tiistaina, helmikuuta 08, 2011

Mörköjä ja sukkia

Isoäidinneliöiden pino on kasvanut kookkaammaksi, vaikka tuo sijaistaminen on koettanutkin iskeä niljaiset näppinsä energiavarastooni ja käsityöt ovat jääneet lapsipuolen asemaan. Eilen pääsin hieman sommittelemaankin niitä virkattuja paloja lattialle vieretysten. Mies totesi iloisesti, että tästähän pitää tehdä vähintään neljä tai viisi kertaa niin iso kuin mitä sen on. Saa nähdä, mihin asti oma kärsivällisyyteni riittää.

Tänään minua ilahdutti kuitenkin kotiin kömpiessä havaita, että kaikkeus rakastaa minua sittenkin. Eteisen matollani oli kaksi pakettia The Book Depository:lta. Nzqu taannoin suositteli moista kirjakauppaa ja kuin ohimennen olin klikkaillut itseni sivustolle. Löysin paljonkin sellaista, jonka olisin ollut valmis ostamaan siltä istumalta. Sitten koetin kerätä itsehillintäni, pohtia taloudellisia realiteetteja ja poimia mukaan vain niitä juttuja, joita ilman en missään nimessä tahtonut jäädä.


Tämä kirja oli ykkösvalintani. Olen kuullut siitä niin paljon hyvää ja aikonut sen jo kertaalleen kirjakaupasta kotiin kantaa, mutta hinta kirpaisi hieman liikaa. Tänään olen selaillut kirjan läpi ja huokaillut ihastuneena malleille. Ne ovat niin kauniita! Lisäksi sukkien suunnitteluun perehdyttävä osa on ilahduttavan laaja ja sen tahtoisinkin lueskella ajatuksella ehtiessäni.Mörkökirjan olemassaolosta en edes tiennyt sivustolle päästessäni, mutta sen sattuessa näytölleni en voinut kuin hihkua. Suloisia, hieman muotopuolia ja ehdottoman rujoja mörköjä! Kirjan täydeltä! Kun hintakaan ei ollut kovin korkea, klikkasin kirjan epäröimättä ostoskoriini. Uljas Fiatini tarvitsee ehdottomasti uuden ikkunamaskotin.

Kolmas kirjani antaa vielä odottaa itseään, mutta eivätköhän nämä hetkeksi hillitse pahinta intoani.

Voin suositella kyseistä kirjakauppaa lämpimästi myös muille. Toimitus on nopea, oman tilaukseni nimittäin tein viime torstaina illasta. Kirjat toimitettiin omina toimituksinaan eli pidemmän toimitusajan tuotteesta huolimatta muut tulivat heti kun ne vain varastosta liikkeelle saatiin. Hinnat olivat kilpailukykyiset (Tein hintavertailun Amazonin ja Bookplussan kanssa, joista jälkimmäiseen minulla oli vielä alekuponki. Pahimmillaan erona oli useampi kymppi), toimitus nopea ja palvelu muutenkin hyvää. Maksuvaihtoehtona oli luottokorttien lisäksi mukavana yllätyksenä Visa electron. Kaiken kaikkiaan positiivinen ostokokemus!

8 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Ihanaa postia olet saanut!
Minä odottelen siitä peitteen sommittelustakin kuvia.!

Kiitos , kun viitsit ja jaksat jättää niin mielettömän ihania kommentteja blogiini :)
Niitä on niiiiin kiva lukea :)
Mukavaa viikon jatkoa Sinulle !

Annis kirjoitti...

Anneli, kolmas kirja tuli tänään postissa, joten nyt on mieli erittäin tyytyväinen! Ehkäpä sitä sommittelukuvaakin saa, jahka vielä muutaman tilkun jaksaisi suhrata kasaan :) Ollut niin intensiivinen työviikko, ettei ole kamalasti tahtonut iltaisin jaksaa mitään!

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Minäkin olen miettinyt, että pitäisi ostaa joku neulomiseen opastava kirja.

Annis kirjoitti...

Sirpa, itselläni on ollut kanssa pitkään haaveissa ostella joitakin opuksia, joista olisi mielellään mahdollisimman paljon/pitkäksi aikaa hyötyä neulepuuhissa. Tuota sukkakirjaa olen jo katsellut pitkään ja sen tekniikkaosiot eivät kyllä ole lainkaan haitaksi! Lisäksi tahtoisin jonkun perusneulekirjan, jossa perehdyttäisiin erityisesti nimenomaan neulomisen eri tekniikoihin ja perusasioihin, minä kun olen suurimman osan opetellut itsekseen netistä. Joku sellainen "peruskivi" olisi kirjahyllyssä kuitenkin niin kätevä!

Nzqu kirjoitti...

Kivan näköisiä kirjoja löysit! Onko tuo Sock Innovation se sama, joka on suomennettukin? Mä en tykännyt siitä versiosta, luultavasti oli huonosti käännetty tai jotain, huono fiilis jäi kuitenkin. Cookie A:n mallit on kuitenkin nättejä. Ehkä englanniksi ihan käyttökelpoinen kirja!

Entäs tuo mörkökirja sitten? Älyttömän suloisen näköisiä örkkejä tuossa kansikuvassa! Hauska kerta kaikkiaan.

Annis kirjoitti...

Nzqu, se on juurikin se suomennettu, jota kirjakaupassa kävin kääntelemässä. Onpas kiva kuulla, että piheyteni ehkä pelasti minut huonolta suomennokselta :D Itse kun pohdin sitä, että mieluiten ottaisin ohjeet suomeksi, kun neulesanastoni ei ole vielä vakiintunut kyllin hyväksi, että voisin ilman nettiä/sanakirjaa neuloskella noista ohjeista.

Mörkökirjassa on myös ihana tekstit! Jokaiselle hirviölle on annettu oma nimensä ja lisäksi mukana on tarinoita hirviöistä. Charlie the Ceiling Monster kertoo: "Charlie is a little monster who likes to hop around the house without ever touching the floor. It seems he thinks the floor is made of lava, so he tends to sleep on the blades of a ceiling fan to protect himself".

Nzqu kirjoitti...

Eikä, tuo monsterikirjahan on ihan huippu! :) Hauskoja tarinoita niistä otuksista.

Juu, siinä suomenkielisessä versiossa tuosta sukkakirjasta oli esim. jäänyt yksi pätkä kokonaan kääntämättä ja muistan lukeneeni jotain ohjetta tajuamatta siitä yhtään mitään. :) Eli ehkä alkuperäiskielinen on parempi versio.

Annis kirjoitti...

Nzqu, minä olen tällaisen suloisen ja yksinkertaisen huumorin ystävä, joten tuo kirja sattui ihan sopivaan saumaan. Vielä kun pääsisi niitä otuksia neulomaan!

Ja tuo kuulostaa kyllä todella erikoiselta mokalta jo käännöksen kohdalla, luulisi, että olisivat tarkempia. Mallit kun ovat kuitenkin ihania ja kehuttuja, joten tuntuu jotenkin ihan kamalalta tuhlaukselta, jos ne menevät hukkaan huonon käännöksen takia :S