tiistaina, huhtikuuta 12, 2011

Keväistä kiiruhtamista

Jotenkin en osaa mieltää olevani kiireinen, mutta silti päivät tuntuvat lipuvan hirveää vauhtia jonnekin. Tajusin pääsiäisloman Imatralla olevan enää noin viikon päässä ja Tallinnan reissun taas siintävän vastaavasti kahden viikon kuluttua. Nyt pitäisikin alkaa koota matkanjärjestäjäduon toisena osapuolena viimeisiä langanpäitä ja selvitellä maksuasioita ja ottaa niskaote käytännöistä.


Postissa kolahti viime viikon puolella kirjekuori tullessani kaupungilta juoksemasta. Kuoresta paljastui suloinen kortti ja lautasliinarenkaita Annelilta. Olenkin siis onnekas omistaessani nykyisin ihka-aitoa Anneli-designia! Kiitokset vielä kerran Annelille piristyksestä.

Pääsin myös korkkaamaan vihdoinkin ostamani Sock Innovations-kirjan, kun tulin hankkineeksi sitä Stepin lankaa.


Malli oli mukava neuloa, eikä vaatinut enää hetken päästä ohjetta kaverikseen lainkaan. Raidat kiertävät sukan ympäri ja kulkevat vielä jalkaterän päällä. Sukat ovat toistensa peilikuvat eli raidat kulkevat vastaavasti päinvastaiseen suuntaan kumppanissa.

Ainoa harmistus oli se, että varsista tuli sen verran napakat, etteivät ne ainakaan minun kolossaalisten pohkeitteni kanssa tahdo toimia yhteistyössä (Mikä tarkoittaa sitä, että normaaleilla sukkien vastaanottajillani tulee myös olemaan ongelmia koon kanssa, joten minun täytyy löytää sukille uusi uhri!). Jalkaterän kohdalla neule joustaa hyvin, mutta varret ovat tosiaan tiukemmat. Tästä syystä tein myös kärjistä ohjetta lyhyemmät, jotta joku pienijalkaisempi yksilö voisi niistä saada itselleen käyttösukat.

Erityisesti tämä pienuus harmittaa, koska nämä sukat jos mitkä olisi ollut niin mukava kuvata jalassa eikä lättänänä. Pitsi näyttää niin erilaiselta levitettynä, myötää todella nätisti ihoa ja kulkee hauskasti ympäri.


Malli: Cookie A, Sock Innovation: Rick
Lanka: Austermann, Step Easy
Muuta: Sukkien väri ei toistu millään oikein, se on jotakin näiden kahden väliltä ja hitusen tummempana. Missä ovatkaan ne kaikki aurinkoiset päivät, joista olen nauttinut niin suunnattomasti?
Sukille pitäisi nyt myös löytää kyllin sirojalkainen omistaja.

8 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Rick on ihana malli! Sievät sukkaset :) Toivottavasti niille löytyy onnellinen omistaja :)

Anneli kirjoitti...

Voi Sinua Ihanaa tyttöä !
Vai oikein ihka aitoa.... ;D

Oletpas tehnyt kauniita sukkia !
Siinä olet kyllä satakertaa taitavampi!... minä en osaa sukkia tehdä;(
(mutta älä kerro kenellekään)

Lilya kirjoitti...

Maijalle vaan sysäät, sille kestopalelijalle! :-p Ja hei, joko oot törmännyt tähän projektiin: http://www.novita.fi/index.php?cms_cid=93292&banner=tehdaanko_yhdessa_maailman_suurin_tilkkupeitto ??? Mulle tuli äsken vastaan, ajattelin heti levittää ilosanomaa eteenpäin. Kyllähän tuohon nyt pitää osallistua! :-D

katri kirjoitti...

Aivan ihanaiset sukat! Mä en ole tuota mallia etes vielä kokeillut ja ihan kiva kuulla tuosta varsiongelmasta, omistan ihan järkyttävä paksut pohkeet :D

Annis kirjoitti...

hillanen, kiitos. Minäkin pidin mallista kovasti, siksi vähän harmitti tuo varren ongelma. Mutta eiköhän se siitä ja joku löydy noista kannat kuluttamaan.

Anneli, no eikös se silleen mene? :D Kai se silleen menee, että jokainen osaa jotakin. Sinulla on monta muuta todella hyvää syytä olla tyytyväinen taitoihisi, joten sukkapuute lienee sangen pieni ongelma :)

Lilya, Maija kävi minullakin mielessä. Pitänee katsoa, jos se ei säikähdä tuota väriä ja joskus kohdatessa voi sovittaa noita kuin prinsessarukat sitä lasikenkää konsanaan.
Ja olen tosiaan tuohon peittoprojektiin törmännyt juurikin täällä käsityöblogipuolella, pohdin asiaa aktiivisemmin silloin kun tein sitä omaa versiotani meille. Sijaiskoululla muuten tehdään tilkkuja opettajanhuoneessa projektiin ;) Mutta eikös tuossa olisi yksi hyvä projekti sinne käsityöiltojen puolelle, isommalla porukalla tulisi helposti tehtyä kun ei tarvitse yhden ihmisen tehdä niin montaa tilkkua?

katri, minua himottaisi kokeilla sieltä seuraavaksi niitä palmikkosukkia, joita sinäkin olet tehnyt, ovat niin kovin kauniita. Malli on kyllä ihana, mutta tosiaan siitä varresta tuli kyllä ainakin itsellä omaan jalkaan liian tiukka, en edes tohtinut käydä survomaan. Se on tällaista tämä isojalkaisten elämä :D

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oletpa neulonut kivat sukat

Rni kirjoitti...

Piti ihan hieraista silmiä, on nimittäin hieno (tahaton?) kuvamanipulaatio toisessa kuvassa! :D

Kun sukkien pinta on tuollainen ja arkussa olevan puun syyt kulkevat ikäänkuin samaan suuntaan, näyttää koko kuvan alalaita nopeasti katsottuna ihan jollain kuvankäsittelyohjelmalla venytetyltä.

Tiedän, minulla ei ole elämää.

Annis kirjoitti...

enkulin käsityöt, kiitokset :)

Rni, vilpittömän tahaton se ainakin on :D Mitään en sen eteen ole tehnyt. Ja onhan se kivaa, että jokaiselle löytyy sopivia tilketoimintoja luppohetkiin :D