sunnuntaina, helmikuuta 13, 2011

Paloissa

Perjantaini päättyi miellyttävissä merkeissä, kun pää kivistäen pääsin kotiovelle ja löysin eteisen matolta siistissä pinossa paketin kirjakaupasta sekä tutkintotodistukseni.


Kirjakaupan paketti piti sisällään tämän lootan, jonka ostin hieman heräteostoksena. Laatikossa on siis kortteja, joista osa kertaa sukkien neulomisen tekniikkaa ja lisäksi mukana on 20 kärjestä ylöspäin neulottavaa sukkamallia, joista valtaosan totesin ihaniksi. Minun täytyneekin käydä ostamassa ohutta sukkalankaa voidakseni tehdä näitä kaunokaisia sukiksi asti. Sen verran tehokkaasti olen lankavuortani viime aikoina onnistunut pienentämään.

Tilkkupino kasvoi puolestaan viikonlopun aikana isommaksi. Kovin työ oli tilkkujen päättelyssä, se kun ei ole lainkaan minun psyykkeelleni sopivaa touhua. Teinkin sitä hiljalleen pitkin työtä, jotta se ei vain kertyisi kammottavaksi loppuponnistukseksi. Tarkoituksenani ei ollut tehdä peitettä sängylle, vaan pieni peite vierashuoneen sohvaa koristamaan.

Pino kasvoi hiljakseen isommaksi, kunnes totesin määrän olevan sopiva haluamani kokoiseen peittoon. Viikonloppuna minulla olikin hyvää aikaa touhuilla käsitöitä eteenpäin ja ajatella hetken aikaa ihan jotakin muutakin kuin koulua ja tunteja. Lauantaina Viidakkokirjeiden Lilya ja Maija kävivät sulostuttamassa iltaani, kokkaamassa hyvää ruokaa (sekä jumalaista Baileys juustokakkua), leffailemassa sekä ylipäätään parantamassa maailmaa. Leffarupeaman aikana sainkin aloitettua palasten yhdistelyn, joka päättyi vasta tänään aamupäivällä.

Taustalla näkyy muuten Battlestar Galactica, jonka neljäs kausi siivitti virkkailua huomattavasti.


Lopputuloksena syntynyt pieni peite. Yhdistelin palaset virkkaamalla ja lisäksi virkkasin samalla värillä reunaan yhden kerroksen tavallisia kiinteitä silmukoita. Harkitsin alunperin jonkinlaista piparkakkureunaa tai nirkkoja reunan koristukseksi, mutta reuna tuntui olevan valmis näin. Peitettä odottaa vielä kertaalleen höyrytys, sitten se pääsee paikoilleen vierashuoneeseen.

Kävin myös viikonloppuna kaupungilla miehekkeen kanssa ja löysin aivan liian sympaattista kangasta. Saakin nähdä, josko voittaisin ompelukonetta kohtaan tuntemani kammon ja saisin värkättyä niitä pitkään suunnittelemiani kauppa/roinakasseja.

Rennon sunnuntain kruunasi sitten se, että autoa aamua varten lämmittelemään lähtiessäni onnistuin nokkelana tyttönä votmaisemaan avaimet lähimpään kinokseen. Ei kamalasti naurattanut. Vielä vähemmän nauratti miestä, joka lopulta noudin posket punoittaen auttamaan avainten naaraamisessa. Löytyivät kuitenkit lopulta, pannahiset.

4 kommenttia:

Nzqu kirjoitti...

Nostan kyllä hattua sulle tuon peiton kanssa, ei ole minulta onnistunut. :)

Kiva kirja taas sulla, olen kai nähnyt tuon jossain muussakin blogissa ja muistelen, että mallit ovat nättejä. Tai siis eihän sulla kirjaa ole vaan kortteja. :) Kätevää, ettei tarvitse kantaa koko kirjaa mukana, kun tekee sukkia.

Annis kirjoitti...

Nzqu, mallit olivat kyllä minusta aika kivoja, eivätkä ihan perinteisen simppeleitä. Kiva päästä vähän voimistelemaan aivojaan, ei tuo englanniksi ohjeiden seuraaminen ole minulle kaikkein helpointa :D Yksi niistä onkin jo puikoilla, toinen sukka puolivälissä vasta tosin.

Mies olisi tahtonut peitosta isomman, mutta sanoin, että niin pitkään kun hän ei niitä tilkkuja kokoon tikkua, pienempi saa piisata :D

Anneli kirjoitti...

Kuule Annis, ei sinun todellakaan tarvitse huonoa omaatuntoa kantaa, ettet ole jokaista työtäni käynyt kommentoimassa.
Eihän kukaan jaksa tämmöisen käsityö hullun töitä, siis jokapäivä käydä katselemassakaan.
On niin kiva kun sinä osaat kirjoitta ihania ja pitkiä juttuja.

Tuosta peitosta tuli kiva.
Ja niin siistin näköinen :)

Annis kirjoitti...

Anneli, mutta kun tulee niin saamaton olo, että missäs minä oikein olenkaan tässä luuhannut taas viime ajat, kun en ole ehtinyt mitään käydä huutelemassa ja kommentoimassa. Etenkin, kun teet niin paljon kaikkea kaunista ja jaksat vielä niitä meidän muiden iloksi ja inspiraatioksi esitellä.

Ja kiitokset, en ole aiemmin noita tilkkupeittojuttuja tehnyt, joten oli kiva kokeilla, miten onnistuu :)