torstaina, maaliskuuta 10, 2011

Toimetonna

Jos on saanut paperit ulos, muttei ole onnistunut löytämään vielä keikkatöitä lukuun ottamatta duunia, aika kotona voi käydä vähän pitkäksi. Etenkin, jos sitten onnistuu vielä saamaan jännetupen tulehduksen siihen käteen, jolla normaalisti tekee kaiken muutenkin. Käsityöt eivät onnistu, kirjoittaminen ei onnistu, koneella jurmuttaminen ei onnistu. Lenkkeilyäkään ei viitsi harjoittaa kellon ympäri ja kiusallisen moni muu puuha tuntuisi vaativan sen tarttumaraajan apua.

Joten sitä koettaa sitten keksiä jotakin, mitä voisi tehdä ja pitää itsensä järjissään.

Olen lukenut viimeisen kolmen vuorokauden aikana neljä romaania. Siivonnut koko asunnon. Ja tehnyt hervottomasti ruokaa.


Lilya ystävällisesti linkitti minulle erään ruokakeskustelun jälkeen kotivoin perusohjeen. Sitä oli tarkoitus testailla jo aiemmin, mutta haaveeksihan moinen jäi. Mielelläni kuitenkin kaupan margariinin korvaisin jollakin kotikutoisella, joten päätin nyt tarttua toimeen kun kerran tilaisuuskin oli.

Minua vähän laiskotti, joten muussailin ainekset sekaisin haarukalla. Lopputuloskaan ei ole ihan niin siloista, kuin koneella vispattuna olisi. Epäilin myös hetken operaation alkuvaiheessa sitä, voiko näillä ainesmäärillä saada aikaiseksi oikeasti tasaisen massan, mutta hyvinhän ne sekoittuivat lopulta. Levitteestä tuli myös oikein maukasta silputtuani sinne niin valkosipulia, tuoretta basilikaa ja ruohosipulia kuin pakastimesta viime kesän persiljaakin. Parin kipollisen testisarjasta on enää yksi kippo jäljellä, joten tätä täytynee tehdä lisää.


Pakkasessa on edelleen vähän liikaa marjoja ja mieleni teki marjapiirakkaa, joten ei muuta kuin töihin. Äitini on antanut minulle oivallisen mustikkapiirakan reseptin, jonka pohjalta tein uuden version punaherukoilla. Lopputulos ei ole esteettisin, mutta maku korvaa moiset pikkuseikat.

Tänään käsi tuntui ekaa kertaa pelittävän siedettävästi. Ehkäpä koetan antaa sille armoa vielä yhden päivän ajan ennen kuin käyn taas toimeliaaksi. Sillä välillä voisin leipoa leipää, minulla on hyvä maalaisleivän resepti...

8 kommenttia:

Nzqu kirjoitti...

Sinä voitit arvonnassani, ja saat valita, että kumman kirjan haluat itsellesi! Onnea!!!

Laitatko minulle osoitetietojasi nzqu.tiukkapipo (a) gmail.com

Anneli kirjoitti...

Kuulepas nyt ystäväni !
Vaikka olisi kuinka vaikeaa olla toimetonna. Niin sinun pitää kyllä antaa kätesi parantua kunnolla. Ei muutama päivä riitä. Tiedän kokemuksesta.
Ja arvaa vaan oliko vaikeaa olla lähes kaksi kuukautta ilman käsitöitä... ;(
Ihanaa piirakkaa, taidan tulla käymään :D
Ai niin, onnea voitosta !

katri kirjoitti...

Jos todella aika käy noin pitkäksi, tervetuloa meille siivoamaan ja leipomaan :)
Oikeasti pikaista paranemista ja todellakin anna käden parantua kunnolla ettei käy huonosti!

Annis kirjoitti...

Nzqu, huikeaa, kiitokset! Yleensä minun tuurillani ei voiteta yhtään mitään, joten pitänee laittaa kalenteriin viiva tämän kunniaksi :D Laitoin pyydetyt sähköpostiisi.

Anneli, älä sano! D: Minä ihan oikeasti elin siinä illuusiossa, että tämä menee parissa päivässä ohi. Eilenkin käsi oli miltei kivuton, joten tänään jo ihan vähän piti neuloa... Mutta pannahinen alkoi juilia taas, joten ehkä ihan oikeasti koetan pitää kokonaan käsityövapaata pidemmän tovin. Mutta jösses, jos tämä pari kuukautta jatkuu, voin kyllä heittää tällä korvauskokkailulla saman tien hyvästit vyötärölle :D

katri, tällä menolla tartun vielä tarjoukseen :P Tuntuu ihan käsittämättömän vaikealta olla ilman tekemistä ja kykenemätön tekemään niitä juttuja, joihin normaalisti vapaa-aikansa upottaisi. Ehkäpä täytyy ottaa tämä vain kaikkeuden merkkinä siitä, että on ihan okei toteuttaa nörttipoikamainen haaveeni siitä, että voisin uppoutua suosikkipeleihini antaumuksella muutamaksi päiväksi.

Lilya kirjoitti...

Mullekin saa tulla siivoamaan! Ja tekemään ruokaa! Oon niin paljon menossa, että räjähtää pian lopullisesti käsiin tämäkin läävä.. :-/

Annis kirjoitti...

Lilya, pidetään jokin rentoutumis- ja ruokailupainotteinen ilta tässä lähitulevaisuussa? Ehtisit sinäkin istua hetken aloillasi. Siivouspalvelut pysynevät toistaiseksi vain tässä osassa kaupunkia, ainakin niin pitkään kun ulkona on tuollainen keli ja flunssani koettaa saada minusta niskaotetta.

Nzqu kirjoitti...

Lueskelen pitkästä aikaa laminlyömiäni blogeja, ja vaikka olen tämänkin postauksen jo nähnyt, täytyy vielä kommentoida: Pakko tehdä itse tuota levitettä! Vihdoinkin on mahdollisuus saada kotimaista luomulevitettä leivälle, luomuvoita ja -öljyä kyllä löytyy kaupoista muttei valmista levitettä. Jokin aika sitten oli Citymarketissa tanskalaista luomumargariiniseosta myynnissä, mutta luultavasti pienen menekin vuoksi postettiin valikoimista.

Annis kirjoitti...

Nzqu, tuo on kyllä harmillista miten monessa ns. yleisessä arkituotteessa ei noita vaihtoehtoja tunnu löytyvän! Ja hyvä vaan, jos näistä kokeiluista saa itselleen intoa tehdä jotakin, minä tykästyin ainakin näihin levitteisiin kovasti ja varmasti tulee tehtyä jatkossakin :)