perjantaina, joulukuuta 10, 2010

Toiset tykkää muhkummasta

Joku on voinut kuulla huhuja lankavarastoni paisumisesta kohtuuttomiin mittoihin viime aikoina. Ne eivät valitettavasti ole suuresti liioiteltuja, vaan kohtalaisen hyvin paikkansa pitäviä huhuja. Niinpä itsekin päätin, että kaikki suunnitellut projektit on neulottava loppuun ennen kuin mieleen ehtii tulla uusia visioita.


Taloon kuitenkin rantautui tässä lähipäivinä laatikollinen lankaa. Kaunista ja pehmoista lankaa. Sekä parit puikot.

Jos nämä olisivat omia ostoksiani, en varmaan enää edes kehtaisi näitä näyttää kellekään. Piilottaisin mäntyarkkuuni ja väittäisin kiven kovaan, etten moisia ole koskaan nähnytkään. Mutta minullapa on puhdas omatunto. Langat ja puikot ovat sisareni Rnin tilaamia ja niiden yhteispelillä olisi tarkoituksena nakutella hänelle tilaustyö. Minä olen siis ihan viaton. Vaikka toki pääsenkin näin hipelöimään taas ihania lankoja työn varjolla!

En ole koskaan neulonut seiskaa isommilla puikoilla. Odotan kokemusta kauhunsekaisella huvittuneisuudella.

9 kommenttia:

katri kirjoitti...

Oi kuinka ihanalta laatikon sisältö näyttääkään!
Mut noi puikot näyttää hurjan paksuilta, saat kourat kipeeksi ku noilla rupeet neulomaan :)

Anneli kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut Sinullekin !
Ihania lankoja, nyt vaan neulomaan :)

Rni kirjoitti...

Nuo puikot näyttävät kyllä enemmän van Helsingin työvälineiltä kuin neulomistykötarpeilta, mutta miulla on täysi luottamus kykyihisi :D Ihana punainen pipo tulee! :)

Tuna kirjoitti...

Olen kokeillut neulomista puikoilla, jotka ovat kokoa 10. Plussaksi noin isoille puikoille on sanottava, että työ valmistuu ainakin tosi nopeasti :) Ja jälki on mielenkiintoisen näköistä (eikä tuo nyt tarkoita tässä kohtaa synonyymia sanalle "ruma").

Annis kirjoitti...

katri, minäkin pahoin pelkään samaa :D Eilen kokeilin noita ekaa kertaa ja alkuun alkoi peukalo vähän juilia.

Anneli, kiitos! Nämä kerät pääsinkin eilen korkaamaan jo.

Rni, Mirre ei saanut nauruaan loppumaan miltei varttiin kun näki nuo puikot ekan kerran. "Onko nuo OIKEASTI neulepuikot? Eivät voi olla. Tiedätkö miltä nuo näyttävät...?" *hysteeristä naurua*

Tuna, se vauhti on kyllä huimaava. Eilen pari tuntia kilkuttelin (vai pitäisikö noiden tapauksessa sanoa hakkasin?) ja työ on jo puolivälissä. Nuo ovat vaan niin tolkuttoman isot! Tuntuu, että etenkin nurjien silmukoiden vääntäminen on jotakin ihan kamalaa :D Kaikkeudelle kiitos että työ on asuste, eikä mikään villahaalari.

Nzqu kirjoitti...

Vinkkinä, jos aiot paljonkin tulevaisuudessa neuloa isommilla puikoilla: vaihda pyöröpuikkoihin! :) Vitosta paksummat tuntuvat pitkinä turhan hankalilta... Mulla on kyllä yhdet 25mm:n puikot myös, olen kyllä käyttänyt vaan apuvälineenä varrasvirkkauksessa. :)

Annis kirjoitti...

Nzqu, huomasin kyllä :D Sohvatyynytkin piti olkkarissa siirtää, kun pitkät puikot kolisivat päistään niihin. Pyöröjä vähän alunperin tsekkailinkin, mutta sieltä mistä sisko langat ja muut tilasi, pyöröjen koot loppuivat kymppiin. Mutta ovat nuo kyllä rasittavan hankalat, kun on tottunut joko sukkapuikkoja tai pyöröjä käyttämään!

juuli kirjoitti...

Irtse kudoin Eskimon kuuden ja puolen puikoilla, koska seitä paksummat saa ranteeni ja jännetuppini voimaan huonosti. Ja hyvää tuli! Ei peltiä, vaan kivaa pintaa, joka ei nyppyynnykään. Hattuun tarvitsin kaksi kerää.

Annis kirjoitti...

Juuli, minä joudun kutomaan mokomaa kaksinkertaisena, joten isommat puikot varmaan kyllä vaatii. Tosin en tiedä onko tuo 12 vähän liioiteltua, se meinaan tosiaan tuntuu välillä aikamoiselta vääntämiseltä :/ Onneksi tosiaan valmistakin tulee nopeasti, minä en varmaan kykenisi mitään kovin isoa projektia tekemään. Tuosta tulee tosiaan sellainen kaulaliina/huppu -yhdistelmä ja olen nyt tekemässä siihen viimeistä kymmentä senttiä. Kerät ovat uhkaavan pienet tässä vaiheessa, joten varmaan kaksi kerää täytyy vielä hakea.