tiistaina, maaliskuuta 01, 2011

Jotakin muuta

Vaikka mörköjen värkkääminen äärettömän mukavaa puuhaa onkin, välillä on kiva tehdä jotakin muuta.

Kuten vaikkapa neuloa vielä yksi pipo.


Lanka: Novita Nalle musta, Sukkis oranssikirjava
Malli: sama kuin ennenkin eli lyhennetty versio siitä raitapiposta

Tai vaikkapa leivoskella.


Mansikkaa ja raparperia muokattuna juustokakuksi. Resepti oli kohtalaisen vapaasti keksitty kaikkia kokeiltuja juustokakkuja mukaillen. Kakkupohjan jouduin improvisoimaan, kun digestivekeksit olivatkin viimeisimpään Bailey's -kakkuun kadonneet. Pohjana onkin siksi kevyesti paisteltu murotaikina. Täytteeseen meni hervottoman paljon marjoja sauvasekoittimella käsiteltyinä, tuorejuustoa, maitorahkaa, kermavaahtoa sekä muutama liivatelehti hyydyttämään.

6 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Kiva pipo, nätti erikoinen malli !
Voi tuota Sinun kakkuasi, kun saisi edes pikku palasen. Vesi nousi kielelle, kun luin nuo aineet.

Kiitos siitä kirjeestä.
En ole koskaan niin ihanaa saanut :=)

Annis kirjoitti...

Anneli, kakku kerkesi karata jo parempiin (=ahnaampiin) kitoihin. Taisin unohtaa mainita alkuperäisessä tekstissä, mutta päätyi sinne vähän karviaistakin. Marjakausi menossa, kun tajusin pakkasen olevan pullollaan etenkin niitä viime kesän mansikoita.

Pipossa on se hyvä puoli, että saa noita sukkalankojen jämiä upotettua tehokkaasti ilman, että ovat liian räikeitä.

Kiva tietää, että tuli perille :)

MariJ kirjoitti...

Ihana myssy! :)

Me tehtiin (tai siis minä tein) viime kesänä yhden mansikka-raparperikakun Pirkan ohjeella, taisi olla jonkinlainen pakastimessa valmistettava versio, johon tuli myös keksipohja, mutta se ei ollut ollenkaan meidän perheen makuun. Muuten kyllä, mutta se pohja ei maistunut, kun ei olla muutenkaan kakkuihmisiä. :) Ehkäpä tuo sinun reseptisi oli parempi. :)

Annis kirjoitti...

MariJ, itse ehkä eniten pidän noissa juustokakuissa sopivista kekseistä ja margariinista sekoittamalla tehdystä pohjasta, joka jähmettyy sitten hyydyttämisen aikana jämäkäksi pohjaksi. Sopivien täytteiden kanssa kun lisää vielä ripauksen kanelia, saa aivan ihanan mausteisen pohjan. Tuo murotaikinakokeilu oli ihan toimiva, mutta henkilökohtaisesti tykkään enemmän niistä digestivekekseistä kuitenkin :)

Meillä ollaan tosiaan ihastuttu juustokakkuihin, kun ne harvemmin ovat sellaisia äkkimakeita ja täytteitä vaihtelemalla saa niin erilaisia lopputuloksia. En edes muista milloin meillä olisi ihan oikeaa kakkua tehty.

Nzqu kirjoitti...

Juustokakkua, nam! Voi kun saisi maistaa, tuo sinun versiosi kuulostaa ja näyttää herkulliselta!

Pipo on taas kerran hieno! Hyvin saa käytettyä vajaita keriä tuollaiseen.

Annis kirjoitti...

Nzqu, se on noissa juuri paras, minulta jää aina varsista sukat aloittaessa lankaa yli, kun a) en ole omistanut vaakaa b) en ole koskaan osannut arvioida langan menekkiä. Nyt olen harjoitellut tekemään niitä kärjistä aloitettavia, josko sitä hissukseen oppisi mitoittamaan sen langan oikein.

Kakku oli nams. Minulla on pienen pieni heikkous marjoja kohtaan ja juustokakut soveltuvatkin niiden käyttöön oivallisesti.