torstaina, maaliskuuta 03, 2011

Rätit ja lumput

Tänään sain virtapiikin ja vihdoinkin tartuin pinoon, joka oli ollut jo tovin päättelemättömänä olohuoneen leffahyllyn nurkalla. Kyllähän siinä aikaa meni tovi, mutta nyt on kaikki vihdoinkin päätelty (Melkoinen suoritus, kun ottaa huomioon yleisen päättelyintoni ja yhdistää sen luovuuteni keksiä keinoja vältellä epämiellyttäviä, ei-pakollisia tehtäviä).


Huomasin vasta kuvia katsellessani, miten tuon vihreän raukkahisen yksi piparireunus näyttää kääntyneen osittain nurin. Kuvaustilanteessa en edes pistänyt asiaa merkille, mutta nyt tuo näyttää oikein hohtavan mustaa taustaa vasten. Vedenvihreä oli muutenkin joku jäännöskerä, josta sain tehtyä juuri yhden rätin. Sitä jäi sitten vielä kiusallinen pätkä pyörimään nurkkiin.

Lanka: Novitan Bambu. Olen edelleen hitusen katkera siitä, että jonkun mielestä oli loistokas idea lopettaa kyseisen langan valmistus.
Malli: Perusympyrää puolipylväillä ja erilaisilla pylväsryhmillä.


Patalaput ovat kaikki isoäidinneliöprojektin jämälangoista tehtyjä. Sinisiä oli jäänyt puolikkaat kerät, muita sävyjä oli jäljellä noin kahden gramman nöttösestä noin 20 gramman kerään. Siitä syystä tuo yksi yksinäinen sateenkaaripatalappu neljän muun kimppalaisena.

Lanka: Novita Tennesee
Malli: Kuten yllä

Minä itse lähden huomenna aamusta ajelemaan kohti Tamperetta. Luvassa on Rnin vetämän hulvattoman pöytäroolikampanjan seuraava osa, jota onkin jo peliporukan kanssa pitkään ja hartaudella odotettu, kaupungilla kiertelyä sekä yleistä lötköilyä.

5 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Nätit rätit :) Bambu oli kyllä oiva lanka, kummallisia ovat joskus päähänpistot tuottajilla..

MariJ kirjoitti...

Ihania virkkauksia! Minäkin olen Bambun suhteen vähän katkera, samoin Samoksen tuotanto olisi saanut jatkua, molemmat lempparilankojani! Just äsken maksoin Karnaluksiin Bambu-tilauksen, pitää Tallinnasta saakka tilata, kun ei Suomesta enää saa... siellä on kyllä edullisempaakin, postikuluineen jopa halvempaa mitä yhdessäkään suomalaisessa kaupassa ilman postikuluja. Olisi pitänyt samantien tietysti tilata enemmän, mutta rajansa kaikella. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita virkkaustöitä. Ihania patalappuja ja rättejä.

Oikein mukavaa Tampereen matkaa Sinulle.
Tee hyviä ostoksia, jos kauppoihin pääset .
Ja mukavaa viikonloppua myös.

Nuo päivitykset tulee mllon sattuu. Vaikka aina iltaisin ajastan klo 9.ksi, niin joskus tulee näkyviin heti ja joskus vasta ennen kymmentä.

Nzqu kirjoitti...

Ihania rättejä ja patalappuja! Bambun lopettaminen oli kyllä typerää, luulisi, että menekkiä kuitenkin oli. Puuvillasta en tykkää tiskirättejä tehdä, eikä moni muu bambusekoitelanka kestä yhtä kovia pesulämpötiloja kuin se Novitan. Kai se täytyy jossain vaiheessa tilata taas hamppulankaa, siitä saa myös hyviä rättejä. On vaan niin pirun kallista se hamppu, ja lisäksi se tehdään Kiinassa. :/

Hyvää reissua ja hyvää viikonloppua!

Annis kirjoitti...

hillanen, minäkään en kykene ymmärtämään, miksi sen valmistus piti lopettaa! Ymmärtääkseni tilausta kuitenkin oli.

MariJ, pitääkin katsoa jos vielä tuossa toukokuun alussa Karnaluksissa olisi sitä bambulankaa, silloin pääsisi paikan päälle hypistelemään. Ja jollei, eiköhän sieltä löydy jotakin vastaavaa tilalle. Jurppii kyllä moinen, miksi juuri ne parhaat langat pitää lopettaa?

Anneli, minä oletinkin että ajastat ne. Nykyisin herään ilman kelloa kahdeksan aikoihin vapaa-aamuinakin, joten olen tottunut sen aamupäivityksesi tsekkaamaan :)

Nzqu, minä en ole tuota hamppua edes testannut, pitääkin kokeilla jos tielle osuu. Itsekin olen sellaisen kuvan saanut, että puuvilla ei ainakaan yksinään oikein noissa räteissä toimi, joten en ole vaivautunut edes kokeilemaan. Tuo bambu oli kyllä paras mitä olen testaillut :)