maanantaina, huhtikuuta 12, 2010

Messuilua

Kävin eilen käsityömessuilla. Minusta moiset olivat ylihinnoitellut etenkin suhteutettuna opiskelijabudjettiin ja siihen, ettei sisään päässyt minkäänlaisella alennuksella vaikka olisikin sitä surullisenkuuluisaa sinistä korttia heilutellut pontevasti. Kun otti myös huomioon sen, että varsinaisia käsityötarvikkeita myi harvempi näytteilleasettaja kuin olin olettanut, saldo oli hitusen miinusmerkkinen.


Lankatarjonta ei suoranaisesti päätä huimannut, mutta jotakin tarttui matkaan silti. Punaiset alpakat olivat lisäksi vielä erityisalennuksessa, joten niitä kannoin useammankin kotiini. Osan ehdin kuitenkin jo keriä. Pörröisestä mohairista tahtoisin tehdä jonkin huivin.


Nappasin myös mukaan muutaman keraamisen napin. Nämä olisi kiva ommella johonkin työhön pieneksi yksityiskohdaksi. Saas nähdä, milloin sopiva yksilö osuu tielle (ja raaskinko silloin näitä enää käyttää edes).


Viimeinen oli pakko-ostos. Minulla on entiseen kotikaupunkiini Imatraan kiinteä kiusoittelusuhde. Vaikka parjaankin paikkaa säännöllisesti sen erikoislaatuisista puuhailuista ja nurkkakuntaisuudesta, paikka on kuitenkin minulle aina erityinen. Samaan tapaan kuin vanhojen ystävien kanssa on varmasti kokenut niin ylä- ja alamäkiä, myös kotikaupunkisuhteeseeni mahtuu runsaasti molempia.

Nykyisin asun Jyväskylässä, mutten koe olevani jyväskyläläinen. Kysyttäessä sanon, että opiskelen Jyväskylässä, mutta olen alunperin Imatralta. Imatralla käydessäni myös tiedän kiusallisen selvästi, etten kyllä ole tasan imatralainenkaan, enkä tahtoisikaan enää olla. Ehkäpä joskus jahka opintoni ovat ohitse ja jonnekin asetun pysyväisemmin, voin vihdoinkin hankkia itselleni uuden kaupunki-identiteetin. Olipa se kuitenkin mikä tahansa, karjalaista vilkkautta sekä murretta on kuitenkin varmasti lähestulkoon mahdotonta erottaa minusta.

2 kommenttia:

Pikku Possu kirjoitti...

Kivoja lankoja :)

Minäkin kävin siellä messuilla, ja hinta oli minustakin turhan korkea noin pienille messuille. Onneksi sieltä sentään löytyi vähän lankaa ja jonkun verran ideoita niin ei ollut ihan hukkareissu.

Ja minäkään en osaa sanoa että minkä paikkakuntalainen olen. Olen viime vuosina vaihtanut paikkakuntaa useamman kerran ja sekaisin meinaan jo mennä itsekin :D
Jyväskylä tuntuu kyllä ihan kodilta ja viihdyn täällä, mutta niin viihdyn luultavasti seuraavallakin paikkakunnalla jos ja kun muutto joskus koittaa.

Annis kirjoitti...

Pikku Possu, minusta ne olivat joo jotenkin ahtaat ja pienet messut, etenkin kun olin paria viikkoa aiemmin käynyt ilmaislipulla jättimäisiltä tuntuneilla Kirja- ja vapaa-ajanmessuilla. Minä kun vielä sunnuntaina menin paikalle kohtalaisen myöhään, osalla lankamyyjistä suurin osa jutuista oli mennyt jo. Oli vähän pettymys!

Joo, sama juttu paikkakuntien suhteen. Tuntuu jotenkin vaan niin jännältä tajuta, ettei oikein enää ole paikkakuntaa, kun joskus totesi täydellä varmuudella olevansa sieltä itärajalta niitä hulluja karjalaisia :D Uskon minäkin, että minne ikinä täältä päädynkään loppujen lopuksi, viihdyn kyllä todennäköisesti.