torstaina, helmikuuta 17, 2011

"All the animals are invited to the party"

Tänään en ollutkaan sijaistamassa, sillä liian monet asiat kaupungissa vaativat huomiotani. Niinpä olen juossut hieman paikasta toiseen, hoitanut gradun verkkojulkaisun sekä säätänyt asioita kohdalleen kirjapainon kanssa. Huomenna vielä lisää byrokratiaa, lääkärikäynti sekä muuta yleistä säätämistä.

Postasin joskus aiemmin saamistani kissakupeista, joiden kissapedot olivat hitusen yksinkertaisen oloisia kavereita. Satuin kaupoilla viikko sitten pyöriessäni törmäämään aivan ihanaan kankaaseen, joka tuntui suoraan jatkavan tuota aiempaa sarjaa. Niinpä hamstrasin pienen palan kyseistä kangasta vakaana aikeenani ommella jotakin hyödyllistä.


Lopputuloksena oli kestokassi niin kauppareissuille kuin yleiseen roinan kantamiseen. Hyvin, hyvin perusmallinen versio. Kassi on vuoritettu vanhan lakanan suosiollisella avustuksella. Kangasta jäi vielä yli, joten pitänee keksiä jokin sopiva pikkuprojekti vielä siitä riekaleesta.

Uuden ompelukoneen hankkiminen viime kesän duunirahoilla osoittautui siinä mielessä kannattavaksi kokeiluksi, että olen jopa tullut ommelleeksi keittiön pöytäliinan ja pakollisten verhojen lisäksi muutakin, kun kone ei leviä jatkuvasti käsiin. Edelleenkään en ompelusta voi sanoa suuresti nauttivani, mutta ehkäpä se mieli muuttuu hiljalleen. Nytkin homma sujui huomattavasti paremmin. Asiaa auttoi se, että olemme koettaneet koota suurimman osan käsityöjutuista vierashuoneeseemme. Niinpä ommellessa kaikki oli helposti käsillä, silitysrauta aivan vieressä ja kannettava cd-soitin piristi muutoin hiljaista puuhahetkeä.

Myös neulepuolella olen touhuillut kaikenlaista, mutten ole kamalasti saanut asioita valmiiksi. Bongasin kuitenkin hyllyn reunalla valmiina lojuneen pipon, joka jatkaa aiempaa jämälankojen sarjaa.Huikea ero taas väreillä kuvissa, joten mukana jälleen kerran kaksi vähän eri valossa otettua kuvaa värien havainnollistamiseksi.

Lanka: Novitan Nalle musta sekä Stepin kirjava violetti.
Malli: Edellisen version lyhennetty malli, tätä versiota ei käännetä reunasta kaksinkerroin. Tykkään itse tästä enemmän kuin aiemmasta.

5 kommenttia:

Nzqu kirjoitti...

Onpas hauska kangas! Pitäisi itsekin ommella kasseja taas, ne ovat kuitenkin suht helppoja tehdä.

Pipo on taas kerran hieno! Väritkin ovat nätit.

Annis kirjoitti...

Nzqu, kiitos! Minulle oli tuo kassi vaikeustasoltaan juuri sopiva aloitustyö ompelun saralla :D Tunsin itseni ihan ydinfyysikoksi, kun sain sen vuorenkin kohdalleen ilman ongelmia. Ompelen niin vähän ja niin harvoin, että jokainen loppuun asti saatu, kelvollinen työ on selkeä voitto!

Anneli kirjoitti...

Ihana tuli tuosta kassistasi, mahtava elefantti siinä tallustaa. Paljon parempi ja halvempi ajan mittaan kuin muovipussi.
Eikä vie paljon tilaakaan.
Nätti on myös tuo piposi.
Hienoa että ompelukone on ollut käytössä. Aina sitä jotakin korjaamistakin riittää.
Mukavaa viikonloppua Sinulle :)

Maija Karala kirjoitti...

Sulla se on vain ollut aikaa ommella kangaskasseja, kun joku muu on ollut siellä hajottamassa päätään teinien kanssa. :D

No okei, ihan hyvää hommaahan se oli. Tavallaan. Ja mahtava kassi kyllä. Harmi, että olen käsitöissä suunnilleen yhtä taitava kuin keskivertokala.

Annis kirjoitti...

Anneli, kiitokset. Ompelukoneen kanssa varmaan tulisi paremmin sinuiksi, kun sitä vaan sitkeästi käyttäisi. Pitäisi vaan löytää ohjeistettuna jotakin sopivan pieniä ompeluprojekteja, että pääsisi vauhtiin.

Maija, :D Minusta tuntuu ihan, että jos ensi viikolla pitää vielä lähteä, nyt on taas uutta energiaa. Useampi viikko putkeen tuota on kuitenkin aika uuvuttavaa.

Minulle tuo ompelu on kyllä sitä kuuluisaa pienten kivien syömistä, mutta ehkä se tästä. Ja sitä kutsutaan Maija-hyvä kompensaatioksi, pitäähän meidän muidenkin saada joku tilaisuus tuntea olomme joskus hyväksi monilahjakkuutesi rinnalla :D

Harold the Houseplant Monster on muuten työn alla :D Pitäisi tehdä yksi sellainen teille blogimaskotiksi ihan selvästi. Ja villasukkia varmaan tosiaan riittäisi sinullekin jossakin vaiheessa jos kelpaa, pitäisi tuhota vielä aika monta kerää noita sukkalankoja.