torstaina, tammikuuta 07, 2010

Tonari no Totoro

Minulla on Totoro! Avaimenperänä nimittäin. Mieheke oli ylen ystävällinen ja värkkäsi minulle (sekä myös toisen lahjaksi) oman Totoron. Nämäkin ovat Kiinan tuomisia, siellä kun nuo ristipistoilla toteutettavat avaimeperät tuntuivat olevat peräti varsinainen hitti. Etenkin erilaisten animesarjojen sekä muiden vastaavien henkilöhahmot olivat avaimenperinä suosittuja.

Ja kyllä, meillä mies tykkää satunnaisesti renkaiden vääntelyn ja muun ylen miehisen puuhastelun lomassa tehdä ristipistoja. On se epeli.

Pohjana ei ole kangas, vaan eräänlainen muovi/kumilevy, joka on taipuisaa ja ruudutukseltaan Aidaa vastaavaa. Se ei siis purkaannu ja on kangasta huomattavasti kestävämpää. Puoliskot on ommeltu yhteen läpinäkyvällä siimalla ja eloa tuomaan on työn sisälle sujautettu pieni määrä vanua.

Oma Totoroni otti heti avaimeni haltuunsa ja pitää niistä hyvää huolta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vinkeä avaimenperä :)

Annis kirjoitti...

Marja, välitin kommenttisi miehelle, joka vaikutti olevan moisesta sangen mielissään :) Itselläni on tosiaan ollut tuo avaimenperä ahkerassa käytössä ja olen siitä kovasti pitänyt. Pitäisi jostakin metsästää lisää sitä muovista pohjakangasta, niin voisi askarrella noita erilaisina enemmänkin.