tiistaina, marraskuuta 30, 2010

Onteloissa

Muutossa oli se pikkuvika, että mies sattui näkemään kaikki lankavarastoni leviteltyinä. Ilme oli näkemisen arvoinen. Kommenttina tuli ystävälliseen ehdotus-sävyyn lausuttuna, että eikö olisi järkevintä ensiksi neuloa nuo vanhat pois ja vasta sitten ostaa uusia tilalle. Järkeväähän se olisi, mutta kun iso osa keristä on sellaisia jämäkeriä, joista ei riitä kuitenkaan varsinaiseen projektiin. Tämä ei tietenkään ollut mikään kyllin pätevä perustelu, joten päädyin sitten joululahjaprojektien lomassa tekemään vähän muutakin.

Opettelin tekemään onteloneuletta helpolla pikkuprojektilla. Ensimmäiset yritelmät olivat epätoivoisia ja takerruin vähän liian tarkkaan sanoihin "nosta langat silmukan eteen". Kun keksin, että minun logiikallani tällä tarkoitettiin samaa kuin oikean puikon eteen, homma alkoi luistaa.


Lanka: Novitan Seitsemän veljestä jämäkerät
Malli: Pikselimörköjen hahmot on helppo kääntää kirjoneuleeksi, itse mitat taas ovat omasta päästä ja perustuvat vahvasti mutu-ilmiöön.

Toisaalta minun tekisi mieli huolitella reunat erikseen jollakin virkkaamisella, ne kun tuntuvat jäävän vähän hassusti, toisaalta taas tämä kyllä täyttää tarkoituksensa hyvin tälleenkin. Mies totesi iloisesti pelihulluna, että näitä saa toki tehdä vaikka koko keittiön täyteen. Itsekin pelejä kotikoneiden alkuajoista lähtien pelailleena nämä Space Invaders -möttiset miellyttävät eli sopuratkaisuja tiedossa keittiön puolella.

Muissa jämälanka-projekteissa olisi tehdä yhdet lapaset. Ne sainkin eilen puikoille, kun Nielsenin muistoksi katselin Hei, me lennetään -komediaa.

2 kommenttia:

Sarastusta kirjoitti...

Mä huomasin kans muuton yhteydessä, et nyt se lankojen määrä oikeesti miehellekkin paljastuu.. Mulla oli yksi rottinki kori täynnä lankaa, sekä äitiyspakkauksen päällä ollut ruskea pahvilaatikko myöskin ääriään myöten täynnä lankaa, niin täynnä, et se piti teipata kiinni, et kansi ei lähde irvistelemään ;) Ja samalla lankojen määrä valkeni myös mulle itselleni. Niinpä uudessa kodissa asuessamme (jo reilu 3 kk) en ole ostanut yhtäkään uutta kerää lankaa :D Niin ja tavoitteenani on, et lankani mahtuisivat kahteen sängynaluslaatikkoon, ihan viel ne ei mahdu ;)

Annis kirjoitti...

Sarastusta, :D Nuo ovat kovin petollisia nuo muutot! Itse totesin, että oli helpotus, että mäntypuinen arkkuni kannettiin asunnosta toiseen avaamatta, siellä kun olisi ollut vielä muutama kerä lankaa piilossa! Minäkin meinasin nyt reissusta kotiudutta, että kaikille langoille pitää löytää projekti ja hissukseen niitä sitten toteuttaa. Uutta lankaa en taida tosiaan tarvita toviin!