

"Jos kesällä katsoisit taivasta"

Mitäkö olen tehnyt viimeisen viikon? Melonut, tietty! Sekä hieman kalastanut siinä sivussa. Viime viikon loppupuolella meille uhkasikin kehkeytyä jo ruokaongelma, kun jääkaappiin kerätty ruoka alkoi olla liikaa yhdistettynä kalansaaliisiin. Onneksi pakastin on keksitty ja loppuviikosta ruokalistalle kuului niin uunilohi, leivitetyt ahvenfileet kuin haukipihvitkin. Nams.


Mannilan rantaa ilta-auringossa paistattelemassaVälillä on hyvä hengähtää ja pistäytyä maissa


Sitten voikin taas ottaa suunnan kohti seikkailuja

Iltaisin voi sitten haukotellen käpertyä sohvannurkkaan, katsoa soveliasta sarjaa ja värkkäillä jotakin käsityötä illan hiljakseen hämärtyessä. Kaikenlaista pientä on syntynytkin, mutten ole ehtinyt kuvailemaan tuotoksia.


Kuka olisikaan parempi esittelemään oranssit kämmekkäät kuin Pihka (koodinimi oranssi paholainen)?

Nämä kämmekkäät olivat tilaustyö sisareltani Rnilta ja koetankin muistaa ne alkuviikosta nyt postitella hänelle. Museossa voi olla yllättävän kylmä kesällä, etenkin jos työskentelee arkiston kätköissä näyttöpäätteen ääressä. Siksi jotakin sopivaa lämmikettä piti taiteilla palelevia käsiä suojaamaan. Käytin näihin samaa lankaa, joista tein myös aiemmat kämmekkääni. Minulle nämä ovat kädessä juuri ja juuri sopivat, joten toivottavasti hitusen pienikätisempi Rni kokee nämä sopiviksi.

Malli: Kuvio lähti pienin muokkauksin Satukynsikkäistä, mutta siihen yhtäläisyydet loppuvatkin. Toisin kuin esikuvissaan, nämä on neulottu alhaalta ylös perinteisellä tavalla.
Lanka: Sisu-lanka oranssina

Tänään minun pitäisi lähteä katsomaan, joko kaupungin miehet ja naiset ovat ehtineet äestää viljelypalstat. Pääsisi puuhailemaan sinnekin.

6 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Kauniit kämmekkäät!

katri kirjoitti...

Voi kuinka kaunista ja niin ihanan rauhallisen näköistä maisemaa. Kauniit kämmekkäät kauniin kissan kanssa :)
Onnea ja menestystä puutarhapalstallesi, toivon sinulle oikein satoisaa ja tuholaisetonta ( liekkö tuo etes sanakaan mutta oli ainoa joka tuli mieleen...)kesää :)

Annis kirjoitti...

MariJ, kiitokset :)

katri, minä olen kesäihmisenä nauttinut täydestä sydämestäni näistä iltaisista melontaretkistä.

Minäkin toivon, etteivät tuholaiset palstalle pesiytyisi, mutta samalla olen varautunut sitten harsoilla ja nokkosuutteella, jos alkaa näyttää uhkaavalta :D Tämä on nyt ensimmäinen kesä on huseeraan tuolla viljelyksillä, joten saa nähdä miten käy.

Anneli kirjoitti...

Nätit kämmekkäät !
Voi sinuakin onnellista missä upeissa maisemissa olet lomaillut.
Ja melonutkin.
Kalaa ruuaksi... nyt taidat saada täältä ruokavieraan. Uunilohi on parasta ruokaa mitä tiedän... nam, nam :)
Mukavia istutushommia !

juuli kirjoitti...

Kaunista!
Kämmekkäät lämmittävät jo värillään.

Annis kirjoitti...

Anneli, kiitokset. Melominen on ollut todella rentouttavaa puuhastelua ja kuntokin siinä toki kasvaa kuin huomaamatta. Ja tervetuloa kunhan ilmoitat etukäteen, tiedämme hakea järvestä tuoreet eväkkäät tapausta varten ;)

juuli, minulle oranssi on turhan räväkkä, mutta oli kiva toisaalta kerrankin työstää noin iloisenväristä lankaa.