sunnuntaina, tammikuuta 09, 2011

Tautista

Minulla on ollut vähän vaikeuksia saada istuttua koneen äärelle ja tehtyä päivityksiä, muiden blogien lukemisesta puhumattakaan. Olin 1,5 viikkoa timakassa influenssassa, joka jätti aika lailla toivomisenvaraa kuntoluokitukseeni. Nyt olen ollut vajaan viikon kuumeeton, mutta keuhkot harrastavat edelleen luovaa rohinaa. Olenkin maannut aika paljon sohvalla kissa kainalossa ja koettanut ihan rehellisesti vain pysyä hengissä.


hillanen teki taannoin äärettömän nättejä tiskirättejä. Minä innostuin mallista ja päätin kaivella sen esiin katsoakseni, saisinko siitä tolkkua. Kun suomenkielisetkin virkkauslyhenteet ovat välillä vähän hakusessa, ei ohje ehkä ollut paras mahdollinen lähtökohta. Mutta sitkuttelin sen lopulta läpi ja virkkailin yhden rätin. Se on kuvassa ylinnä ja keskellä. Totesin, että tahdon räteistäni isompia, joten virkkasin seuraavasta vähän isomman soveltaen ohjetta. Se on taas tuo punainen ylävasemmalla. Sitten tulin ajatelleeksi, että kenties noita silmukoita voisi tehdä vähän pidemmälle keskustaan, kun kokokin kasvoi... Lopun sitten arvaattekin.


Näitä oli äärettömän rentouttava tehdä, kun päässä surisi, olo oli vetämätön ja hengittäminen kävi työstä. Mallin oppi ulkoa kohtalaisella tarkkuudella ekan version jälkeen, joten sen toistaminen oli helpohkoa. Tein myös kerien jämistä sitten jämälankaversiot, joihin upotin kaikki jäljelle jääneet nöttöset. Kuvassa lisäksi kaksi ylimääräistä rättiä, jotka ovat istuneet kaapissa päättelyä odottamassa. Rätit jaoin kolmeen pinoon, joista yksi jäi itselleni ja loput lähtivät siskolle sekä äidille koekäyttöön (Rnin palautteen mukaan olivat ihan kivoja, joskin mies luuli kukkaversioita välittömästi lasinalusiksi ja oli käynyt kiistelyä rättien loppusijoituspaikasta).

Mallit: Chrysanthemum Discloth, Waffle, Chinese waves, oma pää
Lanka: Novita BambuTässä viimeisimmät edistysaskeleet keijuttaren saralla. Nämä on tökitty muistaakseni joskus elokuun tienoilla, kun huvitin itseäni Sotkamossa yksinäisinä viikonloppuina katsomalla elokuvia ja tökkimällä pistoja työhön. Sitten teki taas pidemmän tovin mieli neuloa, enkä jaksanut ottaa jotankin millään työtä eteeni.


Kunnes nyt minusta taas tuntui, että vähän aikaa voisin tehdä jotakin muuta kuin neuloa. Niinpä olen illalla sarjoja boksilta katsoessa tökkinyt vaihtelun vuoksi keijukaiselleni lisää mekkoa. Hennonkeltainen väri menossa, sitä täytyy vielä hieman laidoille sekä oikealla että vasemmalla lisäillä. Meneekin tovi ennen kuin saan siirtyä kokonaan uuteen väriin.

Muitakin projekteja on valmistunut, useimmat pidempiaikaisia ja jotka sain vuodenvaihteen ja ylimääräisen sairasloman ansiosta valmiiksi. Koetan saada nekin kuvailtua jossakin vaiheessa.

11 kommenttia:

Rni kirjoitti...

Miun täytyy myöntää, että "lopun sitten arvaattekin" - lauseen jälkeen odotin kuvaa, jossa on jokin ihan valtava, matonkokoinen tekele! :D

Kiitoksia kovasti ja kauniisti tiskiräteistä, ovat olleet jo käytössäkin oikeassa tarkoituksessaan.

Annis kirjoitti...

Rni, onneksi kuumeestani huolimatta minulla tuntui olevan vielä jonkinlainen rationaalinen tatsi puuhailuuni. Ne ensimmäiset muotopuolet kokeilukappaleet pidin tosiaan itselläni, te saitte noita päivitettyjä versioita :P Ja hyvä jos käyttöä löytyi.

katri kirjoitti...

Kauniita tiskirättejä! Minä en ole vieläkään ehtinyt tekemään yhtään rättiä etes koekäyttöön, voi mua :D
Ja toi ristipistotyö on kaunis!

MariJ kirjoitti...

Kauniita rättejä ja pistely!

Lilithea kirjoitti...

Voih, miten iso mekko keijuneidolle oikein mahtaakaan tulla! Varmasti melkoinen, kun on jo nyt noin muhkea. Minäkin voisin viihtyä tuollaisessa mekossa. Josko ryhdynkin sitten keijuksi. Kaunis on.

hillanen kirjoitti...

Kauniita tuli siunki räteistä :) Ja keiju on myöskin ihana.

Nzqu kirjoitti...

Oi, kun kauniita nuo Chrysanthemumit! Täytyy pitää malli mielessä seuraavaa tiskirätti-inspiraatiota ajatellen. :)

Toivottavasti pääset sairastelusta kunnolla pian eroon!

Annis kirjoitti...

katri, kiitokset. Minullakin meni aika pitkään, että muistin moisia tehdä kokeiluun. Osoittautuivat sen verran päteviksi, että tein niitä lisää. Nyt on sellainen sopiva varasto, että voi huoletta nakata pesuun noita ja tietää, että kaapissa on aina nippu puhtaita.

MariJ, kiitän :) Pitkä aika edellisestä pistelystä, alkoi himottaa.

Lilithea, kiitos. Melkoisen massiivinen siitä helmasta tosiaan tulee loppujen lopuksi, kun jaksaisi tikuttaa vaan. Sääli, että omassa arjessa kyllä muhkeat mekot korvaa yleensä collegehousut tai farkut :D Mutta enemmän keijua soisi jokaisen arkeen, aina välillä.

hillanen, kiitos. Sinun versiosi olivat vain niin nättejä, etten voinut jättää ohjetta sikseen. Kiitokset siis inspiraatiosta :)

Nzqu, kiitän. Söpöjä tiskirättejä ei voi olla liikaa, joten tee ihmeessä noita. Ja jos löydät muita söpistelymalleja, jaathan löytösi meidän muiden kanssa! Flunssan selkä on ilmeisesti tällä vihdoin taittunut, kun se jälkiyskäkin hiipui hiljakseen.

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Hyvä, että flunssasi on helpottanut! Lenssu on viheliäinen vaiva - minulla oli lenssuja kaksi syksyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania rättejä ja mielettömän kaunis pistelytyö !

Suuret kiitokset sulle taas niiiiin kivasta kommentista blogissani :)

Annis kirjoitti...

Sirpa, kyllä se tauti onneksi tajusi lopulta ottaa ritolat. Viikon oli sellainen hakkaava yskä vielä kaverina, mutta nyt arki on taas tauditonta!

Anneli, kiitokset :)