sunnuntaina, huhtikuuta 25, 2010

Keijuja

Olen ollut viime aikoina hyvin tiukasti kiinni analyyseissa, mutta nyt ne näyttäisivät vihdoinkin saavuttaneen päätepisteensä. Enää siis kirjoitustyötä jäljellä, mikäli ohjaajani ei keksi lisätä työhön jotakin uutta ja aivan välttämätöntä tarkastelua, jota en ole itse tullut ajatelleeksi. Suunnitelmani saada gradu pakettiin ennen töihin lähtemistä ja kesämuuttoani ovat siis edenneet hyvässä mallissa.

Vastapainoksi sille kaikelle ajatustyölle olen tehnyt myös iltaisin käsitöitä. Neulottu huivini joutui jäähyhuoneeseen tilapäisesti kiukuttelunsa vuoksi, joten otin tilalle ristipistokeijukaiseni. Vaikka yleensä pistelenkin valmiiksi värin tai muutaman ennen edistymisen esittelyä, tein tällä kertaa poikkeuksen. Valkoista helmaa on edelleen yli puolet jäljellä, vaikka olenkin ahkeroinut sen kimpussa useamman tunnin.Tilanne ennen pistelytöiden aloittamista. Helman laskoksien hennonkeltainen tehtynä, muutoin helmoista ei ole tietoakaan.


Tilanne nyt. Pääasiallisesti kirkkaanvalkoisesta koostuva helma alkaa saada muotoaan, mutta yhä olisi paljon tökittävää tiedossa. Helmassa on myös pienet siniset kukkaset, joiden keskelle tulee kirjotuksi helmi. Siihen vaiheeseen pääsemistä tosin saanee odottaa melkoisen tovin.

8 kommenttia:

katri kirjoitti...

Voi kuinka kaunis!

Annis kirjoitti...

katri, kiitos :) Tuota mokomaa vain on ihan luvattoman paljon tekemättä! Vaikka miten tikuttaa tuota, tuntuu, ettei työ etene juuri lainkaan. Ehkä se tästä vähän kerrassaan.

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Tsemppiä gradun kirjoitukseen!:)

hillanen kirjoitti...

Hirmuisen kaunis!

Meillä on käytössä ollut jo vuoden verran Novitan Bambusta tehtyjä tiskirättejä. Aivan loistava imukyky ja tahranpoisto-ominaisuudet. Iteki olin epävarma niiden voimasta, ennenkuin kokeilin itse, mutta kokeiltuani olen uskaltautunut muillekin niitä tekemään :) Kaikki, joille olen tehnyt niitä, ovat olleen aivan innoissaan räteistä ja kehuvat niitä, samoin kuin mieheni. Eivätkä ne ole vuodessa menneet miksikään, niitä on pestykin hyvin monta kertaa. :) Oon tehnyt rättejä bambu- ja puuvillalangoista, tarkoitus olisi kokeilla jossakin vaiheessa ainakin hamppua. Mutta siis, joka tapauksessa siivousintoilijana voin suositella rättejä :)

Annis kirjoitti...

Sirpa, kiitoksia. Sitä tarvitaan, että saisi viimeiset voimat nyt puserrettua tähän loppurutistukseen :) Onneksi on sitten näitä kissa-apulaisia, jotka näppäimistöllä steppaillessaan lisäävät ihan omia kommenttejaan sinne tekstin lomaan...

hillanen, kiitos. Työtä on vielä julmetusti, vaikka nykyisellään olenkin miltei saanut tuon helman valkoisen osuuden tehtyä valmiiksi. Kiitokset myös tuosta tiskirätti-infosta, täytynee tosiaan kokeilla jos itsekin muutaman koekäyttöön tekisi :)

henna kirjoitti...

Onpa kaunis työ! Ja ihania katteja :)

Annis kirjoitti...

henna, kissat ja minä kiitämme :)

Oletkohan muuten kirjoittanut osoitetietosi oikein? Meinasin linkkailla kurkkaamaan, mutta selain antaa vain Bad Request -ilmoituksen.

henna kirjoitti...

Hupsis! :) nyt pitäis olla oikein :)