sunnuntaina, syyskuuta 12, 2010

Syystä ja marrasta

Syksy on saapunut tänne pohjoiseen täydellä teholla. Milloin säät eivät ole kosteannihkeät, ilma on ollut ihanan kuulaan kirpeä. Töissä on mukava käyskennellä pihalla kuuntelemassa kurkien huutoja ja haistelemassa syysilmaa.


Aamuvarhaisella töihin pihan yli kipaistessa on minua tervehtinyt useammankin kerran läpitunkematon sumu. Sijaitsemme sopivasti notkon pohjalla, joten etenkin kauempaa tullessa pihaan ajaminen on kuin sukeltamista valkoiseen pilveen. Aurinko saa sumun hälvenemään muutamassa tunnissa, mutta hetken ajan koko piha muistuttaa taikamaailmaa.Sain myös vihdoinkin Sukkasadon saldon avattua. Kyseiset sukat ovat lahjukset sisarelleni Rnille. Kyseinen neitokainen käväisi täällä pohjoisessa viikonlopun verran yhdessä Tunan ja täti I:n kanssa. Ohjelmassa oli runsaasti syömistä, naurua sekä saunomista. Lisäksi mukaan tuli Luna, Rnin koiranpentu. Vilskettä siis piisasi. Kaiken tämän touhuilun lomassa sain kuin sainkin aikaiseksi neuloa loppuun Rnin sukat ja päätellä ne. Minä en vieläkään tiedä millä nimellä näitä sukkia kutsutaan, mutta siskoni on ollut jostakin syystä erityisen ihastunut sukkiin, joihin neulotaan nilkan kohdalle resori. Niinpä minulla meni hyvän aikaa kaivella jotakin ohjetta pohjaksi näihin ja lopulta sellainen löytyikin.

Sukkien malli: Olga-sukat
Lanka: Seitsemän veljestä
Vierailevat mallit: Rni sekä Luna

3 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Kivat sukat!

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Koiralle ei tule viileä - ihanan pörheä turkki. :)

Nyt taisivat alkaa syyssäät.

Annis kirjoitti...

MariJ, kiitos. Piti vähän aikaa pohtia, että mitähäh, mutta sitten muistin sinun mainineen muuttaneesi nimimerkkiäsi.

Sirpa, koiruus oli mitä hellyttävin ja pörröisin tapaus. Aivan mieletön sulostus. Ja turkki oli jotakin käsittämätöntä. Luna kävi juoksemassa välillä järvessä ja siinä vaiheessa kun turkki jaloista kastui, tajusi vasta miten pieni pentu vielä onkaan.