keskiviikkona, marraskuuta 10, 2010

Samoilemassa

Kuvahaasteeseen vastaan ensi viikon jälkeen, näissä muuttotohinoissa ei oikeasti kykene ja toisaalta taas kämppä on niin kaaoksessa, että pelkkä kävely huoneesta toiseen vaatii puskutraktoria. Myös Unkarin kakkososuus olisi tarkoituksena saada kirjoitettua ylös jossakin vaiheessa. Milloinkohan minä sen ajattelin ehtiä?

Tämän päivän ohjelmaan on eilisen gradupunnerruksen jälkeen lisätty liinavaatteiden, peittojen sekä tyynyjen ja omien riepujen pakkaaminen säkkeihin ja säkkien nimikointi. Vanhat asukkaat muuttavat huomenna asunnosta pois ja tarjoutuivat ystävällisesti heittämään avaimen toimistolle samana iltana. Meidän sopparimmehan alkaa vasta 16. päivä, mutta edelliset asukkaat ystävällisesti totesivat, että heille se on nyt se ja sama, muutammeko muutamaa päivää etuajassa. Isoimmat kantoponnistukset siis tiedossa perjantaille ja lauantaille.

Minulla oli viime viikolla projektina neuloa pyynnöstä miehelle pipo, joka olisi samaa väriä kuin aiemmin neulotut kämmekkäät ja villasukat. Etsin muutaman soveliaan mallin ehdolle ja esittelin niitä. Suosikiksi valikoitui alusta lähtien Samoojapipo. Ilmeisesti se oli sekä malliltaan että nimeltään sopiva yksilö erähenkiselle miehekkeelle.Malli: Samoojapipo
Lanka: Nallen aloe vera
Vastentahtoinen malli kuvissa: mikkotus
Muuta: Inhoan talvea, kun luonnonvalo ei tahdo riittää kuvaamiseen kuin kerran kuussa

"Kato jos minä samalla istun tässä tietokoneella, sinähän voit kuvata sen siinä samalla"

Mallin kanssa tuli alkuun hieman ongelmia, sillä neulekaaviota ei oltu selitetty auki sen tarkemmin ja minun olikin pakko metsästää hieman apuja saadakseni selville, miten tietyt osuudet olisi pitänyt tulkita, minä kun keksin oitis useammankin tavan. Myös silloin kun kerros alkoi palmikonkierron keskeltä, en ollut oikein varma oikeasta tavasta toimia. Onneksi sain neuvot metsästäessäni mallin tekijän sähköpostia Ullaneuleen kautta. Vuorokaudessa neulelehden puolelta tuli vastaus ja ihanainen Niina neuvoi minua kädestä pitäen kaavion tulkinnassa. Kun hätä siis oli suurimmillaan, apukin onneksi löytyi sangen pian.

Muutoin pipo oli näiden alkukankeuksien jälkeen helppo neuloa, eikä sen kanssa montaa iltaa mennyt.

8 kommenttia:

Lilithea kirjoitti...

On Kurrella nyt lämmin pipa, niin ei korvia palele, kun metsästää kepattia kuusennokasta. Nätti pipa on.

Annis kirjoitti...

Lilithea, kiitän. Korvat ovat huhujen mukaan Kurren kylmälle aroin paikka, joten ne täytyykin suojata huolella! Täällä satoi viime yönä metrin verran lunta, joten ihan sopivaan aikaan valmistui tuo.

MariJ kirjoitti...

Hieno pipo!

katri kirjoitti...

Ompas kivannäköinen pipo!

Annis kirjoitti...

MariJ ja Katri, kiitokset :) Meni siinä alun kaavioihmettelyssä sen verran energiaa, että lopputulos tuntui olevan paljon suuremman työn takana kuin olisi ollut tarve!

Anneli kirjoitti...

Nätin mallinen pipo !
Kiva tuo luontoon sopiva väri.
Kiitos taas ihanasta kommentistasi :)

Nzqu kirjoitti...

Hyvän näköinen pipo!

Tulin vastavierailulle blogiisi, ja taidanpa piipahtaa toistekin. :)

Annis kirjoitti...

Anneli, kiitoksia :) Odotan mielenkiinnolla sitä, milloin pupuperheesi saa taas lisäystä!

Nzqu, kiitoksia kommentista ja pyöritään toki puolin ja toisin blogeissa, vaikutti mielenkiintoiselta paikalta tuo omasi :)