sunnuntaina, tammikuuta 30, 2011

Jätä jämät


Eilen oli kauttaaltaan harmaa päivä. Ulkona tuiskutti hiutaleita ja kissat istuivat patsaiksi jähmettyneinä ikkunalaudalla, nenänpäätään lasia vasten painaen. Tänään odotin samanlaista synkistelypäivää, mutta onnekseni sää tekikin täyskäännöksen aurinkoiseen.

Tämä oli sellainen yleisluontoinen "tuleeko tästä pipo" -kokeilu, jonka onnistuessa pipoja voisi sitten sukkaprojekteista jääneillä kirjavilla jämälankasilla tehtailla muutamankin. Kokeilu toimi sen verran mukiinmenevästi, että mies omi pipon itselleen heti sen valmistuttua ja sen jälkeen minulla ei ole ollut enää oikeutta ehdotella sille mitään kohtaloa tai jatkotoimenpiteitä. Kuvia sain silti tänään ottaa muutaman.


Pipo aamun apaattisessa valossa kuvattuna.


Sekä sitten muutamaa tuntia myöhemmin auringon paisteessa, kun kauppareissulle pääsimme. Mies ei meinannut kehdata pihalla seisoa toviakaan kameran edessä, vaan epäili, että koko automarketin parkkipaikka nauraa meille. Minusta väite oli sangen omituinen sellaisen miehen suusta, jonka harrastuksiin kuuluu sellaisia yksilöitä, joissa kroonisesti haahuillaan julkisilla paikoilla hassuissa kuteissa tai epämääräisissä puuhissa (=larppaaminen, boffaaminen). Yhtä kaikki, piposta saatiin väännön jälkeen muutamakin ulkokuva, joista tämä kenties se värejä luonnonvalossa parhaiten hahmottava.

Lanka: Novitan Nalle sekä Dropsin Delight -kerän jäänteet.
Malli: Kokeiluluontoinen ja omasta päästä kaavittu hyvin perusmallinen testiversio, jota ajattelin muokkailla edelleen paremmin toimivaksi.
Muuta: Näitä tulee varmaan tulevaisuudessa ilmestymään pari lisää. Liukuvärjättyjä ja kirjavia lankoja kun on sukkaprojekteista jäänyt useampikin vajaa nöttönen, joten niitä olisi kiva saada upotettua jonnekin.

7 kommenttia:

Nzqu kirjoitti...

Kiva idea! Neulottu kaiketi poikittain ja lyhennetyin kerroksin? Ymmärsinkö oikein? :) Hassua muuten, että on noin suuri väriero noissa kuvissa, ainakin täällä näytöllä toinen on sininen ja toinen vihreä. :)

Annis kirjoitti...

Nzqu, juurikin noin :) Silmukkamäärät otin summamutikassa ja toista pipoa suunnittelin lyhyempänä, ettei tarvitsi reunaa taittaa lainkaan. Helppo kuitenkin muunnella kokoa ja muuta.

Värien epämääräisen sinistymisen takia minun olikin pakko ottaa kuvat ulkona vielä. Sävyltään lanka vaihtelee minun silmääni kerällä violetista vihertävän kautta kirkkaaseen turkoosiin.

Anneli kirjoitti...

Kivan ja erilaisen näköinen pipo. Minäkin luulin ensin että on kaksi eriväristä.
Ala vaan Sinäkin kokeilemaan varrasvirkkausta. Googlesta löytyy hyvät , kuvalliset ohjeet :)

Annis kirjoitti...

Anneli, se on vaan tämä luonnonvalon vähäisyys ja sävyerot päivän mittaan :D Meinasin ekana tyytyä yhteen kuvaan, mutta totesin, että pakkohan minun on ottaa toinenkin, että värit näkyisivät oikeammin.
Täytynee lisätä se varrasvirkkaus sinne "sitten kun ehdit" -osastolle. Tekisi mieli kyllä kokeilla, jälki on ollut niin nättiä muilla!

Nzqu kirjoitti...

Kiva kuulla, että olet hyötynyt mun kirjakauppavinkistä ..) Olen itsekin katsellut sieltä vähän kaikenlaisia kirjoja, tilauksia en ole kuitenkaan tehnyt kun nyt menee rahaa koulukirjoihin. Mutta aio kyllä tulevaisuudessa taas tehdä tilauksen. :)

Nzqu kirjoitti...

Taas häiriköin kommentillani. :D Tulin vaan kertomaan, että sinulle on tunnustus blogissani...

Annis kirjoitti...

Nzqu, minullakin on ollut tuo rahatilanne esteenä, mutta äkillisesti ilmaantunut keikkatyö tarjosi onneksi mahdollisuuden hieman irrotella. Kirjavalikoima tosiaan oli hyvä ja huomattavasti edullisempi kuin vertailukohteissa. Kiitokset siis älyttömästi vielä kerran vinkistä, raportoin sitten tilauksen edistymisestä sekä muutenkin ostoksista, jahka saan ne käsiini. Ja kiitokset tosiaan vielä kerran tunnustuksesta!