maanantaina, maaliskuuta 08, 2010

Karkkipäivä

Tänään ohjelmassa oli karkintuoksua sekä räikeitä värejä eli sain postitse Kool Aid mehujauheet. Pitihän niitä oitis päästä testaamaankin, joten ei muuta kuin väripadat (=tässä tapauksessa laimeammin mikro) porisemaan.

Lopputulokset ovat nyt kylppärissä kuivumassa. Kokemus oli hauska, karkintuoksuinen sekä mielenkiintoinen. Erityisplussaa helposta etenemisestä, missään vaiheessa en alkanut hermostua tai kyllästyä prosessiin. Tätä tulee varmaan harjoitettua enemmänkin. Saa nähdä, mitä näistä tulee neulottua.Kerään on sotkettu useampaa punaista sekä oranssia. Keltainen jätti hieman rusehtavan Nallen aika lähelle luonnollista väriä, mikä jälkikäteen vähän nakersi. Onneksi osio ei ole kovin iso. Muutoin tykkään tästä vyyhdestä melkoisesti.

Nallea ei näyttänyt olevan valkoisena kuin aloe vera -käsittelyllä, enkä sitä mikrotettavaksi ja epämääräisiin liotuksiini kalliimman hinnan takia tahtonut, joten jouduin tosiaan tyytymään hyvin hennon vaaleanruskeaan sävyyn.


Vihreässä vyyhdissä on mukana toisella puolella enemmänkin punaista sekä aavistus violettiin taittavaa myös. Kerä on myös samaa Nallen sävyä kuin ylempikin.

Violetti-turkoosi on Seitsemää veljestä. Tuota huikaisevan kirkasta siniturkoosia on myös vyyhden toisella puolella ja siellä se liukuu tummemmaksi siniseksi päättyen sitten taas tuohon violettiin. Tykkäsin tästäkin melkoisesti.

Ainoana miinuksena prosessissa ovat nykyisin iloisen punertavat sormenpääni. Tarkoituksena oli käyttää kumihanskoja, mutta ainokaiset versiot taloudessa olivat tiskihanskat. Koetapa käsitellä märkää villalankaa tarkkapiirteisesti kumihanskoilla. Totesin, että uhraus on pieni, joten nykyisin sormeni sekä vaihtoivat väriä että tuoksuvat hedelmiltä. Mahtavaa.

En muuten oikeasti käsitä, miten kukaan voi tuota litkua juoda. Tuoksu ja väri olivat niin kammottavan keinotekoiset, että minua alkoi jo heikottaa.

Tätä lisää!

2 kommenttia:

katri kirjoitti...

Oi ihanan värisiä lankoja olet värjäillyt! Minullakin olisi tuota mehujauhetta mutten ole uskaltautunut kokeilemaan :)

Annis kirjoitti...

katri, kiitoksia. Suosittelen kyllä kokeilemaan. Oli hauskaa sekä tosiaan yllättävän nopeaa puuhaa tuo värjäily noilla jauheilla. Ainoa nakerrus oli sitten siinä, kun piti odottaa, että vyyhdit kuivuvat ennen kuin pääsee niitä kerimään ja neulomaan :D