torstaina, tammikuuta 27, 2011

"Maljan sulle jossain juon"

Yliaktiivinen postaustahti tällä viikolla, mutta minkäs sitä ihminen onnelleen mahtaa?

Tänään sain sähköpostitse graduni arvosanan sekä kirjallisen arvostelun. Korjattavaa olisi toki ollut, mutta niinhän sitä aina. Pääasia, että työ on läpi. Nyt odotan enää opintoviikkojen kirjautumista ja säntään toimistolle lomakkeen kanssa hakeakseni tutkinnon

Myös sää tuntui heijastelevan keveää mieltäni.Äiti ystävällisesti jätti maisteriseminaaria kuuntelemaan tullessaan jääkaappiimme pienen pullon skumppaa. Vaikka ajankohta olikin varhainen tuntui se juuri oikealta tavalta täydentää kaunis päivä.

Koska asiaahan piti tietenkin tyypillisesti juhlia, vaihdoin lennosta kauppareissulla ostoskorin sisällön arkisesta juhlavampaan. Nyt olenkin tässä vaiheessa iltaa syönyt niin paljon ja niin hyvin, etten todennäköisesti tarvitse ruokaa noin viikkoon. Kuvien pääasiallinen tarkoitus on kiusata Lilyaa, joka postaa aina blogiinsa herkullisimmat reseptikokeilunsa sekä kulinaristiset elämyksensä ja joita minä satun lukemaan aina nälkäisenä. Olkoon kaikkeus kohtuullinen ja suokoon, että se nainen lukee tämän nälkäisenä.


Alkupaloiksi katkarapu-jogurttisekoitusta yrteillä ja muilla mausteilla sekä ilmakuivattua kinkkua, parmesania ja melonia.


Pääruoaksi lohta katkarapukastikkeella ja valkosipulikermaperunoita. Ensinnä mainittu on miehen bravuuri, jonka eräs yliopistomme tutkija hänelle joskus muinoin opetti poikien kokkausillassa.


Jälkiruoan kohdalla hieman oiottiin mutkia suoraksi ja lautaselle päätyi pakastekakkua. Mutta kun Daim-kakku vain on nii-in hyvää!

Aterian aikana eikä sen jälkeen laskettu niin hiilihydraatteja eikä kaloreita. Kuten armas äitini tapaa sanoa, huomenna alkaa sitten siisti ja siivo elämä. Eli juodaan taas vettä ja karppaillaan. Tänään vain säkenöidään ja syödään keskimäärin liikaa.

9 kommenttia:

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Lämpimät onnittelut! :) Gradua kannattaa juhlia - mittava työ on valmis. Njam, sinulla oli herkullinen juhlamenyy!

Annis kirjoitti...

Kiitos Sirpa :) Säkenöin täällä vieläkin ja nautin vain olosta. Huomenna pitäisi taas juosta laitokselle byrokratian vuoksi ja viedä papereita ja muuta. Mutta ehkä tällä ruokamäärällä taas jaksaakin juosta :D

Lilya kirjoitti...

NamnamNAM!!! Kyllä herahti vesi kielelle noista ruokakuvista ja kuvauksista!!! Onnistuit siis tavoitteessasi loistavasti! ;-P Pitäisiköhän sitä tässä vielä jotain iltapalaa..?

Annis kirjoitti...

Lilya, moraalinen voitto minulle! :D Täytynee pitää jossakin välissä taas kokkailu/ähmimisilta ja tasoittaa tilanne, jolloin kaikki saavat mahansa täyteen.

Ja sitä odotellessa, ei enää yhtään suklaakakkukuvaa, minun mielenterveyteni ei kestä keskellä tätä siistiä ja siivoa huomista :D

hillanen kirjoitti...

Suunnattomasti onnea ja kiitos bolerokehuista! Mieki ootan valmistumista..siihen on tosin vielä ainakin vuosi aikaa. Mutta sitten, sitten..!

Nzqu kirjoitti...

Hurjasti onnitteluita sinulle! Varmasti on hieno tunne kun on saavuttanut tärkeän etapin. Aivan ansaitusti olet siis mässäillyt ja herkutellut. :) Ja Daim-kakku on hyvää.

Annis kirjoitti...

hillanen, kyllä se koittaa sinulle nopeammin kuin uskotkaan. Se on hämmentävää, miten nopeasti aika tuntuu menevän! Ja vuosihan ei ole enää pitkä aika noin opinnollisestikaan eli loppusuoralla sielläkin!

Nzqu, kiitokset :) Kyllä se hyvältä tuntuu!
Ja se kakku, se kakku.. :D

Anonyymi kirjoitti...

Sanon samaa, kun muutkin , että olet varmasti ansainnut nuo kaikki herkut.

Täällä kyllä vesi nousi kielelle.
Pitää mennä kaapille, löytyisikö jotain pahimpaan tuskaan :)

Kyselit huiveistani... ne on kaikki virkattu. Ja malli on helppo. Olen itsekin ottanut mallin kuvan perusteella.

Kiitos taas Sinulle , niin näteistä sanoistasi.
Minäkin huvikseni katselen aina paikkakuntia ja maita. On muutes käynyt 51 eri maasta "ystäviä" :)

Annis kirjoitti...

Anneli, niinpäs näytti olevankin ihan normivirkkausta, kun kävin uudemman kerran katsomassa ja tarkkaan tihrustelin.

51 eri maata on aika huikea määrä! Herättää lisää uteliaisuutta, kuten sen, miten moni lienee ulkosuomalainen ja miten moni sitten ihan reilusti ulkomaalainen? :D Mikseivät tilastot voi kertoa heti kaikkea?